Skip to Content

Yearly Archives: 2017

45-jarig bestaan COC Deventer

Written on mei 24, 2017 at 16:20, by

Vanwege het 45-jarig bestaan van COC Deventer wordt rond het weekend na Hemelvaart een Roze Festival in Deventer georganiseerd. Hoogtepunt is de ‘Fabulous Ascension Party’ op zaterdag 27 mei in Dok-H2O, maar ook diverse andere activiteiten worden van 24 t/m 31 mei georganiseerd. Op vrijdag 26 mei 19.30 uur is bij ons de film And  Continue Reading »

31/5 Knuffelpremière Casper & Emma De Bergen In

Written on mei 24, 2017 at 12:10, by

Neem jij ook graag je knuffel overal mee naar toe? Net als Casper en Emma hun knuffels Welpje en Mevrouw Konijn. Kom dan op woensdag 31 mei om 14.30 uur samen met je knuffel naar de speciale knuffelpremière van de nieuwste film van Casper en Emma: De Bergen In. Tijdens deze première verloten we ook  Continue Reading »

5/5 film Austerlitz op Bevrijdingsdag

Written on mei 2, 2017 at 14:36, by

Op Bevrijdingsdag, vrijdag 5 mei 19.30 uur, vertonen we de film Austerlitz van Sergei Loznitsa. Loznitsa plaatste zijn camera midden tussen de stroom toeristen die de concentratiekampen van Dachau en Sachsenhausen bezoeken. In statische zwart-witshots observeert hij nauwgezet hun gedrag: de stelletjes in zomeroutfits die een selfie maken voor de poort met de leus ‘Arbeit  Continue Reading »

7/5 Passage met Q&A regisseurs

Written on mei 2, 2017 at 14:28, by

Op zondag 7 mei 16.15 uur vertonen we de film Passage (A Boatmovie), een reis per vrachtschip door Europa, van Amsterdam naar Zuid-Frankrijk. Na afloop van de film zijn regisseurs Jascha de Wilde en Ben Hendriks aanwezig voor het beantwoorden van vragen. Verteld vanuit het perspectief van een ‘Spitsenschipper’ toont Passage een tocht dwars door  Continue Reading »

25/5 Dauwfilm Donkeyote op Hemelvaartsdag

Written on mei 2, 2017 at 14:19, by

Op Hemelvaartsdag hebben we weer een ‘dauwfilm’, met aansluitend een lekker luxe ontbijt van De Noorman. Om 7.00 uur vertonen we de voorpremière van de lieve film Donkeyote. Een documentaire over de 73-jarige Manolo, een eigentijdse Don Quichot: een aan grootsheidswaanzin lijdende romanticus. Hij wil met zijn ezel Gorrion een grote trektocht door Amerika maken.  Continue Reading »

jeugdfilms in de meivakantie

Written on april 19, 2017 at 14:16, by

Het is weer bijna meivakantie! Van maandag 24 april t/m zondag 7 mei vertonen we iedere dag leuke kinderfilms. Verder laat de workshop Wandelen in je Eigen Tekening  je fantasie op hol slaan en kan je weer ontbijten in je mooiste pyjama en daarna een film kijken. Op woensdag 26 april mag je in je  Continue Reading »

Filmprogramma bij Roofkunst-tentoonstelling

Written on april 19, 2017 at 13:43, by

Vanaf 12 mei is in de Deventer Bergkerk de grote overzichtstentoonstelling Roofkunst voor, tijdens en na WOII te zien. De eerste expositie waarin het hele verhaal van roof en teruggave wordt verteld aan de hand van een groot aantal oude meesters. Centraal staan de joodse kunsthandelaars en particulieren, van wie kunstwerken in Duitse collecties terecht  Continue Reading »

Grand Depart Ronde van Vedett

Written on april 11, 2017 at 16:34, by

Op maandag 17 april vindt de 2e editie van de Ronde van Vedett plaats, het culturele wielerevenement van Deventer. Maar het is dit jaar meer: Van Goede Vrijdag tot Tweede Paasdag is het koers in Deventer. Wij zijn er trots op dat de Grand Depart dit jaar plaatsvindt in het filmhuis De Keizer op vrijdag 14 en zaterdag 15 april, met als  Continue Reading »

Slow Food Film Festival Deventer 21 t/m 23 april

Written on maart 30, 2017 at 14:31, by

Van vrijdag 21 t/m zondag 23 april is de zesde editie van het Slow Food Film Festival Deventer. Een festival vol bijzondere en smakelijke documentaires en films. Tussendoor is het genieten van lekker, puur en eerlijk eten en drinken. Het festival wordt georganiseerd in samenwerking met Slow Food IJsselvallei en YFM Deventer. Vrijdag Op vrijdag  Continue Reading »

28 maart: Martin Koolhoven doet Q&A na Brimstone

Written on maart 22, 2017 at 18:13, by

Ooit won onze directeur een weddenschap van Martin Koolhoven (met Paul Verhoeven Nederlands meest prominente regisseur naar onze bescheiden mening). De tegenprestatie was dat Martin bij de vertoning van zijn nieuwste film naar Deventer zou komen. En Martin is zo sportief en komt naar Deventer. Op dinsdag 28 maart om precies te zijn. Voor jou  Continue Reading »

Website: Harco Rutgers & Aarnoud Meijer