Hoera, 30 jaar Cinekid! Dat gaan we vieren, van 16 t/m 23 oktober. Cinekid is een filmfestival voor kinderen van 4 tot 14 jaar dat jaarlijks in de herfstvakantie georganiseerd wordt. Het is hét internationale film-, televisie- en nieuwe mediafestival voor de jeugd.

Tijdens Cinekid zijn bij ons dagelijks meerdere jeugdfilms te zien: Mijn Naam is Courgette (9+), Siv Gaat Logeren (4+), Pettson en Findus (5+), Bollie en Billie (5+), De Zoon van Winnetou (7+), Eliot & Me (8+) en The King of Ping Pong (11+).

Op de eerste zondag van de herfstvakantie hebben we een feestelijke opening van het festival! We starten met een heerlijk pyjama-ontbijt bij de film Siv Gaat Logeren. De hele dag ligt de rode loper voor je klaar en zijn er ballonnen, slingers, kinderchampagne en maak je kans om een boek te winnen. Verder kan je voor € 1,- jouw eigen wafel op een stokje (van Crêpes en Smoothies) versieren en daarna lekker opeten. De rest van de week kan je voor aanvang van de films ook wafels versieren, kleuren, knutselen en boeken winnen.

Op zondag 16 en donderdag 20 oktober mag je in je mooiste pyjama of onesie naar de film Siv Gaat Logeren! Voor de film zorgen we samen met De Noorman voor een lekker ontbijt met broodjes, fruit, melk en een sapje. Entree ontbijt & film € 10,- (jeugdfilmfans € 9,-). Help op dinsdag 18 en donderdag 20 oktober mee met het maken van een echte animatiefilm! Mick Botterweg, animatiedocent van Studio Z, leert je hoe het werkt. In combinatie met een filmkaartje is deze workshop gratis; zonder filmkaartje betaal je slechts € 2,-.

Voor en tijdens Cinekid kan je meedoen aan een kleurplaatactie. Lever uiterlijk zondag 23 oktober de speciale Cinekidkleurplaat van Pettson & Findus of Siv Gaat Logeren in en maak kans op een mooi boek van boekhandel Praamstra. Je vindt de kleurplaten op onze website, in het filmhuis en bij Praamstra.

Alle informatie over Cinekid en het programma per dag vind je ook in onze speciale Cinekid folder.