Skip to Content

Yearly Archives: 2017

Jeugdfilms in de kerstvakantie

Written on december 12, 2017 at 18:37, by

In de kerstvakantie, van zondag 24 december t/m zondag 7 januari, vertonen we dagelijks (met uitzondering van Kerstmis en Nieuwjaar) mooie jeugdfilms: Dikkertje Dap, De Dieren uit het Hakkebakkebos en Rita & Krokodil. Daarnaast zijn er ook weer leuke activiteiten. Op donderdag 28 december kan je meedoen met de workshop Wandelen in je Eigen Tekening.  Continue Reading »

Extra jeugdvoorstellingen op 12 december

Written on december 8, 2017 at 16:21, by

Op dinsdag 12 december vertonen we extra jeugdfilms vanwege de lerarenstaking op die dag. Te zien zijn: 10.30 en 14.00 uur De Dieren uit het Hakkebakkebos Klaas Klautermuis, Maarten Bosmuis en Hazeman wonen met al  hun vrienden in het Hakkebakkebos. Ze hebben daar een goed leven, maar de kleinere dieren moeten wel altijd goed oppassen voor sommige  Continue Reading »

Eindeloos Festival tussen kerst en oud & nieuw

Written on november 29, 2017 at 17:01, by

Het jaar wordt in Deventer afgesloten met het Eindeloos Festival. Theater, muziek, films, exposities en literatuur: van woensdag 27 t/m zaterdag 30 december staan er ruim 25 culturele activiteiten op het programma! Het festival van 2017 staat in het teken van oud & nieuw: het einde van het jaar en het begin van een nieuw  Continue Reading »

Theo Maassen geeft Q&A bij debuutfilm Billy

Written on november 23, 2017 at 18:20, by

Op vrijdag 29 december vertonen we een bijzondere voorpremière van Billy, de debuutfilm van Theo Maassen, tijdens het Eindeloos Festival. Theo Maassen komt speciaal hiervoor naar Deventer en beantwoord na afloop van de film vragen uit het publiek. Kaarten hiervoor zijn nu te koop via deze website of aan de kassa! Let op: er zijn  Continue Reading »

19/11 Het Mysterie van de Melkrobots

Written on november 8, 2017 at 17:26, by

Op zondag 19 november vertonen we de documentaire het Mysterie van de Melkrobots over een melkveehouder die de strijd aangaat met de leverancier van ondeugdelijke melkrobots. Een strijd die leidt tot confrontaties: met zichzelf, met zijn directe omgeving, en met onbeheersbare krachten op zijn erf.

11/11 regisseurs aanwezig bij No Place For A Rebel

Written on november 8, 2017 at 17:10, by

Bij de vertoning van No Place For A Rebel zijn de regisseurs Maartje Wegdam en Ariadne Asimakopoulos aanwezig. Ze zullen na afloop vragen beantwoorden over deze aangrijpende documentaire over een Oegandese kindsoldaat die probeert te reïntegreren in de maatschappij. “No Place for a Rebel observeert, maar zoekt niet actief naar oplossing of verzoening. De verdienste  Continue Reading »

Focus op Indonesië

Written on oktober 30, 2017 at 18:20, by

Deventer heeft eeuwenoude banden met Indonesië. Focus op Indonesië maakt in november en december 2017 voor een breed publiek deze banden tussen Deventer en Indonesië in heden en verleden zichtbaar en beleefbaar. Een uniek samenwerkingsverband van dertig culturele en maatschappelijke instellingen en organisaties werkt mee aan Focus op Indonesië. In het filmhuis vertonen we op vier  Continue Reading »

Cinekid Festival in de herfstvakantie

Written on september 27, 2017 at 16:36, by

In de herfstvakantie, van zondag 22 t/m zondag 29 oktober, is het weer tijd voor Cinekid! Hét filmfestival voor kinderen van 4 tot 14 jaar. Op zondag 22 oktober openen we het Cinekid Festival en leggen we al vroeg de rode loper voor je uit. Er is een heerlijk Pyjama-ontbijt met Casper & Emma (in  Continue Reading »

24/9 voorpremière Walk With Me + stiltewandeling

Written on september 13, 2017 at 15:39, by

Op zondag 24 september vertonen we een voorpremière van de film Walk With Me. Met voorafgaand een stiltewandeling van Gradatus, onder leiding van Dennis van den Brand. De wandeling start om 14.00 uur en duurt ongeveer 1,5 uur. De film begint om 16.15 uur. Walk With Me is een prachtige cinematografische reis in de wereld van  Continue Reading »

zondag 10/9 Jesse met nagesprek

Written on september 5, 2017 at 12:17, by

Op zondag 10 september 16.45 uur is de documentaire Jesse bij ons te zien. Er is een nagesprek met leden van de gemeenteraad van Deventer, o.a. met Tjeerd van der Meulen (GroenLinks), Lars Wuijster (VVD), Jan Schuring (D66) en Elske van der Mik (CDA). Bep Spa, plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad, leidt het gesprek. Jesse  Continue Reading »

Website: Harco Rutgers & Aarnoud Meijer