Skip to Content

Yearly Archives: 2018

Arts in Cinema: Van Gogh

Written on juli 9, 2018 at 18:28, by

Van Gogh: Of Wheat Fields and Clouded Skies is te zien in de speelweek van 12 juli. Deze film is onderdeel van de serie kunstfilms ‘Arts in Cinema’. Een nieuwe kijk op Van Gogh, door het erfgoed van de grootste private verzamelaar van kunstwerken van de Nederlandse schilder: Helene Kröller-Müller (1869-1939) die in de vroege  Continue Reading »

Een zomer vol leuke jeugdfilms

Written on juli 9, 2018 at 14:21, by

Elke woensdagmiddag in deze zomer vertonen we minimaal twee leuke jeugdfilms voor onze jongste gasten. Zo vertonen we deze week Casper en Emma Maken Theater (4+), Het Ongelooflijke Verhaal van de Mega Grote Peer (6+) en Rita en Krokodil 2 (2+, echt voor de allerkleinsten dus). Over De Mega Grote Peer schreef De Volkskrant het volgende: “Het  Continue Reading »

Klassieker | 2001: A Space Odyssey

Written on juni 22, 2018 at 21:05, by

Te zien op 2, 9 en 16 juli. Ter ere van 50 jaar Stanley Kubricks 2001: A Space Odyssey, wordt deze baanbrekende en epische sciencefiction-vertelling opnieuw uitgebracht in de Nederlandse bioscopen. 2001: A Space Odyssey wordt gezien als een van de beste films van de 20ste eeuw.

vrijdag 22 juni: Klanken van Oorsprong met Q&A

Written on juni 18, 2018 at 15:58, by

  Op vrijdag 22 juni is regisseur Hetty Naaijkens aanwezig voor een Q&A. Klanken van Oorsprong is een documentaire over de invloed van de Nederlands-Indische geschiedenis op de hedendaagse popmuziek. Klanken van Oorsprong neemt ons mee in een indringende zoektocht naar de impact van oorlog, vlucht en opnieuw moeten beginnen op verschillende generaties Nederlands-Indische muzikanten.  Continue Reading »

Arts in Cinema: Hitler Versus Picasso and the others

Written on juni 13, 2018 at 11:02, by

Onder de noemer Arts in Cinema brengt ABC Film Distribution een vijftal bijzondere kunstfilms naar de Nederlandse bioscopen tussen mei en september. De film Hitler versus Picasso is deels in Deventer opgenomen! Op zondag 17 juni geeft Eva Kleeman, organisator van de afgelopen tentoonstelling Roofkunst in de Bergkerk en personage in de film, voorafgaand een  Continue Reading »

Afscheidsinterview Liesbeth van Asten

Written on juni 11, 2018 at 09:46, by

Op 6 juni nam Liesbeth van Asten afscheid als voorzitter van het bestuur van de Viking. Een rol die ze als vrijwilliger vervulde naast haar reguliere baan als directeur bestuurder van Rentree. Voor de bezoekers van Theater Bouwkunde en Filmhuis de Keizer was ze misschien niet zo zichtbaar. Ze heeft echter heel veel gedaan voor  Continue Reading »

Programma Film op de Brink 2018 bekend

Written on juni 8, 2018 at 17:00, by

Van donderdag 23 tot en met zaterdag 25 augustus tovert filmhuis De Keizer het mooiste plein van Nederland om tot een gratis toegankelijke openlucht biosscoop: oftewel Film op de Brink! Op een groot doek voor De Waag worden vanaf 21:15 de volgende films vertoond: Donderdag 23 augustus: de met twee Oscars bekroonde Three Billboards Outside  Continue Reading »

Extra voorstelling Caravaggio: The Soul and the Blood

Written on juni 5, 2018 at 16:25, by

Extra voorstellingen van Caravaggio: The Soul and the Blood op vrijdag 8 en dinsdag 12 juni. Deze kunstfilm is onderdeel van de serie Arts in Cinema. Uit deze serie kunstfilms vertonen wij ook Hitler versus Picasso And the Others en Van Gogh: Of Wheat Fields and Clouded Skies.  Kaarten hiervoor zijn nu al te koop  Continue Reading »

Arts in Cinema in juni en juli

Written on mei 30, 2018 at 16:49, by

Onder de noemer Arts in Cinema brengt ABC Film Distribution een vijftal bijzondere kunstfilms naar de Nederlandse bioscopen tussen mei en september. Wij vertonen in juni en juli de films Caravaggio: The Soul and the Blood, Hitler versus Picasso And the Others en Van Gogh: Of Wheat Fields and Clouded Skies.  Wegens succes zijn er  Continue Reading »

Lever de kleurplaat van Casper en Emma in en krijg korting!

Written on mei 30, 2018 at 14:35, by

De beste vriendjes Casper en Emma zijn weer terug met een nieuwe film! De film Casper en Emma Maken Theater is nu bij ons te zien! We hebben een hele leuke Casper & Emma maken theater kleurplaat. Lever de kleurplaat bij ons in en ontvang in de maand juni € 1,00 korting op je kaartje  Continue Reading »

Website: Harco Rutgers & Aarnoud Meijer