Skip to Content

Yearly Archives: 2018

Grand Depart Ronde van Vedett

Written on maart 19, 2018 at 18:42, by

Op maandag 2 april, tweede paasdag, vindt de derde editie van de Ronde van Vedett plaats, het wielerparcours door het Deventer Bergkwartier. De Grand Depart is ook dit jaar in filmhuis De Keizer, op vrijdag 30 maart. In samenwerking met de organisatie van de Ronde van Vedett is er gezocht naar een programma met voor  Continue Reading »

Deventer Boekenweek

Written on maart 12, 2018 at 16:33, by

Wat een feest in Boekenstad Deventer! Van 10 t/m 18 maart vieren wij de Deventer Boekenweek. Een dikke week vol met schrijvers, columnisten in cafés, theater, kerk en boekhandel. En natuurlijk ook films, muziek, theater en wetenschap met Natuur als thema! In het filmhuis zijn de films Les Gardiennes, Dorst en De Wilde Stad onderdeel van de Boekenweek.  Continue Reading »

Bouw Viking Film & Theater

Written on maart 8, 2018 at 16:51, by

De afgelopen weken was de bouw van Viking Film & Theater veel in het nieuws. We zijn heel blij dat de gemeenteraad op 14 februari heeft besloten door te gaan met de bouw van het filmtheater en daarvoor ook extra geld beschikbaar heeft gesteld. We hebben er nog steeds zin in en kunnen niet wachten  Continue Reading »

Taartrovers Film Festival 10 en 11 maart

Written on februari 26, 2018 at 11:29, by

Het Taartrovers Film Festival, voorheen het Fantastisch Kinderfilm Festival, vol fantasierijke films en creatief spel voor kinderen van 2 tot 9 jaar toert langs tien steden in het land. Op zaterdag 10 en zondag 11 maart is het festival bij ons te bezoeken! Het festivalprogramma bestaat uit 14 fantasievolle kinderfilms in combinatie met de ‘Speeltuin  Continue Reading »

Jeugdfilms in de voorjaarsvakantie

Written on februari 16, 2018 at 14:25, by

In de voorjaarsvakantie, van zondag 2 februari t/m zondag 4 maart, vertonen we dagelijks mooie jeugdfilms: De Hazenschool, Paddington 2, Stip & Vlek Doen Weer Gek en Earth: Een Onvergetelijke Dag. Daarnaast zijn er ook weer leuke activiteiten! Op dinsdag 27 februari kan je meedoen met de workshop Wandelen in je Eigen Tekening. En op  Continue Reading »

Korte film Viking over bouw en bodemschatten

Written on februari 15, 2018 at 17:50, by

We kunnen verder! De gemeenteraad heeft groen licht gegeven om door te gaan met de bouw van Viking Film & Theater aan de IJssel. Er is brede steun voor het samengaan van filmhuis De Keizer en Theater Bouwkunde in één gebouw. De bodem ligt en de bouw kan door. De medewerkers en vrijwilligers bouwen ondertussen  Continue Reading »

Onze reactie op een plan van de VVD

Written on februari 10, 2018 at 15:52, by

Naar aanleiding van een plan van de VVD Deventer voor een andere invulling van Viking Film & Theater hebben wij op zaterdag 10 februari onderstaande brief verstuurd aan de gemeenteraadsfracties: Open brief aan raadsleden Meer informatie over Viking Film & Theater vind je op deze speciale bouwsite.

Korte film Viking Film & Theater

Written on januari 23, 2018 at 17:31, by

Viking Film & Theater opent in 2019 zijn deuren! Tot aan de opening brengen we je zo nu en dan op de hoogte van de laatste ontwikkelingen door middel van een korte film gemaakt door Bureau Beeldtaal. De eerste film zie je hier:

Open brief Viking Film & Theater

Written on januari 10, 2018 at 15:30, by

Naar aanleiding van een stroom van berichtgeving over Viking Film & Theater in de krant hebben we een open brief aan De Stentor en gemeenteraad van Deventer gestuurd. Deze vind je hieronder: Open brief aan de Stentor en gemeenteraad Deventer Wij betreuren de eenzijdige insteek van de redactie en het ontbreken van wederhoor en reacties van toekomstige gebruikers als het  Continue Reading »

Aki Kaurismäki-retrospectief

Written on januari 8, 2018 at 18:29, by

Op maandagen in januari, maart en april vertonen we een aantal films uit het oeuvre van de Finse regisseur Aki Kaurismäki. Te zien zijn: The Match Factory Girl, Leningrad Cowboys Go America, Drifting Clouds, The Man Without a Past, Le Havre en The Other Side of Hope. The Match Factory Girl is digitaal gerestaureerd door  Continue Reading »

Website: Harco Rutgers & Aarnoud Meijer