Skip to Content

Yearly Archives: 2018

The Best of IDFA on Tour 2018-2019 is uitverkocht

Written on december 27, 2018 at 13:16, by

The Best of IDFA on Tour op 20 januari is uitverkocht! Vier films, bekroond met een IDFA Award in één dagprogramma. The Best of IDFA on Tour is een dagprogramma met prijswinnaars en festivalfavorieten van IDFA 2018 dat langs filmtheaters door Nederland reist. Het programma bestaat uit: Los Reyes van Bettina Perut, Iván Osnovikoff, winnaar van  Continue Reading »

De kortste dag van het jaar is de dag van de korte film

Written on december 14, 2018 at 17:35, by

Op 21 december 2018 organiseren EYE, IFFR (International Film Festival Rotterdam), NFF (Nederlands Film Festival) en Go Short (International Short Film Festival Nijmegen) voor de zesde keer de Dag van de Korte Film op de kortste dag van het jaar. Dit programma is bij ons te zien. De korte film is spannend, veelzijdig en heeft voor iedereen  Continue Reading »

Cineville heeft jullie hulp nodig!

Written on december 11, 2018 at 11:01, by

Onze vrienden van Cineville zijn bezig met een onderzoek naar de manier waarop filmfans (jullie!) aan hun filminformatie komen, en wat voor content ze graag ontvangen. Doen jullie mee? Je kan er 6 maanden gratis Cineville mee winnen! Vul hier de enquête in! Dankjewel! 

Viking Film & Theater Deventer zoekt een lid voor haar Raad van Toezicht met een financieel profiel

Written on december 6, 2018 at 17:15, by

Viking Film & Theater is een jonge fusie van Filmhuis De Keizer en Theater Bouwkunde in Deventer. Een belangrijke voorwaarde voor onze nieuwe culturele organisatie is een gezonde en financiële exploitatie. Wij zoeken een bestuurslid met stevige financiële kennis, die daarmee ook een goede gesprekspartner en sparringpartner is voor onze directeur-bestuurder, de externe accountant en  Continue Reading »

Jeugdfilms in de kerstvakantie

Written on december 5, 2018 at 15:00, by

Het programma voor de kerstvakantie is bekend! In de kerstvakantie, van zondag 23 december t/m zondag 6 januari, vertonen we dagelijks (met uitzondering van Kerstmis en Nieuwjaar) mooie jeugdfilms: Buurman & Buurman Winterpret,   De Fabeltjeskrant: de Grote Dierenbos-spelen , Rita en Krokodil 3, Superjuffie en de natuurfilm Wad, Overleven op de Grens van Water en  Continue Reading »

David Lynch Retrospectief

Written on december 3, 2018 at 16:27, by

Drie films van ‘master of weird’ David Lynch zijn na een digitale restauratie in het hele land weer te zien in fonkelnieuwe staat. Filmmuseum Eye brengt drie digitaal gerestaureerde David Lynch-klassiekers opnieuw uit en deze zijn bij ons te zien.  De vertoningen sluiten aan bij de David Lynch-tentoonstelling Someone is in my House in het  Continue Reading »

Dial Q Filmquiz editie 6

Written on december 3, 2018 at 10:18, by

Mensen van aarde, duizenden bezoekers zijn het erover eens: Dit is de leukste filmquiz van Nederland! Zelfs voor u! Vijf dappere pioniers nemen u mee op een reis door de tijd; de geschiedenis van de film. Aan de hand van een stel verdomd leuke quizvragen, live elementen en puzzels vliegt u van minuscule Arthouse titel  Continue Reading »

Cadeautje bij De Keizer en Bouwkunde

Written on november 26, 2018 at 16:39, by

Een filmbon, of een bon voor het theater,met cadeau sla je zeker geen flater.Want met een bon is iedereen blij,daarom krijg je er nu een gratis chocoladeletter bij.Dus hop hop hopga snel naar het filmhuis wat op = op.

Voorpremière Buurman & Buurman Winterpret

Written on november 21, 2018 at 14:46, by

Kaartjes voor de voorpremière op 2 en 5 december zijn nu te koop! De winter kan super leuk zijn, maar voor de buurmannen zorgt het juist voor problemen. De geliefde buurmannen gaan weer op hun eigen manier aan de slag om van alles een succes te maken. Het is weer genieten van het gestuntel van  Continue Reading »

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en win een Cineville pas

Written on november 8, 2018 at 15:27, by

Ken jij Cineville al? Met een Cinevillepas mag je zo vaak als je wil naar de film voor €19,95 per maand in meer dan 40 theaters door heel Nederland. We geven in november 3 keer een Cinevillepas weg waarmee je 2 maanden gratis naar alle films mag. Wil je kans maken? Meld je dan aan  Continue Reading »

Website: Harco Rutgers & Aarnoud Meijer