Skip to Content

Yearly Archives: 2018

Het programma van Cinekid in de herfstvakantie is bekend!

Written on september 14, 2018 at 14:34, by

Cinekid is het filmfestival voor kinderen van 3 tot 14 jaar dat jaarlijks in de herfstvakantie georganiseerd wordt in filmhuis de Keizer. Van 20 t/m 28 oktober zijn iedere dag de leukste jeugdfilms te zien. Dit jaar zie je: De heerlijke familiefilm Gordon & Paddy en de Zaak van de Gestolen nootjes ( 4 -8   Continue Reading »

Rob van den Hove directeur-bestuurder Viking Film & Theater

Written on september 13, 2018 at 17:05, by

Op 18 september aanstaande begint Rob van den Hove als directeur-bestuurder van Viking Film & Theater. Hij wordt het boegbeeld van de nieuwe organisatie die op 1 september is ontstaan uit de fusie van Filmhuis De Keizer en Theater Bouwkunde. Van den Hove was recent onder meer werkzaam als horecamanager in Focus Filmtheater in Arnhem  Continue Reading »

Nieuws van de Viking: Première gemist?

Written on september 3, 2018 at 16:14, by

Bij Film op de Brink ben je verrast met het nieuwste filmpje over de bouw van De Viking. Op de film is goed te zien hoe het gebouw vorm krijgt. Ook zie je hoe het een mooie plek krijgt langs de IJssel en aansluit bij de bestaande bebouwing. Film op de Brink gemist? Of wil  Continue Reading »

Klassiekers van Billy Wilder

Written on augustus 26, 2018 at 11:53, by

De legendarische Hollywoodregisseur Billy Wilder was een briljant woordkunstenaar. Zijn klassiekers zitten vol aanstekelijke, cynische humor: onwaarschijnlijk grappig, gewaagd en scherpzinnig. ‘I’m a writer, but then nobody’s perfect’, luidt Billy Wilders grafschrift, een verwijzing naar een van de bekendste oneliners uit de filmgeschiedenis. Grappig tot in de dood. Billy Wilder was een van de grote  Continue Reading »

1 september Q&A met regisseur Robin Lutz

Written on augustus 22, 2018 at 11:26, by

Te zien op zaterdag 1 en zondag 2 en dinsdag 4 september. In Escher: het oneindige zoeken neemt Escher ons mee op levenslange zoektocht naar de verbeelding van het oneindige. Aan de hand van persoonlijke brieven en dagboeken duiken we in het hoofd van de wereldberoemde graficus, die zichzelf in al zijn bescheidenheid nooit als  Continue Reading »

FILM OP DE BRINK 2018

Written on augustus 13, 2018 at 15:20, by

Van donderdag 23 tot en met zaterdag 25 augustus tovert filmhuis De Keizer het mooiste plein van Nederland om tot een gratis toegankelijke openlucht bioscoop: oftewel Film op de Brink! Op een groot doek voor De Waag worden vanaf 21:15 de volgende films vertoond: Donderdag 23 augustus: de met twee Oscars bekroonde Three Billboards Outside  Continue Reading »

DIVA NIGHT: WHITNEY & GRACE JONES

Written on juli 20, 2018 at 16:35, by

Vrijdag 10 augustus Diva Night! We leggen de rode loper uit en we verzorgen een glaasje bubbels! We openen de avond met de documentaire Whitney, over het leven en de ondergang van icoon Whitney Houston. En we vertonen daarna de film Grace Jones: Bloodlight and Bami. Voor beide films zijn vanaf nu te koop aan  Continue Reading »

Filmclub De Première: 9 voorpremières van september t/m mei

Written on juli 18, 2018 at 10:05, by

Sinds 2011 organiseren we jaarlijks Filmclub De Première. Ook in 2018 en 2019 biedt Filmclub De Première weer negen fraaie voorpremières van de mooiste films die op uitkomen staan. We maken een bewuste keuze uit het aanbod: literatuurverfilmingen, drama en het beste van de grote festivals. De voorstellingen zijn altijd op de eerste vrijdag van  Continue Reading »

Arts in Cinema: Van Gogh

Written on juli 9, 2018 at 18:28, by

Van Gogh: Of Wheat Fields and Clouded Skies is te zien in de speelweek van 12 juli. Deze film is onderdeel van de serie kunstfilms ‘Arts in Cinema’. Een nieuwe kijk op Van Gogh, door het erfgoed van de grootste private verzamelaar van kunstwerken van de Nederlandse schilder: Helene Kröller-Müller (1869-1939) die in de vroege  Continue Reading »

Een zomer vol leuke jeugdfilms

Written on juli 9, 2018 at 14:21, by

Elke woensdagmiddag in deze zomer vertonen we leuke jeugdfilms voor onze jongste gasten. Zo vertonen we deze week Casper en Emma Maken Theater (4+), Het Ongelooflijke Verhaal van de Mega Grote Peer (6+) en Rita en Krokodil 2 (2+, echt voor de allerkleinsten dus). Over Het Ongelooflijke Verhaal van de Mega Grote Peer schreef De Volkskrant het  Continue Reading »

Website: Harco Rutgers & Aarnoud Meijer