Skip to Content

Yearly Archives: 2018

Kom en Zie

Written on oktober 19, 2018 at 12:18, by

Kom en Zie is Elem Klimovs schildering van de naziterreur in Wit-Rusland, gezien door de ogen van het partizanenjongetje Forja. Deze klassieker uit 1985 won vorig jaar de prijs van Beste restauratie van het filmfestival van Venetië.  En werd goed beoordeeld door de Nederlandse pers: VPRO Cinema (★★★★★) ‘Maakt verpletterende oorlogservaringen van de jonge Flyora  Continue Reading »

Halloween Voorpremiere Suspiria

Written on oktober 17, 2018 at 15:58, by

Speciaal voor Halloween organiseren we op 31 oktober een speciale voorpremière van Suspiria. Suspiria is de remake van de gelijknamige klassieke horrorfilm van Dario Argento uit 1977 en is geregisseerd door Luca Guadagnino (Call Me By Your Name, A Bigger Splash). Suspiria werd geselecteerd voor de Officiële Competitie van het Venetië Filmfestival. Een prestigieuze dansschool  Continue Reading »

Pyjama ontbijtjes in de herfstvakantie

Written on oktober 17, 2018 at 15:42, by

In de herfstvakantie hebben we maar liefst 2 pyjama ontbijtjes! Op zondag met de beste vriendjes Casper en Emma. En woensdag met de vrolijke animatie De Grote Boze Vos. De Noorman zorgt voor een lekker ontbijt met broodjes, fruit, melk en een sapje. En wij voor een kopje koffie of thee. Wil je zeker zijn  Continue Reading »

Rafaël met Q&A schrijfster Christine Otten

Written on oktober 5, 2018 at 18:05, by

Na afloop van de première van Rafaël op donderdag 11 oktober is schrijver Christine Otten aanwezig voor een Q&A.  Ze schreef het aangrijpende boek Rafael waarop deze film gebaseerd is. Ze geboren in Deventer en ambassadeur van Deventer 1250. Boekhandel Praamstra is aanwezig voor de verkoop van het boek deze speciale filmeditie.

Sprekend Nederland met Q&A 13 oktober

Written on oktober 4, 2018 at 16:58, by

Op zaterdag 13 oktober is regisseur John Appel aanwezig van de vertoning van Sprekend Nederland. Hij draagt voorafgaand aan de vertoning een door hem geschreven column voor en na afloop is er uiteraard gelegenheid voor vragen. Kaartjes voor deze voorstelling zijn nu te koop.  Weet u het zeker dat u Nederlander wilt worden? Met die  Continue Reading »

WAD: première op dierendag

Written on september 27, 2018 at 20:45, by

De prachtige natuurfilm WAD,  Overleven op de Grens van Water en Land gaat op dierendag, donderdag 4 oktober in première.  Je kunt nu al kaartjes kopen voor de première en tijdens Cinekid in de herfstvakantie. Er komen meer voorstellingen bij. Wil je een leuke poster winnen? Laat dan een berichtje achter op onze facebookpagina.

Cinekid in de herfstvakantie!

Written on september 14, 2018 at 14:34, by

Cinekid is het filmfestival voor kinderen van 3 tot 14 jaar dat jaarlijks in de herfstvakantie georganiseerd wordt in filmhuis de Keizer. Van 20 t/m 28 oktober zijn iedere dag de leukste jeugdfilms te zien. Dit jaar zie je: De heerlijke familiefilm Gordon & Paddy en de Zaak van de Gestolen nootjes ( 4 -8   Continue Reading »

Rob van den Hove directeur-bestuurder Viking Film & Theater

Written on september 13, 2018 at 17:05, by

Op 18 september aanstaande begint Rob van den Hove als directeur-bestuurder van Viking Film & Theater. Hij wordt het boegbeeld van de nieuwe organisatie die op 1 september is ontstaan uit de fusie van Filmhuis De Keizer en Theater Bouwkunde. Van den Hove was recent onder meer werkzaam als horecamanager in Focus Filmtheater in Arnhem  Continue Reading »

Nieuws van de Viking: Première gemist?

Written on september 3, 2018 at 16:14, by

Bij Film op de Brink ben je verrast met het nieuwste filmpje over de bouw van De Viking. Op de film is goed te zien hoe het gebouw vorm krijgt. Ook zie je hoe het een mooie plek krijgt langs de IJssel en aansluit bij de bestaande bebouwing. Film op de Brink gemist? Of wil  Continue Reading »

Klassiekers van Billy Wilder

Written on augustus 26, 2018 at 11:53, by

De legendarische Hollywoodregisseur Billy Wilder was een briljant woordkunstenaar. Zijn klassiekers zitten vol aanstekelijke, cynische humor: onwaarschijnlijk grappig, gewaagd en scherpzinnig. ‘I’m a writer, but then nobody’s perfect’, luidt Billy Wilders grafschrift, een verwijzing naar een van de bekendste oneliners uit de filmgeschiedenis. Grappig tot in de dood. Billy Wilder was een van de grote  Continue Reading »

Website: Harco Rutgers & Aarnoud Meijer