Skip to Content

Yearly Archives: 2019

Kapsalon Romy | Voorpremière i.h.k.v. Wereld Alzheimer Dag

Written on september 19, 2019 at 15:36, by

zaterdag 21 september Kapsalon Romy i.h.k.v. Wereld Alzheimer Dag Romy vindt het niet leuk dat ze elke dag naar de kapsalon moet, maar alles wordt anders als oma Stine haar kleindochter in vertrouwen neemt over haar toenemende verwardheid. Dan realiseert Romy zich dat oma niet alleen op haar past maar zij ook op oma. De  Continue Reading »

27 september Nederlandse Filmnacht

Written on september 17, 2019 at 18:22, by

Nederlandse Filmnacht | INSTINCT vrijdag 27 september Laura de Lange van het Filmkrant Lab zal een inleiding geven. Ook zal voorafgaand een kort interview vanaf de rode loper van het Nederland Filmfestival worden getoond met Halina Reijn en Carice van Houten. Carice van Houten speelt in de psychologische thriller Instinct Nicoline, een ervaren psychologe die  Continue Reading »

Retrospectief Andrej Tarkovski

Written on september 2, 2019 at 15:22, by

Vanaf 23 september vertonen wij op de maandagavonden een retrospectief van de grote Russische cineast Andrej Tarkovski. Met beeldrijke en associatieve vertellingen als Andrej Roebljov (1966), Solaris (1971), De spiegel (1974) en, vooral, Stalker (1979), verwierf Andrej Tarkovski (1932-1986) faam als een van de belangrijkste vernieuwers van de cinematografische taal. Eye wijdt dit najaar een  Continue Reading »

Gratis openlucht bioscoop: Film op de Brink in Deventer!

Written on augustus 15, 2019 at 16:17, by

Gratis openlucht bioscoop: Film op de Brink! Samen film kijken in de open lucht op het mooiste plein van Nederland: Film op de Brink! Van donderdag 22 tot en met zaterdag 24 augustus toveren wij De Brink weer om tot een gratis toegankelijke openlucht bioscoop: oftewel Film op de Brink! Op een groot doek voor  Continue Reading »

Diego Maradona

Written on augustus 6, 2019 at 10:39, by

De langverwachte documentaire DIEGO MARADONA van Oscarwinnaar Asif Kapadia (Amy), over de opkomst en ondergang van stervoetballer Diego Maradona is nu te zien. Een uniek portret van deze man, rebel, held, en voor velen: God. Op 5 juli 1984 arriveerde de 23-jarige Diego Maradona voor een recordbedrag bij SSC Napoli. De club had voorheen nooit  Continue Reading »

De nieuwe film van Quentin Tarantino : Once Upon a Time in… Hollywood

Written on juli 31, 2019 at 13:24, by

Quentin Tarantino’s Once Upon a Time in Hollywood speelt zich af in het Los Angeles van 1969, een tijd waarin alles aan het veranderen is. TV-ster Rick Dalton (Leonardo DiCaprio) en zijn vaste stuntdubbel Cliff Booth (Brad Pitt) proberen aan de bak te komen in een filmindustrie die ze bijna niet meer herkennen. De negende  Continue Reading »

Geef je nu op voor Filmclub de Première 2019 /2020

Written on juli 22, 2019 at 10:46, by

Filmclub de Première:  10 voorpremières met of zonder inleiding Sinds 2011 organiseren we Filmclub De Première. Bij Filmclub De Première zie je 1 keer per maand de mooiste en nieuwste films als eerste. Deze reeks loopt van september tot en met juni. We maken een bewuste keuze uit het aanbod van films die nog moeten  Continue Reading »

Een zomer vol met klassiekers van Isabelle Huppert

Written on juli 18, 2019 at 14:18, by

Isabelle Huppert (1953, Parijs) is een van de grootste Franse actrices van de afgelopen decennia. Haar personages houden vaak de touwtjes strak in handen om plotseling iets schokkends en impulsiefs te doen. Achter een gladde façade worstelen ze met neurosen en obsessies, vol ingehouden emoties – een vulkaan die op uitbarsten staat. Mondain, melancholiek, misantropisch:  Continue Reading »

Freek en Hella de Jonge na afloop film Freek aanwezig voor een Q&A

Written on juni 18, 2019 at 10:33, by

Op 14 juli zijn Hella en Freek de Jonge na afloop aanwezig voor een Q&A. “Hoe lang kan ik nog mee?” zingt cabaret- en theaterveteraan Freek de Jonge, die dit jaar 75 wordt. Tijd om de balans op te maken. Wat heeft hij goed gedaan en kan hij de keren dat hij als artiest én  Continue Reading »

Klassieker | Obsessions

Written on juni 14, 2019 at 13:41, by

Te zien op 24 juni en 1 juli.  De eerste lange speelfilm van Pim de la Parra is geënt op Hitchcocks Rear Window. Wanneer een kamerhuurder een gat achter een schilderijtje in de muur ontdekt, raakt hij al gauw in de ban van de dingen die hij aan de andere kant van de muur ziet  Continue Reading »

Website: Harco Rutgers & Aarnoud Meijer