Skip to Content

Yearly Archives: 2019

Voorstellingen The Irishman nu online

Written on november 6, 2019 at 14:52, by

vanaf vrijdag 15 november vertonen we Martin Scorsese’s magnum opus The Irishman gedurende twee weken. Gezien onze beperkte programmeringsruimte, de lengte van de film (208 minuten) en het feit dat deze film ons pas in een laat stadium werd aangeboden hebben we ruimte voor in totaal 8 voorstellingen. De voorstellingen in de eerste week zijn  Continue Reading »

De nieuwe film van Buurman & Buurman!

Written on november 6, 2019 at 14:44, by

Vanaf 21 november zijn de klunzige buurmannen zijn terug in hun film Buurman & Buurman: Experimenteren er op los! Niets is te gek voor deze heren en gaan daarom allerlei uitdagingen aan. Zo proberen Buurman & Buurman op een hilarische manier pannenkoeken te bakken, proberen ze de appeldief te vangen door de appelbomen te beveiligen  Continue Reading »

Pyjama-ontbijt met Solan en Ludwig Gaan naar de Maan

Written on oktober 18, 2019 at 10:36, by

In je mooiste pyjama ontbijten en naar de film! Dat is nog eens chill in de vakantie!Voordat de film begint zorgen we samen met De Noorman voor een lekker ontbijt met broodjes, fruit, melk en een sapje. Wil je zeker zijn van een plek? Start ontbijt 9.00 uur Start film 9.45 uur Solan & Ludwig  Continue Reading »

Cinekid in de herfstvakantie!

Written on oktober 7, 2019 at 17:35, by

Cinekid komt weer naar Deventer in de vakantie! Van 20 t/m 27 oktober is het weer tijd voor het Cinekid film festival! Cinekid is een filmfestival voor kinderen van 3 tot 14 jaar. Maandag 21 en woensdag 23 oktober mag je weer in je pyjama naar de film tijdens het inmiddels beroemde pyjama ontbijt, dit  Continue Reading »

Dutch Sustainable Fashion Week Deventer

Written on september 23, 2019 at 08:52, by

Ihkv. de Dutch Sustainable Fashion Week Deventer van 4 t/m 13 oktober vertonen wij 2 films. Vrijdag 4 oktober: The Positive Chain of Change met Q&A met Regisseur Weet jij eigenlijk hoe vervuilend de kledingindustrie is? Maar dat er ook een heleboel pioniers zijn die dit willen veranderen? Documentairemaakster Chanel Trapman, geeft dit heel mooi  Continue Reading »

Kapsalon Romy | Voorpremière i.h.k.v. Wereld Alzheimer Dag

Written on september 19, 2019 at 15:36, by

zaterdag 21 september Kapsalon Romy i.h.k.v. Wereld Alzheimer Dag Romy vindt het niet leuk dat ze elke dag naar de kapsalon moet, maar alles wordt anders als oma Stine haar kleindochter in vertrouwen neemt over haar toenemende verwardheid. Dan realiseert Romy zich dat oma niet alleen op haar past maar zij ook op oma. De  Continue Reading »

27 september Nederlandse Filmnacht

Written on september 17, 2019 at 18:22, by

Nederlandse Filmnacht | INSTINCT vrijdag 27 september Laura de Lange van het Filmkrant Lab zal een inleiding geven. Ook zal voorafgaand een kort interview vanaf de rode loper van het Nederland Filmfestival worden getoond met Halina Reijn en Carice van Houten. Carice van Houten speelt in de psychologische thriller Instinct Nicoline, een ervaren psychologe die  Continue Reading »

Retrospectief Andrej Tarkovski

Written on september 2, 2019 at 15:22, by

Vanaf 23 september vertonen wij op de maandagavonden een retrospectief van de grote Russische cineast Andrej Tarkovski. Met beeldrijke en associatieve vertellingen als Andrej Roebljov (1966), Solaris (1971), De spiegel (1974) en, vooral, Stalker (1979), verwierf Andrej Tarkovski (1932-1986) faam als een van de belangrijkste vernieuwers van de cinematografische taal. Eye wijdt dit najaar een  Continue Reading »

Gratis openlucht bioscoop: Film op de Brink in Deventer!

Written on augustus 15, 2019 at 16:17, by

Gratis openlucht bioscoop: Film op de Brink! Samen film kijken in de open lucht op het mooiste plein van Nederland: Film op de Brink! Van donderdag 22 tot en met zaterdag 24 augustus toveren wij De Brink weer om tot een gratis toegankelijke openlucht bioscoop: oftewel Film op de Brink! Op een groot doek voor  Continue Reading »

Diego Maradona

Written on augustus 6, 2019 at 10:39, by

De langverwachte documentaire DIEGO MARADONA van Oscarwinnaar Asif Kapadia (Amy), over de opkomst en ondergang van stervoetballer Diego Maradona is nu te zien. Een uniek portret van deze man, rebel, held, en voor velen: God. Op 5 juli 1984 arriveerde de 23-jarige Diego Maradona voor een recordbedrag bij SSC Napoli. De club had voorheen nooit  Continue Reading »

Website: Harco Rutgers & Aarnoud Meijer