Skip to Content

Yearly Archives: 2019

FAMILIEFILMS IN DE KERSTVAKANTIE

Written on december 16, 2019 at 18:50, by

Films, workshop, oliebollenfeest en pyjamaontbijt in het Filmhuis De kerstvakantie staat voor de deur en dus hebben we weer een uitgebreid familieprogramma. Voor de allerkleinsten is er de nieuwste film van Buurman & Buurman 4+ en de vrolijke en grappige animatiefilm De Grote Boze Vos en Andere Verhalen. 4+ Een echte feelgood kerstfilm is Spookuil. 6+  Continue Reading »

Filmcursus Hallo Nachbar: De Duitse Film

Written on december 11, 2019 at 16:02, by

Wat men van ver haalt, zal wel lekker zijn. Is dat de reden dat wij als Nederlanders een blinde vlek hebben als het gaat om dingen die zich in onze nabijheid bevinden? Ook op het gebied van film. Zo kijkt de Nederlander over het algemeen gemakkelijker en sneller naar een film die uit Frankrijk of  Continue Reading »

Andrey Tarkovsky. A Cinema Prayer + Inleiding door Kevin Toma

Written on december 11, 2019 at 13:45, by

Te zien op maandag 16 december met inleiding door Volkskrant journalist én Tarkovski-fan Kevin Toma. Inzichtelijke documentaire over het leven en werk van Andrej Tarkovski, geregisseerd door zijn zoon, Andrej Andrejevitsj Tarkovski. Bijzonder is dat Tarkovski zijn verhaal zelf vertelt, waarbij hij zijn herinneringen, zijn kijk op kunst en zijn ideeën over niets minder dan  Continue Reading »

Dial Q Filmquiz editie 7

Written on december 10, 2019 at 17:58, by

Zondag 29 december komt de leukste filmquiz van Nederland weer naar Deventer! Al 7 jaar een groot succes in de beste filmtheaters van ons land. Dial Q neemt je mee op reis door de geschiedenis van de film aan de hand van een stel verdomd leuke quizvragen. Via live elementen, muzikale montages en puzzels vlieg  Continue Reading »

Ze noemen me Baboe | met nagesprek regisseur | 7 december

Written on december 2, 2019 at 11:37, by

Regisseur Sandra Beerends vertelt het levensverhaal van de Javaanse Alima aan de hand van archiefbeelden. Ze werkt als baboe (kindermeisje) voor een Nederlandse familie. Als haar Nederlandse familie tijdens de Japanse bezetting in een kamp terecht komt verliest Alima haar familie, werk en huis. Het verhaal van Alima toont de ingewikkelde koloniale relatie waarin zij  Continue Reading »

6 december | De Nederlandse Filmnacht: King of the Cruise

Written on november 29, 2019 at 12:22, by

King of the Cruise geeft een kijkje in de decadente en bizarre wereld van cruise schepen, met een aandachtszoekende Schotse Baron in de hoofdrol, op een missie om gezien te worden. Een rijke en extravagante Schotse Baron brengt zijn tijd door op luxe cruise schepen, omgeven door romantische koppels, welgestelde families, hard werkend personeel en  Continue Reading »

SPOTLIGHT: ROMANIA on tour

Written on november 26, 2019 at 13:36, by

In het kader van het Focus op Roemenië-festival vertonen wij in samenwerking met onze partners van het Astra Film Festival en de Astra Film Studio in Sibiu en het Spotlight Festival in Den Haag een programma van Roemeense films in het weekend van 13, 14 en 15 december. vertoond worden: Vr 13/12, 19.30 Monstri Za  Continue Reading »

Voorstellingen The Irishman nu online

Written on november 6, 2019 at 14:52, by

vanaf vrijdag 15 november vertonen we Martin Scorsese’s magnum opus The Irishman gedurende twee weken. Gezien onze beperkte programmeringsruimte, de lengte van de film (208 minuten) en het feit dat deze film ons pas in een laat stadium werd aangeboden hebben we ruimte voor in totaal 8 voorstellingen. De voorstellingen in de eerste week zijn  Continue Reading »

De nieuwe film van Buurman & Buurman!

Written on november 6, 2019 at 14:44, by

Vanaf 21 november zijn de klunzige buurmannen zijn terug in hun film Buurman & Buurman: Experimenteren er op los! Niets is te gek voor deze heren en gaan daarom allerlei uitdagingen aan. Zo proberen Buurman & Buurman op een hilarische manier pannenkoeken te bakken, proberen ze de appeldief te vangen door de appelbomen te beveiligen  Continue Reading »

Pyjama-ontbijt met Solan en Ludwig Gaan naar de Maan

Written on oktober 18, 2019 at 10:36, by

In je mooiste pyjama ontbijten en naar de film! Dat is nog eens chill in de vakantie!Voordat de film begint zorgen we samen met De Noorman voor een lekker ontbijt met broodjes, fruit, melk en een sapje. Wil je zeker zijn van een plek? Start ontbijt 9.00 uur Start film 9.45 uur Solan & Ludwig  Continue Reading »

Website: Harco Rutgers & Aarnoud Meijer