Skip to Content

Yearly Archives: 2020

Kleine Sneak Peek in MIMIK

Written on juni 29, 2020 at 16:38, by

Er wordt op dit moment hard gewerkt aan de IJssel! Het begint nu echt op te schieten. We verwachten in september open te gaan. Dus nog even geduld! Benieuwd hoe de filmzalen er uit komen te zien? Bekijk dan dit filmpje. Tot snel!

Wij zoeken een allround Theatertechnicus

Written on juni 26, 2020 at 09:19, by

Vacature theatertechnicus 28 – 36 uur m/v MIMIK is dé nieuwe culturele uitgaansplek in Deventer. Film, theater, horeca; alles onder één dak. Vier filmzalen, en een multifunctionele theaterzaal, allemaal met state of the art techniek. Alles is er, alles klopt, alleen jij ontbreekt nog. Jij bent een allround theatertechnicus en hebt een sterke affiniteit met  Continue Reading »

MIMIK zoekt vrijwilligers!

Written on juni 9, 2020 at 16:48, by

Binnenkort gaat MIMIK, het prachtige nieuwe Theater en Filmhuis van Deventer open! MIMIK is de magische optelsom van Filmhuis De Keizer en Theater Bouwkunde. Beide organisaties leverden vele decennia een substantiële bijdrage aan het culturele leven in Deventer.  Vier filmzalen, een multifunctionele theaterzaal, café en bar; bij MIMIK is heel veel mogelijk. Film, toneel, muziek,  Continue Reading »

Dit zijn onze Corona maatregelen voor een veilig filmbezoek

Written on mei 21, 2020 at 11:38, by

We zijn ontzettend blij dat onze deuren weer open mogen vanaf 1 juni en dat we samen weer kunnen genieten van de film.  Het mag weer, een beetje dan. We hebben beperkte capaciteit en vertonen minder voorstellingen dat je van ons gewend bent. We ontvangen in de Roggezaal maximaal 20 bezoekers (i.p.v. 90) en in  Continue Reading »

PICL | Bekijk de mooiste films thuis

Written on mei 20, 2020 at 11:29, by

Wij zijn helaas gesloten maar met PICL kun je een deel van ons huidige aanbod thuis zien. Ook zijn er films te zien die al eerder hebben gedraaid. Met Picl kijk je films die op dit moment in het filmhuis zouden draaien en het afgelopen jaar bij ons hebben gedraaid, bij je thuis. Gewoon op  Continue Reading »

Wij gaan weer open!

Written on mei 7, 2020 at 17:50, by

Vanaf 1 juni zijn onze filmzalen weer open voor jullie. We gaan open volgens de richtlijnen en we nemen maatregelen zodat het veilig is voor onze bezoekers en voor onze vrijwilligers. We tellen de dagen af en we kijken er ontzettend naar uit want wat hebben we jullie gemist! ❤️ Film die vanaf 1 juni  Continue Reading »

Fijne feelgood -films

Written on mei 7, 2020 at 10:45, by

We hebben een selectie voor je samengesteld met films waar je vrolijk van wordt! Deze films zijn te zien via Picl. Gloria Bell De Volkskrant ★★★★ : “Met Julianne Moore op de top van haar kunnen, is de remake van Gloria veel expressiever dan het origineel”. Bekijk de film hier The Peanut Butter Falcon Komische avonturenfilm  Continue Reading »

Expat Cinema

Written on mei 7, 2020 at 09:51, by

We ‘ve got something new for you! Expat Cinema: Films spoken in English or with English subtitles.Check the site for more information — We hebben iets nieuws voor je! EXPAT CINEMA | Films gesproken in het Engels of met Engelse ondertitels. Kijk hier voor meer informatie

Favorieten van de filmtheaters

Written on mei 7, 2020 at 09:44, by

De “Must Sees” van het seizoen 2018/2019 Picl en een aantal filmprogrammeurs (waaronder onze eigen programmeur Anton) hebben samen een nieuw programma samengesteld waarin je een selectie ziet van de beste films van 2018/2019. Deze films zijn nu thuis online te zien via Picl. Shoplifters Gouden Palm Cannes 2018. Als Osamu en zijn zoon na  Continue Reading »

Programmeur Anton vertelt vanuit de Roggezaal over de film J’ACCUSE.

Written on april 17, 2020 at 11:45, by

J’ Accuse is de veelbesproken film van Roman Polanski over de vals beschuldigde Alfred Dreyfus, ook bekend als de Dreyfusaffaire. Gedurende twaalf jaar heeft de Dreyfusaffaire Frankrijk verscheurd en een grote schokgolf veroorzaakt in de hele wereld. Juridische fouten, gerechtelijke dwalingen en antisemitisme waren verweven in dit immense schandaal, waarschijnlijk het grootste politiek schandaal van  Continue Reading »

Website: Harco Rutgers & Aarnoud Meijer