Op zondag 24 april is de vijfde editie van het Slow Food Film Festival Deventer. Met bijzonder smakelijke films en tussendoor genieten van volop ‘lekker, puur & eerlijk’ eten en drinken. Het festival wordt georganiseerd in samenwerking met Slow Food IJsselvallei.

Films

Dit jaar hebben we weer een programma met zes films:
–          Vleesverlangen, over de verslaving aan vlees van Marijn Frank;
–          Tony, over de oprichting van het merk ‘Tony’s Chocolony’;
–          10 Billion – What’s on Your Plate, zoektocht naar hoe de wereldbevolking te voeden in 2050;
–          Hollandse Nieuwe, over Nederlands laatste echte haringvissers;
–          Noma – My Perfect Storm, kijkje in de keuken van het Scandinavische sterrenrestaurant;
–          An, over een klein bakkerswinkeltje waar dorayaki verkocht wordt.

Eten

Daarnaast speelt het eten natuurlijk een belangrijke rol. Bij de koffie wordt wat lekkers van De Noorman geserveerd. De lunch wordt verzorgd door Restaurant Bouwkunde en bij de borrel hebben we lokale producten van Boer aan Tafel met wijnen van Proef! Diepenveen.

Extra evenementen

Speciaal voor ons eerste lustrum hebben we nog twee leuke en lekkere evenementen gepland. Op vrijdag 22 april kan je in Fooddock genieten van een driegangendiner van Mr. Hapje en de documentaire Vleeswording bekijken bij Van Kop Tot Kont. Op zaterdag 23 april vertonen we de film Craft – Drink Better Beer, over ambachtelijk bier, met aansluitend een bierproeverij van BIERenKENNIS.

Kaarten

Voor het festival zijn twee verschillende arrangementen te koop: voor de hele zondag en voor alle drie de dagen (online via deze pagina); verder kunnen er losse kaarten gekocht worden per film/evenement. Kaarten worden verkocht via deze website en aan de kassa tijdens kassa-openingstijden. Meer informatie over de films, het eten, de extra evenementen en de prijzen staat onder specials op deze website.