De afgelopen weken was de bouw van Viking Film & Theater veel in het nieuws. We zijn heel blij dat de gemeenteraad op 14 februari heeft besloten door te gaan met de bouw van het filmtheater en daarvoor ook extra geld beschikbaar heeft gesteld. We hebben er nog steeds zin in en kunnen niet wachten tot we aan de slag kunnen gaan op onze nieuwe plek!

Wat het bouwen op deze plek zo bijzonder (en soms ook lastig) maakt zie je in een leuke filmpje van Bureau Beeldtaal over de fundering en de bodem (onderaan dit bericht). Ligt er nu wel of geen Vikingschip?
Er volgen nog meer filmpjes dus hou ons YouTube-kanaal in de gaten! En natuurlijk zie je ze bij ons ook op het grote scherm, als voorproefje voor de hoofdfilm.

In februari vonden ook de openbare verhoren plaats voor het raadsonderzoek naar de bouw van Viking Film & Theater. De commissie sprak met tien personen die in het verleden betrokken waren of nu nog zijn bij de besluiten over de bouw. Alle gesprekken zijn hier terug te luisteren. De uitkomsten van het onderzoek worden eind maart gepresenteerd.