IFFR Live is een unieke serie filmevents die tegelijkertijd te zien is in 45 filmhuizen door heel Europa en daarbuiten. Via een live stream op een speciaal ontworpen dashboard zijn de filmmakers en cast te zien die aanwezig zijn op het International Film Festival Rotterdam. Na de film kan je deelnemen aan de live Q&A via #livecinema op sociale media, genieten van muziekoptredens en meer film-gerelateerde content via de live stream.

Vrijdag 27 januari 19.00 uur vertonen we Mister Universo, over Leeuwentemmer Tairo die op zoek gaat naar nieuw geluk. Een warme en menselijke film over het marginale leven in het Italiaanse circus – een leven in de mangel van de economie waar niemand grip op heeft.

Zondag 29 januari 16.00 uur is Noces te zien, de hechte band tussen Zahira en haar ouders komt onder druk te staan als ze moet trouwen met een Pakistaanse man, zoals de traditie wil. Sterk portret van de dilemma’s van tweedegeneratie-immigranten, dat zich ontvouwt als een Griekse tragedie in hedendaags Brussel.

Zondag 29 januari 20.00 uur sluiten we af met The Giant, hij heeft weliswaar een beperking, maar Rikard Boberg heeft zijn zinnen gezet op het winnen van een belangrijke  petanquewedstrijd. Als kampioen zal hij herenigd worden met zijn moeder, denkt hij. Een westernachtige soundtrack begeleidt cowboy Rikard in deze moderne fabel tijdens zijn opmerkelijke queeste.