De documentaire Fuocoammare wordt op donderdag 3 november in het kader van Filmkrant.Live ingeleid door Omar Larabi. Bij Filmkrant.Live verzorgen medewerkers van de Filmkrant inleidingen bij de Must See-films van de redactie en andere films uit het actuele aanbod.

Over Fuocoammare:
Samuele, 12 jaar, woont op een eiland in de Middellandse Zee. Zoals alle jongens wil hij op de rotsen klimmen en wat rondhangen in de haven. Maar zijn eiland is Lampedusa, dat de bestemming geworden is van mannen, vrouwen en kinderen die de zee oversteken in veel te kleine en schamele bootjes. Winnaar Gouden Beer. “Wonderlijke, urgente, hartverscheurende film.” (VPRO*****)

Over Omar Larabi:
Hij is film- en cultuurhistoricus en gespecialiseerd in representaties van het verleden in films, Amerikaanse populaire cultuur en contemporaine geschiedenis. Larabi studeerde af op representaties van de Irakoorlog in fictiefilms, documentaires en literaire journalistiek en hoe deze kunnen bijdragen aan de totstandkoming van een historisch discours. Hij is als journalist verbonden aan onder andere de Filmkrant en Moviescene.nl.