Vanwege het 45-jarig bestaan van COC Deventer wordt rond het weekend na Hemelvaart een Roze Festival in Deventer georganiseerd. Hoogtepunt is de ‘Fabulous Ascension Party’ op zaterdag 27 mei in Dok-H2O, maar ook diverse andere activiteiten worden van 24 t/m 31 mei georganiseerd.

Op vrijdag 26 mei 19.30 uur is bij ons de film And Then Came Lola te zien. De lesbienne Lola is een fotograaf die balanceert op de rand van liefde en succes op het werk. Als ze een erg belangrijke afspraak mist met haar vriendin lijkt haar wereld in te storten. Gelukkig krijgt ze een kans om het goed te maken, maar zal ze het redden?

Zondag 28 mei 20.00 uur vertonen we de documentaire over dragqueen Salem Reed. Waar Nielson overdag een rustige, creatieve jongen is, transformeert hij een paar avonden per maand in Salem Reed, een extravagante, vurige queen, die blaakt van het zelfvertrouwen. Regisseur Claire Meulemeesters en Nielson zijn aanwezig voor een Q&A na afloop van de film.

De tweemaandelijkse Gay Film Night valt toevallig binnen de COC-jubileumweek en mag dus niet ontbreken. Op dinsdag 30 mei 20.30 uur wordt de Duitse film Jonathan vertoond.