In de herfstvakantie, van zondag 22 t/m zondag 29 oktober, is het weer tijd voor Cinekid! Hét filmfestival voor kinderen van 4 tot 14 jaar.

Op zondag 22 oktober openen we het Cinekid Festival en leggen we al vroeg de rode loper voor je uit. Er is een heerlijk Pyjama-ontbijt met Casper & Emma (in samenwerking met De Noorman) en je kan meedoen aan de workshop Wandelen in je Eigen Tekening. We hangen flink veel ballonnen op en er is speciale Cinekid-kunst aan de muur gemaakt door Art Mix.

De hele week zijn er allemaal mooie jeugdfilms te zien: Ted Sieger’s Molly Monster (4+), Casper & Emma De Bergen In (4+), Pelle en de Dierenrovers (4+), De Kleine Grijze Tractor en de Dansende Geit (5+), De Geheime Club van Soepstad (8+), Paw: De Reddingshond (8+) en The Invisible Boy (10+).

Naast de vele films kan je ieder dag voor de films en in de pauze maskers maken, monsters knutselen en kleuren. Woensdagochtend is er nog een Pyjama-ontbijt, met Molly Monster. Verder hebben we een aantal speciale knutselactiviteiten: maandag 23 oktober van 13.00 tot 14.00 uur Wat Als…?, woensdag 25 oktober van 14.00 tot 15.00 uur Verhaallantaarns knutselen en vrijdag 27 oktober van 13.00 tot 14.00 uur Hologram Piramides maken.

Iedere pauze staat er een glaasje ranja voor je klaar en kun je voor € 1,50 je eigen wafel op een stokje versieren en opeten (van Crêpes en Smoothies). Wij hebben er zin! Jij ook?

Win!
Voor en tijdens Cinekid kun je meedoen aan de kleurwedstrijd. Lever uiterlijk zondag 29 oktober een van de speciale Cinekid-kleurplaten of een zelfgemaakte tekening in en maak kans op een mooi boek van boekhandel Praamstra of een kleurboek van Casper & Emma. De kleurplaten zijn te vinden in het filmhuis en zijn hieronder te downloaden:
Kleurplaat Molly Monster
Kleurplaat Casper & Emma

Meer informatie vind je in de speciale Cinekid folder.