Van 18 t/m 25 oktober vindt Cinekid weer plaats in filmhuis De Keizer. Cinekid is een filmfestival voor kinderen van 4 tot 14 jaar dat jaarlijks in de herfstvakantie georganiseerd wordt. Het is hét internationale film-, televisie- en nieuwe mediafestival voor de jeugd.

De volgende films zijn tijdens Cinekid in De Keizer te zien: Phantom Boy, Mini en de Muggen, Max Minsky en Ik, Mullewap, Het Vlindermeisje, The Race, De Keeper van Liverpool en Casper & Emma: Een Vrolijk Kerstfeest.

Op maandag 19 en vrijdag 23 oktober kan je tussen 12.00 en 16.00 uur doorlopend meedoen met de workshop Zelf Filmpjes Maken (4+), een professionele animator gaat de hele middag samen met kinderen hun verhalen verbeelden. Van maandag 19 t/m vrijdag 23 staat de installatie Filmspel (6+) in de foyer van het filmhuis. Voorafgaand aan en in de pauze van de Cinekidfilms kunnen kinderen zelfstandig aan de slag met het maken van een stopmotion, met digitale hulp van Leo de Leeuw. Voor deze activiteiten hoef je geen kaarten te kopen of reserveren en meedoen is gratis!

Tijdens Cinekid maak je meerdere keren kans om een jeugdboek te winnen in de pauze van de film. Deze boeken worden aangeboden door boekhandel Praamstra.

In het Speelgoedmusuem Deventer zijn tijdens Cinekid Toverlantaarnvoorstellingen te zien op woensdag 21 en vrijdag 23 oktober om 14.00 uur. Op de verduisterde Speelzolder wekt het magische licht van de toverlantaarn antieke beschilderde glasplaten tot leven. Ze vertellen er prachtige sprookjesverhalen bij.

De entree voor de films is € 6,50, jeugdfilmfans en mensen met een bibliotheekpas (Voordeel met je Biebpas) betalen € 5,50. Kaarten kopen en reserveren kan via deze website, op werkdagen van 11.00 tot 13.00 uur aan de kassa of telefonisch (alleen reserveren) via 0570 600515 en vanaf 45 minuten voor aanvang van de films aan de kassa. Meer informatie over de films en activiteiten is te vinden op deze website en in de speciale Cinekid-folder.