Van 12 t/m 19 oktober vindt Cinekid plaats in filmhuis De Keizer. Cinekid is een filmfestival voor kinderen van 4 tot 14 jaar dat jaarlijks in de herfstvakantie georganiseerd wordt. Het is hét internationale film-, televisie- en nieuwe mediafestival voor de jeugd. Zondag 12 oktober valt samen met het Kinderboekenweekspektakel, dan zijn alle voorstellingen gratis te bezoeken, hierbij geldt wel vol = vol.

De volgende films zijn tijdens Cinekid te zien: Het Leven Volgens Nino, Believe, Pim & Pom: Het Grote Avontuur, Dunderklumpen!, Hocus Pocus met Alfons Alfrink, Mijn Mama is in Amerika en Ze Heeft Buffalo Bill Ontmoet, Levende Bezems, Mother I Love You en Casper & Emma . Ook kan je tijdens het festival meedoen aan een van de drie workshops: 3D Avatarfabriek, Sjef de Superchef en Wandelen in je Tekening.

Op twee dagen kan je voor aanvang van de film geschminkt worden of een glittertattoo laten zetten. Verder is er een kleurplaatactie: wie de ingekleurde plaat van Hocus Pocus inlevert bij de bar, maakt kans op een superpakket met vijf schitterende jeugdfilms of een jeugdlidmaatschap van filmhuis De Keizer. Sowieso maak je kans om een jeugdboek te winnen in de pauze van de film (van boekhandel Praamstra). De foyer en de ramen van het filmhuis wordt voor Cinekid mooi versierd door leerlingen van basisschool De Hagenpoort.