Ihkv. de Dutch Sustainable Fashion Week Deventer van 4 t/m 13 oktober vertonen wij 2 films.

Vrijdag 4 oktober: The Positive Chain of Change met Q&A met Regisseur

Weet jij eigenlijk hoe vervuilend de kledingindustrie is? Maar dat er ook een heleboel pioniers zijn die dit willen veranderen? Documentairemaakster Chanel Trapman, geeft dit heel mooi weer in haar documentaire ‘The Positive Chain of Change”. De documentaire laat de kracht van samenwerking zien tussen de pioniers in de kledingindustrie. Met haar campagnebureau @MUMSTER PRODUCTIONS creëert ze in samenwerking met allerlei verschillende initiatieven in de kledingindustrie bewustwording en inspireert ze vooral tot het ondernemen van actie tot positieve verandering. De documentaire werd goed ontvangen en getipt door grote namen als de Beau Monde, Cosmopolitan en Elle.
Chanel is zelf aanwezig voor een Q&A. Zij is een inspirerend persoon en fantastisch spreekster. Ook staat zij in de top 100 duurzaamste jonge ondernemers van Nederland.

dinsdag 8 oktober: The True Cost

The True Cost gaat over de kleding die we dragen, over de mensen die de kleding maken en over de impact die deze industrie heeft op onze wereld. The True Cost is een baanbrekende documentaire.

Het is de eerste lange film die de achterkant van mode van verschillende kanten belicht en die het rookgordijn rondom modeproductie oplost. De prijs van kleding is de laatste decennia steeds lager geworden, terwijl mens en milieu een steeds hogere prijs moeten betalen. De hoofdvraag in de film: wie en wat betaalt de kosten voor onze kleding? De film is gedraaid in landen over de hele wereld, van de runways in Parijs tot aan de donkerste stegen van Dhaka. Inclusief interviews met belangrijke voorvechters uit de duurzame mode en duurzame luxe industrie, waaronder Stella McCartney, Livia Firth van The Green Carpet Challenge, Guardian-journalist en schrijfster Lucy Siegle en Safia Minney, oprichter en eigenaar van People Tree. The True Cost is een objectieve eye-opener en neemt je mee op een reis in de wereld van de kledingindustrie.