Het jaar wordt in Deventer afgesloten met het Eindeloos Festival. Theater, muziek, films, exposities en literatuur: van woensdag 27 t/m zaterdag 30 december staan er ruim 25 culturele activiteiten op het programma!

Het festival van 2017 staat in het teken van oud & nieuw: het einde van het jaar en het begin van een nieuw jaar, maar ook nieuw talent en daarmee het begin van een carrière. Er wordt gewerkt met nieuwe makers en podium geboden aan talent, jong en oud. Daarnaast komt oud en nieuw terug als thema in enkele voorstellingen.

Te doen en zien in filmhuis De Keizer:

  • 27 december 20.00: Sound of Noise met inleiding door Ole Nieling, in samenwerking met Kunstenlab en Instruments Make Play Festival.
  • 28 december 13.00-14.00 jeugd: Workshop Wandelen in je Eigen Tekening van de Toonwerkplaats, vanaf 4 jaar.
  • 28 december 20.30: Running the Show – Deventenaar Olaf Westra, first AD en opnameleider bij diverse speelfilms en series, vertelt over zijn werk en ervaringen in de filmwereld.
  • 29 december 9.00 jeugd: Pyjama-ontbijt voorafgaand aan de film Dikkertje Dap, het ontbijt wordt gemaakt door De Noorman.
  • 29 december 19.00 en 19.30: Billy, debuutfilm van Theo Maassen. Theo is na beide voorstellingen aanwezig voor een Q&A.
  • 30 december 19.30: Dial Q Filmquiz, de beste filmquiz van Nederland! Bonte mix van beeld, geluid en uitdagende vragenronden.

Het festival vindt o.a. plaats in Theater Bouwkunde, filmhuis De Keizer, het Burgerweeshuis, het Kunstenlab, de Deventer Schouwburg, cafés in de binnenstad en andere locaties. De focus op talent is mede mogelijk dankzij de Stichting Wesselings- van Breemen.