Het Fantastisch Kinderfilm Festival slaat spijkers met koppen en staat op zaterdag 28 en zondag 29 maart in filmhuis De Keizer met een spiksplinternieuwe editie. Deze keer kunnen kinderen hun handen uit de mouwen steken en zelf aan de slag met hamers, schroeven, boren en verfrollers in ‘Werkplaats Krak & Mik’.

Er draaien fantastische films voor kinderen van 2 t/m 9 jaar waarin gereedschap, bouwen, klussen en huizen de hoofdrol spelen: De Malle Stad + Argines boomhuis, Emil & Ida van de Hazelhoeve, Turilas & Jäärä, Arrietty, De Datsja + Bobby, de Vliegenier, Konijn & Hert + Mèh en Bèh krijgen bezoek, Kleine Anna & Lange Oom, Apekool, Menino en Buurman & Buurman.

Kinderen kunnen ook zelf aan het werk op de interactieve vloer. Dus zet je werkhelm op en timmer een stop-motion film in elkaar, verf een pannenkoek of maak muziek met gereedschap. Bouw een hutje en kom spelen met draaiende wielen, plat of in 3D. Met de aangeboden films, installaties, materialen en workshops geven kinderen invulling aan hun eigen fantasiewereld.

Het Fantastisch Kinderfilm Festival is voor kinderen van 2 t/m 9 jaar. Het festival gaat dagelijks van start om 10.00 uur en duurt tot 16.00 uur. Kaartjes kosten € 8,50 en geven toegang tot een film en de Werkplaats Krak & Mik (op dezelfde dag).