In 2014 bestaat Film op de Brink 10 jaar! Van donderdag 28 tot en met zaterdag 30 augustus wordt de Brink, het mooiste plein van Nederland, weer omgetoverd tot een grote, gratis toegankelijke openluchtbioscoop. Op een groot doek voor de Waag worden vanaf 21.30 uur de beste films vertoond. Op alle avonden zijn stoelen geplaatst op de Brink, maar je kan ook met je eigen kleedje, stoel of iets dergelijks aanschuiven of plaats nemen op een van de vele terrassen op de Brink.

Deze 10e editie van Film op de Brink bestaat uit drie films: American Hustle van David O. Russell, over de befaamde ‘Abscam’ undercoveroperatie van de FBI eind jaren ’70; Philomena van Stephen Frears, een hartverwarmend, komisch drama met fenomenale rollen van Judi Dench en Steve Coogan; en de hitfilm De 100 Jarige Man Die Uit het Raam Klom en Verdween van Felix Herngren, een komedie naar de gelijknamige bestseller van Jonas Jonasson. Een lekker gevarieerd programma met voor elk wat wils.

Naast films zijn er speciaal voor deze 10e editie ook andere activiteiten zoals de FilmFan Filmquiz in het Burgerweeshuis op woensdag 27 augustus om 20.00 uur (met presentatoren Miranda Apeldoorn en Rik Gortemoller), een optreden van The Oscars (leden van The Pheromones spelen soundtracks) in De Hip op zaterdag 30 augustus na afloop van de film, allerlei acties en meer!

Film op de Brink wordt georganiseerd door filmhuis De Keizer in samenwerking met VVV Deventer. Film op de Brink wordt mede mogelijk gemaakt door: EYkelenkamp Dorstlessend, Grolsch en de Gemeente Deventer.

Film op de Brink poster web