Ieder jaar verzorgen we in februari een filmcursus onder leiding van Jan Salden. De filmcursus van 2016 staat in het teken van muziek. De cursus bestaat uit vier bijeenkomsten op maandagavond. Ondertussen is de filmcursus uitverkocht, je kan je niet meer aanmelden.

Sinds 2009 verzorgt Jan Salden de filmcursus. Hij is onder andere docent filmtheorie en -geschiedenis op de Academie van Beeldende Kunsten Maastricht en filmrecensent. In deze cursus voor de film- en muziekliefhebber vertelt Jan vanuit wisselende perspectieven over de rol van muziek in film. Deze films zijn speciaal voor de cursus geselecteerd: The Broken Circle Breakdown, Singin’ in the Rain, Control en Moonrise Kingdom. De thema’s muziek als verhalend element, de musical, de biopic en de rol van de componist worden hierbij behandeld.

Waarom is muziek zo belangrijk in film? Op welke manier zorgt muziek voor verbinding tussen de verschillende scenes en hoe komt het dat muziek ervoor zorgt dat je meevoelt met de gedachten en gevoelens van de personages? Geef je op voor de cursus en leer anders kijken én luisteren naar films!

Op maandagavond 8, 15, 22 en 29 februari begint de cursus om 19.30 uur en 20.30 uur start de film. Tot 24 januari kan je je opgeven voor de cursus middels het inschrijfformulier in de speciale cursusfolder (zie hieronder). Kosten voor de filmcursus zijn € 67,50, vrienden van het filmhuis, houders van een CJP-pas en studenten betalen € 57,50. Dit is inclusief een kopje koffie/thee per avond.

Filmcursus Film & Muziek