In februari gaat onze jaarlijkse filmcursus weer van start. Op vier maandagavonden wordt, onder de noemer ‘Oh, what a lovely war’, oorlog in de film behandeld door onze vaste filmcursusdocent Jan Salden.

Waarom zijn we als mensen zo gefascineerd door de oorlog, dat naast een verschrikkelijke gebeurtenis toch ook het failliet van de menselijke redelijkheid aantoont? Mogelijk omdat de beginregel van Charles Dickens’ boek A Tale of Two Cities de meeste geldigheid heeft: “It was the best of times, it was the worst of times”. De oorlogsfilm is in ieder geval vanaf de jaren ’30 een populair genre geworden dat al de nodige klassiekers heeft opgeleverd.

De films die achtereenvolgens op maandag 2, 9, 16 en 23 februari besproken en bekeken worden zijn: Fury, Lore, Rescue Dawn en Dr. Strangelove.

Je kan je nog aanmelden voor deze cursus, maar alleen nog aan de kassa en middels een contante betaling van het cursusgeld daar. Aanmelding via de opgavebon uit de filmcursusfolder middels een incasso is niet meer mogelijk. Vanaf vrijdagavond 30 januari zijn er (indien mogelijk) losse kaarten voor de filmcursusavonden te koop.