Van 23 t/m 31 maart vieren wij de Boekenweek in Deventer! Een dikke week vol met schrijvers, columnisten in cafés, theater en boekhandel. En natuurlijk ook films, beeldende kunst, muziek, theater en wetenschap met De Moeder de vrouw als thema!  Natuurlijk zie je bij ons weer films die passen bij het thema:

Mary Shelley  over Mary;  de schepper van Frankenstein. (dinsdag 26 maart 17:45)

Becoming Astrid over het leven  van Astrid Lindgren, de schrijfster van o.a. Pippi Langkous. (woensdag 27 maart 17.45 )

Colette  Het fascinerende levensverhaal van één van de bekendste vrouwelijke auteurs van Frankrijk die het preutse land op zijn kop zette met haar sexy novelles over Claudine en later Gigi. (vrijdag 29 maart 16.30)

The Wife met Glenn Close.  Veertig jaar lang heeft Joan Castleman haar eigen talenten, dromen en ambities opzij gezet voor de succesvolle literaire carrière van haar man Joe. (zaterdag 30 maart  16.30, extra voorstellingen op maandag 1 april 17.45, dinsdag 2 april 17.15)

Het Wonder van Le Petit Prince Na de Bijbel is Le Petit Prince van Antoine de Saint-Exupéry het meest vertaalde boek ter wereld (375!). Waarom kiezen mensen wereldwijd juist dit boek om hun bedreigde talen en culturen in leven te houden? (zondag 31 maart 16.15)

Kaarten voor de voorstellingen zijn nu al te koop via de site en aan de kassa.

Benieuwd naar het hele programma van de Deventer Boekenstad? Kijk dan op de website.