Alleen te zien op 18 november. De regisseur, Diego Gutiérrez, is aanwezig  voor een Q&A. Kaartjes kun je nu al kopen/ reserveren.

Elke herfst haalt de vrijgevochten gastronoom Ronald Timmermans een groep mannen (en een vrouw) uit hun dagelijkse routine om te gaan jagen op het Nederlandse platteland. Op de Wieringermeerpolder, op het terrein van boeren jagen ze op klein wild. Zij noemen zichzelf ‘Het Hut Syndicaat’, vernoemd naar de hut waarin zij bivakkeren.

Het geeft hen een kick om deel van de natuur te zijn en om hun eigen eten te jagen, maar regelgeving staat hen steeds meer in de weg. Gouden Kalf winnaar Diego Gutiérrez (Parts of a Family) gaat een jachtseizoen mee met ‘Het Hut Syndicaat’ en wordt getuige van hun verlangen om een verdwijnende wereld in leven te houden.

Trouw ****: “Gutierrez laat verschillende gezichtspunten zien die naast elkaar mogen bestaan en die je aan het denken zetten.”
Het Parool: “Dood-het-zelver ontroert in nostalgische documentaire […] een pleidooi voor meer zelfredzaamheid, maar ook een portret van vergankelijkheid.”
de Volkskrant *** : “Een licht melancholisch portret van een verglijdende wereld.”