Diner met schoonfamilie, verplichte kerstborrels, iedereen kent het wel. De tijd rond Kerst en Oud & Nieuw is een tijd met vele verplichtingen. Daarom wordt in Deventer het jaar 2015 lachend afgesloten met het jaarlijkse Humorfestival. Wie het laatst lacht in 2015, lacht het best in 2016.

Van zondag 27 december tot en met woensdag 30 december staan er ruim 50 humoristische voorstellingen en activiteiten op het programma. Cabaret, films, kunst, stand-up comedy, muziek en theater met de lach als rode draad! In het filmhuis zijn de volgende films te zien: Er Ist Wieder Da, over de wederopstanding van Hitler, naar de bestseller Timur Vermes; Je Suis Mort, Mais j’ai des Amis, een roadmovie over een rockband die hun bandleider verliest; The Lobster, een zwart-komisch liefdesverhaal van de makers van Dogtooth en in Le Tout Nouveau Testament woont God in Brussel met zijn vrouw en dochter Ea.

Ook voor de jeugd staat er wat komisch op het programma, namelijk de film Antboy en de Wraak van de Rode Furie, van de razend populaire Antboy-filmreeks, en het Buurman & Buurman Pyjamaontbijt, waarbij kinderen en ouders in hun pyjama kunnen ontbijten voordat ze gaan genieten van de filmpjes van Buurman & Buurman. A je to!

Het Humorfestival vindt plaats in de Deventer Schouwburg, Het Burgerweeshuis, Filmhuis De Keizer, Theater Bouwkunde, het Theaterschip, Havenkwartier en diverse cafés in de binnenstad. Kortom: de allerleukste manier om het jaar mee af te sluiten!