Diner met schoonfamilie, verplichte kerstborrels, iedereen kent het wel. De tijd rond Kerst en Oud & Nieuw is een tijd met vele verplichtingen. Daarom wordt in Deventer het jaar 2014 lachend afgesloten met het jaarlijkse Humorfestival.

Van zaterdag 27 t/m dinsdag 30 december staan er ruim 50 humoristische voorstellingen en activiteiten op het programma. Cabaret, films, kunst, stand-up comedy, muziek, theater, een oudejaarsconference en smartlappen met de lach als rode draad! Het Humorfestival vindt plaats in de Deventer Schouwburg, Het Burgerweeshuis, Filmhuis De Keizer, Theater Bouwkunde, het Theaterschip, Havenkwartier en andere locaties.

Filmhuis De Keizer biedt een breed scala aan humoristische films. Dé grote winnaar van de Gouden Kalveren, Aanmodderfakker, draait tijdens het Humorfestival. Daarnaast te zien: Samba (van de makers van Intouchables), de zwarte komedie Free Range uit Estland, de mockumentary What we do in the Shadows, de Franse hitfilm Bon Dieu! en de jeugdfilm Antboy over een superheld.

Tot slot is er op maandag 29 december om 20.30 uur een speciale, eenmalige voorstelling van Cinema Curioso: De Extreme Editie: de jaarlijkse excursie langs hilarische miskleunen uit de filmgeschiedenis. Dit jaar staat in het teken van extremiteiten. Want je hebt belachelijk, belachelijkerder en belachelijkerdest. Een ode aan extreem hilarische filmmonsters, extreem besnorde kungfu en extreem bizarre rip-offs! Dit verzamelprogramma wordt gepresenteerd door Ronald Simons, filmprogrammeur en – journalist.