Skip to Content

Informatie
corona | dicht t/m 1 juni

Beste Filmhuis-bezoeker,

Naar aanleiding van de aanvullende maatregelen vanuit het RIVM zijn wij genoodzaakt alle filmvoorstellingen tot en met 1 juni 2020 af te gelasten. Op deze manier hopen wij onze bijdrage te kunnen leveren aan het tegengaan van de verdere verspreiding van het corona virus. Bezoekers die kaarten hebben gereserveerd en gekocht worden zo snel mogelijk op de hoogte gesteld.

Heb je een kaartje gereserveerd voor een filmvoorstelling? Dan hoef je niets doen. De reservering vervalt automatisch.

Update: Heb je één of meerdere kaartjes gekocht voor een voorstelling in filmhuis De Keizer en wil je restitutie van de door jou aangekochte tickets? Stuur dan de volgende gegevens naar ons speciale e-mail adres annulering@mimik.nl:

 • Bestelnummer (online gekochte kaarten) of ticketnummers (aan de kassa gekocht)
 • IBAN waarop je het bedrag wilt hebben overgemaakt
 • Tenaamstelling van dit bankrekeningnummer

We hebben inmiddels van meerdere bezoekers het bericht mogen ontvangen dat ze geen geld terug verwachten, maar dat ze het kaartje graag willen doneren. Daarvoor grote dank. Als je dit ook wilt met (een deel van) jouw kaartje(s), horen we het natuurlijk graag. Ook dan mag je een mailtje sturen naar annulering@mimik.nl.

Zonder tegenbericht starten we op 2 juni  weer met ons reguliere programma.

Update: we werken nu ook samen met Picl zodat je thuis kunt genieten van de films. Met Picl kijk je een deel van de films die op dit moment in het filmhuis zouden draaien en het afgelopen jaar bij ons hebben gedraaid, bij je thuis.   Zo hoef je nu geen films te missen en wordt thuis blijven een stuk leuker! Kijk op Picl hoe het werkt. Er kunnen nog nieuwe films bijkomen.

Blijf gezond, en hopelijk zien we elkaar snel weer terug bij De Keizer.

Houd voor actuele informatie deze website in de gaten.

Laatste update: maandag 16 maart 9.33 uur.

Picl | Thuis films kijken

Wij zijn helaas gesloten t/m 6 april maar met PICL kun je een deel van ons huidige aanbod thuis zien. Ook zijn er films te zien die al eerder hebben gedraaid.

Met Picl kijk je films die op dit moment in het filmhuis zouden draaien en het afgelopen jaar bij ons hebben gedraaid, bij je thuis. Gewoon op je tv, tablet of telefoon op het moment dat het jouw uitkomt.  Zo hoef je nu geen films te missen en wordt thuis blijven een stuk leuker!

Premièrefilms zie je voor €8,50 en gemiste films zie je voor €4,99. Met dit bedrag steun je ons, de filmmakers en de distributeurs. Goed om te weten, na aankoop zijn ze 48 uur beschikbaar.

Van Nederlandse films, tot prijswinnende documentaires: stuk voor stuk met liefde en zorg geselecteerd door onze filmprogrammeur. Er kunnen nog nieuwe films bijkomen. Hier kan je zien welke films we aanbieden en hoe het werkt.

Cadeaubonnen

Onze cadeaubonnen zijn normaal alleen aan de kassa te koop. In het huidige kassasysteem is het niet mogelijk om dit online aan te bieden en te versturen.

Wil je ons nu toch steunen?

Kijk dan nu een film thuis via Picl. Met Picl kijk je een deel van de films die op dit moment in het filmhuis zouden draaien en het afgelopen jaar bij ons hebben gedraaid, bij je thuis. Gewoon op je tv, tablet of telefoon op het moment dat het jou uitkomt. Zo hoef je nu geen films te missen en wordt thuis blijven een stuk leuker!

Premièrefilms zie je voor €8,50 en gemiste films zie je voor €4,99. Met dit bedrag steun je ons, de filmmakers en de distributeurs. Goed om te weten, na aankoop zijn ze 48 uur beschikbaar. Ga hier naar de site van PICL

Of doneer via de actie With a Little Help From our Friends. Bekijk hier hoe het werkt: With a Little Help From Our Friends

Dankjewel! vragen? stel ze gerust via info@mimik.nl en we proberen zo snel mogelijk op je vraag te reageren.

algemeen

Filmhuis De Keizer is de plek in Deventer waar films vertoond worden uit alle windstreken, voor een zo breed mogelijk publiek. We vertonen veel Europese films, maar er zijn ook films te zien uit alle andere werelddelen.  Dit alles in een ongedwongen sfeer en in de meest sfeervolle filmzalen van Oost-Nederland; de Roggezaal (90 plaatsen) en de Keizerzaal (50 plaatsen waarvan 1 rolstoelplek). Beide zalen zijn voorzien van fijne stoelen, royale beenruimte en luchtbehandeling.

In Filmhuis De Keizer zie je premières, actuele films, specials, klassiekers, documentaires en jeugdfilms. Iedere tweede dinsdag van maand is er een Sneak Preview en om de maand hebben we Rondeel Cinema – met films over architectuur in samenwerking met Architectuurcentrum Rondeel – en een Gay Film Night.

Door het jaar heen organiseert Filmhuis De Keizer regelmatig speciale voorstellingen en programma’s. Het nieuwe seizoen gaat altijd van start met Film op de Brink eind augustus:  drie avonden gratis openluchtbioscoop op de Brink. In september begint Filmclub De Première, waarbij aan het begin van iedere maand voor leden van deze club een mooie voorpremière te zien is, voorzien van een inleiding.  In februari is op vier maandagavonden een filmcursus met film en inleiding te volgen.  Tijdens de Deventer Boekenweek worden er boekverfilmingen en aan het thema van de Boekenweek verwante films vertoond. Verder vertonen we festivalpreviews zoals IDFA on Tour en de IFFR Preview en doen we mee aan andere lokale en nationale activiteiten.

Jeugd

Iedere zondagochtend en regelmatig op woensdagmiddag zijn er jeugdfilms bij ons te zien. Verder vertonen we in alle schoolvakanties (behalve de zomervakantie) dagelijks jeugdfilms en zijn er vaak ook leuke activiteiten. Naast reguliere vertoningen zijn er ook een paar bijzondere programma’s. In de herfstvakantie kunnen kinderen naar het Cinekid Festival, met dagelijks jeugdfilms, verschillende workshops en activiteiten. Tijdens de Kinderboekenweek worden er jeugdboekverfilmingen vertoond en doen we mee aan het Kinderboekenweekspektakel.

Kinderen t/m 8 jaar dienen onder begeleiding van een volwassene naar de film of een activiteit te gaan.

Kijkwijzer

Wij geven, als alle Nederlandse filmhuizen en bioscopen, de adviezen van Kijkwijzer aan bij onze films. Kijkwijzer waarschuwt ouders en opvoeders tot welke leeftijd een televisieprogramma of film schadelijk kan zijn voor kinderen. Kijkwijzer waarschuwt ouders en opvoeders tot welke leeftijd een televisieprogramma of film schadelijk kan zijn voor kinderen. Kijkwijzer doet dat ten eerste met het geven van een leeftijdsaanduiding: Alle Leeftijden, 6 jaar, 9 jaar, 12 jaar, 14 jaar, 16 jaar en 18 jaar.

Daarnaast zijn er de pictogrammen die de reden van het advies aanduiden: geweld, angst, seks, discriminatie, drugs- en/of alcoholmisbruik en grof taalgebruik.

Onder de 16 jaar, geen toegang bij film 16 en 18 gekeurd.
Artikel 240a is door de overheid verbonden aan de leeftijd van 16 jaar. Op basis van dit artikel krijgen kinderen die jonger zijn dan 16 jaar geen toegang tot een film met de leeftijdgrens 16 of 18. Ook niet wanneer zij door een volwassene worden begeleid. Er kan om legitimatie worden gevraagd.
Bij films met de overige leeftijdsgrenzen (6, 9, 12 en 14) worden kinderen onder de leeftijdsgrens alleen onder begeleiding van een volwassene toegelaten.  Zie Kijkwijzer voor meer informatie.
programma / voorstellingen

Wij programmeren per speelweek. Deze speelweek loopt van donderdag t/m woensdag. Iedere maandagmiddag maken we de nieuwe voorstellingen bekend voor de speelweek die loopt van donderdag t/m woensdag erop.

Speciale voorstellingen staan vaak eerder al online en zijn te vinden bij specials in het menu rechts, dit geldt ook voor de jeugdfilms. Bij verwacht staan de films die eraan komen en vanaf wanneer ze te zien zijn.

Dagelijks worden er meerdere films vertoond. Op woensdag, om de week op zondag en in de schoolvakanties dagelijks (behalve de zomervakantie) zijn er in de middag jeugdvoorstellingen.  Aanvangstijden, films en filmbeschrijvingen staan vermeld in het programma op deze site. Bij films vanaf 120 minuten wordt er een pauze ingepland.

Op maandagmiddag wordt de digitale nieuwsbrief verstuurd met daarin het programma voor de komende speelweek. Je kan je hiervoor aanmelden door je e-mailadres in te vullen onder het menu rechts bij ‘nieuwsbrief’.  Of klik hier om je aan te melden voor de nieuwsbrief. Ook is er vanaf maandag een papieren programma verkrijgbaar in het filmhuis.

Voor en na de film (doordeweeks tot 23.00 uur en in het weekend tot 24.00 uur)  is het mogelijk om in de foyer een drankje te doen. Hier zijn koffie, thee, wijn en verschillende frisdranken en bieren verkrijgbaar. De koffie, thee en wijn zijn fairtrade en vaak ook biologisch. Verder hebben we bier van het Deventerse DAVO bieren in ons assortiment.

openingstijden

Onze kassa is op de volgende tijden geopend voor het kopen van filmkaarten, vriendenpassen en cadeaubonnen en voor vragen, het doorgeven van administratieve wijzigingen en vragen:

Maandag
11:00 tot 22:30

Dinsdag
11:00 tot 22:30

Woensdag
11:00 tot 22:30

Donderdag
11:00 tot 22:30

Vrijdag
11:00 tot 22:30

Zaterdag
15.15 tot 22.30

Zondag
9:45 tot 12:00
15:30 tot 18:15
19:15 tot 22:30

kopen / reserveren

Voor de voorstellingen van filmhuis De Keizer kan je kaarten kopen en reserveren. Dit kan 24 uur per dag via deze website en tijdens kassa-openingstijden. Op werkdagen tussen 11.00 en 17.00 kan je kaarten reserveren via onze speciale reserveringslijn: 0570-600515.

Als je kaarten koopt kan je meteen uitkiezen op welke plek je wil zitten. Bij het reserveren van kaarten kan dit niet, we houden dan wel het aantal gewenste kaarten voor je vast, maar de specifieke plek kan je pas kiezen wanneer je de kaarten betaalt. Gereserveerde kaarten kunnen altijd tijdens kassa-openingstijden opgehaald en betaald worden aan de kassa.

Gereserveerde kaarten worden tot 30 minuten voor aanvang van de voorstelling vastgehouden. Gekochte kaarten kunnen tot 30 minuten voor aanvang van de voorstellingen worden geruild of geretourneerd aan de kassa.

Let op: Cineville tickets kunnen niet aan de kassa worden geretourneerd. Dat kan alleen online. Zie daarvoor de informatie onder CINEVILLE op deze website.

Voor een rolstoelplek kies je altijd stoel 1 van een willekeurige rij, de rolstoel kan dan naast de stoel gezet worden en/of indien mogelijk kan je op die stoel gaan zitten.

prijzen

Wij zijn PIN ONLY.  U kunt uw kaartjes aan de kassa en uw drankjes aan de bar alleen per pin betalen.

– Regulier €9,50
– Vriend (op vertoon van pas) €7,50
– CJP/onder 25 (op vertoon van CJP-pas of pas met geboortedatum) €8,50
– Cineville €0,- (toeslag voor 3D, lange films en specials)
– Donderdag €6,00
– Sneak Preview €6,00
– Jeugdfilms €7,00
– Jeugdfilmfans (op vertoon van pas) €6,00

– Vriendenpas 1 jaar €16,00
– Jeugdfilmfan 1 jaar €4,50

– Films langer dan 150 minuten + € 1,-
– 3D films + € 2,-

Voor speciale voorstellingen kan er mogelijk een andere entreeprijs gelden. Dit wordt dan vermeld bij de betreffende voorstelling op deze website en in de folder.

Vanaf 1 april kunt u uw kaartjes aan de kassa en uw drankjes aan de bar alleen per pin betalen.

Contante betalingen zijn dan niet meer mogelijk. Dit zal voor u als bezoeker even wennen zijn. Graag leggen we u uit waarom we vanaf 1 april alleen nog maar pinbetalingen accepteren. Een van de redenen is veiligheid. We vinden het belangrijk dat wij en onze vrijwilligers veilig kunnen werken. Doordat we geen contant geld meer in huis hebben worden we minder interessant voor overvallers en inbrekers. Daarnaast merken we dat de contante betalingen al jaren afneemt terwijl de kosten stijgen. Een andere reden is dat we zo meer tijd hebben in het team omdat we het geld niet meer hoeven na te tellen. De tijd en de kosten die we hiermee besparen kunnen we goed gebruiken om andere dingen voor u beter te kunnen regelen. Ook kunnen onze vrijwilligers elkaar sneller aflossen omdat de kassa niet meer geteld hoeft te worden, waardoor u sneller geholpen wordt als u op dat moment aan de kassa staat.

We krijgen nieuwe pinautomaten zodat u aan de kassa’s contactloos betalen waardoor de betaling snel gaat. Natuurlijk kunt u ook op de reguliere manier pinnen.Mocht u hierover vragen hebben kunt u bellen tijdens kantooruren naar het nummer 0570- 618822 of een mail sturen naar info@filmhuisdekeizer.nl. Uiteraard staan we u ook graag te woord tijdens kantooruren aan de kassa. Wij danken u voor uw begrip.

Cadeaubonnen

We verkopen ook cadeaubonnen a € 10,50 voor reguliere films (inclusief een kopje koffie of thee) en € 7,00 voor jeugdfilms. Wij accepteren naast onze eigen cadeaubon ook de VVV Cadeaubon, de Nationale Bioscoopbon, de madiwodo-bioscoopkaart, de Cinevillepas (voor meer informatie zie hieronder), BioscoopCadeau en BioscoopCadeau Compleet.

Twijfel je of jouw cadeaubon wel of niet geldig is in filmhuis De Keizer? Kijk voor de zekerheid op de website van de kaart of wij bij acceptanten staan.

Cineville

Update vanuit Cineville ivm sluiting:

Alle abonnementen van Cinevillepashouders worden vanaf 1 april gepauzeerd. Zolang je geen gebruik kan maken van je pas, hoef je dus niets te betalen. We horen van veel pashouders dat ze toch graag blijven betalen om zo de filmtheaters in deze moeilijke tijd te steunen. Dat vinden we superlief! Wil jij dat ook? Het enige dat je hoeft te doen is je pasnummer opgeven via deze link. Cineville zorgt voor de rest.

Daarnaast wordt er hard gewerkt aan Vitamine Cineville, waarmee je thuis gratis een aantal echte Cineville-films kan kijken. Zodra daar meer over bekend is, lees je dat op Cineville.nl. Heb je vragen over je abonnement, dan kan je die stellen via klantenservice@cineville.nl

Met de Cinevillepas ga je onbeperkt naar de film in meer dan 40 verschillende filmtheaters in 20 steden voor € 21,- per maand. Ben je onder de 30? Dan betaal je zelfs maar € 17,50 per maand.

Met een Cineville pas krijg je onbeperkt toegang tot al onze premières, weekfilms, sneak previews en meer. De Cinevillepas is geldig in meer dan 40 filmtheaters en bioscopen door heel Nederland, in Overijssel bijvoorbeeld ook bij filmtheater Fraterhuis in Zwolle. De Cinevillepas bestel je via de website van Cineville en is dan (als je wil) direct geldig. Zo kun je dezelfde dag nog bij ons naar de film.

LET OP! ALS JE EEN KAARTJE MET CINEVILLE VIA ONZE WEBSITE KOOPT LAAT DAN JE CINEVILLEPAS SCANNEN BENEDEN BIJ DE ZAAL.

Zodra wij de de voorstellingen online hebben staan kun je via de website een stoel kiezen. Let op! Dit kan alleen via onze website.  Aan de kassa kan je pas 1,5 voor aanvang van de film een kaartje kopen.

Hoe kan ik een kaartje kopen met Cineville?

 • Kies de voorstelling die je wilt zien
 • Vervolgens klik je op de “k” van kopen.
 • Je komt nu in een nieuw scherm
 • In een dropdown menu kan je de kaartsoort Cineville (€ 0,00) selecteren.
 • Je vult daarna je 9 cijferige Cinevillepasnummer in (dus zonder CP$, alleen de 9 cijfers)
 • Eventueel kunnen er nog andere (betaalde/ cineville) kaarten worden toegevoegd.
 • Als je de bestelling hebt toegevoegd in het mandje kun je een stoel kiezen.
 • Na het bevestigen van je aankoop en verwerking ontvang je een mail met de gegevens van de gemaakte Cineville-reservering.
 • In deze mail is een link opgenomen om de reservering te annuleren als dat nodig is.

Je ontvangt ook altijd een e-ticket, maar deze wordt niet gebruikt voor de toegangscontrole. In plaats daarvan moet de Cinevillepas worden gescand bij de zaal.

LET OP!  Als je een stoelreservering niet kan of wil gebruiken dan moet je je reservering op tijd annuleren.

Zo weten wij of er nog plek is voor een andere filmliefhebber. Kom je de reservering niet ophalen en heb je deze ook niet geannuleerd, dan worden je mogelijkheden om te reserveren in de toekomst mogelijk beperkt. Hiervoor wordt je gewaarschuwd per email door Cineville. Gebruik hiervoor de link die is opgenomen in je bevestigingsmail. Annuleren kan tot 30 minuten voor aanvang van de film.

Laat je Cinevillepas bij binnenkomst van de zaal scannen.

Laat bij binnenkomst van de zaal de Cineville pas scannen (niet aan de kassa, maar bij de zaal). Zo weten we dat je binnen bent en gebruik hebt gemaakt van de reservering.

Annuleren

Annuleren kan via de link in de bevestigingsmail die je hebt ontvangen van het filmhuis. Als je deze mail niet ontvangen hebt kun je contact opnemen met het filmhuis. Cineville kan de reservering niet voor je annuleren. Alleen de hoofdboeker van de reservering kan deze annuleren, ook als deze voor andere pashouders heeft gereserveerd.

Kan ik voor andere pashouders reserveren?

Ja, het is mogelijk om voor andere pashouders te reserveren. Daarvoor heb je wel de pasnummers van je medebezoekers nodig. Ook kun je in dezelfde bestelling kaarten kopen voor bezoekers zonder pas, daarvoor betaal je dan via iDeal een bedrag.

Cinevillepas kopen

Je bestelt je pas via cineville.nl/pas. De tijdelijke pas die je per mail ontvangt is direct geldig, zodat je dezelfde dag nog naar de film kan. Je echte pas krijg je vervolgens binnen twee weken thuis gestuurd. Een pas cadeau doen aan een ander kan natuurlijk ook. Je bestelt je pas altijd voor in elk geval 4 maanden, daarna is ‘ie per maand opzegbaar.

Ook leuk: met je Cinevillepas krijg je 10% korting op muziek, films en koffie bij Plato/Concerto (in Amsterdam, Utrecht, Groningen, Leiden, Zwolle en Deventer).

Let op: Kaarten kopen aan de kassa kan met je Cinevillepas kan vanaf 1,5 uur voordat de voorstelling begint. Online kan het eerder.

MIMIK

Theater Bouwkunde en Filmhuis de Keizer vormen sinds 1 september 2018 één organisatie. Het filmhuis en het theater vind je nu nog op de bekende locaties aan de Keizerstraat en op Het Klooster. Er wordt gebouwd aan een nieuw film- en theaterhuis aan de IJssel met vier filmzalen, een theaterzaal, een restaurant en een grand café. Het belooft een fantastisch nieuw cultureel centrum in Deventer te worden. Wil je meer weten over de voorbereidingen, de nieuwe naam en onze plannen? Kijk dan op www.mimik.nl Ook kun je ons volgen op social media: facebook en instagram 

kijkwijzer

Wij geven, net als alle Nederlandse filmhuizen en bioscopen, de adviezen van Kijkwijzer aan bij onze films. Kijkwijzer waarschuwt ouders en opvoeders tot welke leeftijd een televisieprogramma of film schadelijk kan zijn voor kinderen. Kijkwijzer waarschuwt ouders en opvoeders tot welke leeftijd een televisieprogramma of film schadelijk kan zijn voor kinderen. Kijkwijzer doet dat ten eerste met het geven van een leeftijdsaanduiding: Alle Leeftijden, 6 jaar, 9 jaar, 12 jaar, 14 jaar, 16 jaar en 18 jaar.

Daarnaast zijn er de pictogrammen die de reden van het advies aanduiden: geweld, angst, seks, discriminatie, drugs- en/of alcoholmisbruik en grof taalgebruik.

Onder de 16 jaar, geen toegang bij film 16 en 18 gekeurd.

Artikel 240a is door de overheid verbonden aan de leeftijd van 16 jaar. Op basis van dit artikel krijgen kinderen die jonger zijn dan 16 jaar geen toegang tot een film met de leeftijdgrens 16 of 18. Ook niet wanneer zij door een volwassene worden begeleid. Er kan om legitimatie worden gevraagd.

Bij films met de overige leeftijdsgrenzen (6, 9, 12 en 14) worden kinderen onder de leeftijdsgrens alleen onder begeleiding van een volwassene toegelaten.  Zie Kijkwijzer voor meer informatie.

vrijwilligers

De vertoningen van filmhuis De Keizer worden mede mogelijk gemaakt door de inzet van ruim 150 enthousiaste vrijwilligers. De meeste vrijwilligers zijn werkzaam bij de kassa, bar en projectie van films. Een aantal werken ook op kantoor of helpen met de verspreiding van ons programma. Heb je interesse om bij ons te werken, mail dan naar Marit Luttmer.

educatie

Voor scholen biedt het filmhuis de mogelijkheid tot het klassikaal vertonen van films. In totaal kunnen maximaal 139 personen tegelijk een film zien. Het is mogelijk een film die op dat moment op het programma staat te vertonen. Het filmhuis kan ook speciaal voor de gelegenheid een film boeken. De kosten hiervoor zijn afhankelijk van de huur van de film en van de grootte van de groep. Bij veel films zijn ook lesbrieven of lespakketten beschikbaar om voorstellingen op school voor te bereiden en/of na te bespreken.

Verder zijn er ook speciale schoolvoorstellingen en andere educatieve mogelijkheden voor basis- en voortgezet onderwijs.

Basisonderwijs

Cultuur & School
In samenwerking met bureau Kunstcircuit worden er jaarlijks schoolvoorstellingen voor verschillende groepen aangeboden. Hierbij bezoeken kinderen klassikaal een filmvoorstelling onder schooltijd. Er is keuze uit drie verschillende films, respectievelijk geschikt voor groep 3/4, groep 5/6 en voor groep 7/8. Voorafgaand aan en volgend op de filmvertoning kan op school les worden gegeven met het lesmateriaal dat bij de betreffende filmtitel beschikbaar is. Aanmelden hiervoor kan middels Cultuur & School van bureau Kunstcircuit, voor de zomervakantie voorafgaand aan het nieuwe schooljaar.

HAFF Junior
In het voorjaar biedt het HAFF (Holland Animation Film Festival) schoolvoorstellingen aan onder de noemer HAFF Junior. Dit programma duurt ongeveer een uur en bestaat uit allerlei korte animatiefilmpjes voor kinderen van 8 t/m 12 jaar. Hierbij wordt educatief lesmateriaal aangeboden om de voorstelling voor te bereiden in de klas. www.haff.nl/nl/educatie/haff-junior

Voortgezet onderwijs

Cultuurkaart/CJP
Houders van een Cultuurkaart van school of een CJP-pas krijgen € 1,- korting op hun entreekaartje. Scholen kunnen schoolvoorstelling betalen met de Cultuurkaart middels een weborder. www.cjp.nl

MovieZone
Per maand labelt MovieZone maximaal drie actuele films, die net in de bioscoop of het filmtheater verschijnen. Dit zijn films die specifiek interessant zijn voor jongeren tussen de 12 en 18 jaar. Daarnaast schrijven de Label reporters, waarvoor iedereen zich kan aanmelden die tussen de 15 en 20 jaar oud is, recensies over de nieuwste films en geven zij in videoreviews commentaar. www.moviezone.nl

Contact
Voor meer informatie, advies over geschikte films voor een groep, het boeken van schoolvoorstellingen, het krijgen van lesmateriaal bij films en projecten op maat kan je bij Anton van Amersfoort terecht.

expositie

Zes keer per jaar is er in de foyer van filmhuis De Keizer een nieuwe expositie te zien van een kunstenaar uit Deventer of omgeving.

Exposities zijn te bekijken tijdens voorstellingstijden.

Ben je geïnteresseerd om bij ons te exposeren, neem dan contact op via de e-mail.

verhuur

Je eigen film vertonen? Of met een besloten gezelschap genieten van een film? Dat kan. Zowel de Roggezaal (90 plaatsen) als de Keizerzaal (49 plaatsen) zijn buiten ons reguliere filmprogramma* beschikbaar voor verhuur.

Voor de filmzalen is er professionele afspeelapparatuur aanwezig: twee digitale DCP-2K-projectoren en een 35 mm-projector. Ook vertoning van DVD en Blu-ray behoort tot de mogelijkheden. Beide zalen zijn voorzien van fijne stoelen, royale beenruimte en luchtbehandeling.

In de foyer is er ruimte voor ontvangst en borrels, bij de bar kunnen we naast heerlijke koffie en thee ook diverse frisdranken, wijnen en bieren schenken. Er is geen keuken aanwezig waardoor wij geen hapjes zelf kunnen maken. Je mag uiteraard dit zelf (laten) verzorgen.

Voor meer informatie en prijzen kun je contact met ons opnemen Miriam Groenen.

*vaak zijn er geen voorstellingen op maandag en donderdag van 9.00 tot 16.15 uur, dinsdag en vrijdag van 9.00 tot 13.00 uur, woensdag van 9.00 tot 13.30 uur,  zondag van 13.00 tot 15.15 uur. Dan zijn de meeste mogelijkheden voor besloten voorstellingen. We denken graag met je mee, dus neem vooral contact met ons op.

ANBI

Filmhuis de Keizer is onderdeel van de stichting MIMIK. MIMIK is door de belastingdienst aangemerkt als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) Culturele Instelling (CI) (RSIN 819886099). MIMIK valt hiermee onder de per 1 januari 2012 vastgestelde fiscale faciliteiten voor een ANBI-CI. Giften zijn onder voorwaarden aftrekbaar van je belastbaar inkomen.

Voor meer informatie verwijzen wij je naar onze ANBI-pagina: https://www.mimik.nl/anbi

privacy & algemene voorwaarden

Wij vinden jouw privacy belangrijk. Zie hier ons privacy-beleid:

http://www.filmhuisdekeizer.nl/privacybeleid/

Onze algemene voorwaarden vind je hier:

http://www.filmhuisdekeizer.nl/algemenevoorwaarden/

Website: Harco Rutgers & Aarnoud Meijer