In de kerstvakantie worden er bijna dagelijks leuke en vrolijke jeugdfilms vertoond. Daarnaast is er een speciale klei-animatie workshop en mogen de kinderen in pyjama komen ontbijten voor de filmpjes van Buurman & Buurman.

Speciaal voor kinderen vanaf 4 jaar vertonen we twee kleurrijke films: Casper & Emma: Een Vrolijk Kerstfeest en de film Lotte van Uitvindersdorp. Voor kinderen vanaf 7 jaar wordt de film Antboy en de Wraak van de Rode Furie vertoond. Dit is het tweede deel van de razende populaire Antboy-filmreeks.

Ook tijdens deze vakantie wordt er weer workshop georganiseerd. Op maandag 21 en donderdag 24 december kun je deelnemen aan een klei-animatie workshop (7+). Tijdens deze workshop wek je kleifiguurtjes tot leven door ze te animeren. Je gaat zelf aan de slag met hulp van een animatiedocent en je maakt je eigen animatiefilm met klei en een Ipad. Je kan iedere moment instromen tussen 12:00 en 14:00. De workshop is gratis toegankelijk in combinatie met een filmkaartje van de film Antboy en de Wraak van de Rode Furie. Je betaalt slechts €2,- als je alleen wilt deelnemen aan de workshop.

Maandag 28 en woensdag 30 december worden kinderen en ouders in hun pyjama verwacht om samen te ontbijten voordat ze gaan genieten van de filmpjes van Buurman & Buurman (maandag uitverkocht!). Timmerend, zagend en borend maken deze twee doe-het-zelvende buurmannen hun eigen huis onveilig. A JE TO! Om 9.00 uur staat het ontbijt klaar met broodjes, fruit, melk en een sapje. Wil je zeker zijn van een ontbijt? Reserveer dan op tijd! Het ontbijt en de film kosten samen € 10,- (jeugdfilmfan/voordeel met je biebpas € 9,-)

Drie kwartier voor aanvang van de films kunnen kinderen in de foyer kleurplaten inkleuren of zelf een mooie tekening maken.