Van zondag 22 februari t/m zondag 1 maart is het tijd voor de voorjaarsvakantie!  In filmhuis De Keizer zijn dagelijks jeugdfilms of speciale programma’s voor de jeugd te zien, ook is er een workshop VHS Anatomie.

Op meerdere dagen tijdens de voorjaarsvakantie zijn de jeugdfilms Mijn Mama is in Amerika en Solan & Ludwig en de Sneeuwmachine te zien. Mijn Mama is in Amerika is een ontroerende animatiefilm voor kinderen vanaf 5 jaar, de film is ook geschikt voor wat oudere kinderen. Solan & Ludwig en de Sneeuwmachine is een winterse animatiefilm voor kinderen vanaf 6 jaar, van de makers van de Pelle-films.

Daarnaast zijn er voorstellingen van IDFA Junior on Tour (adviesleeftijd: 8+) op zondag 22 en woensdag 25 februari, waarin vier korte jeugddocumentaires van het International Documentary Film Festival Amsterdam (IDFA) achter elkaar vertoond worden: Johan, Anne Vliegt, Giovanni en het Waterballet en The Fencing Champion. Verder zijn er op maandag 23 en dinsdag 24 februari voorstellingen van VPRO Kort & Klein (adviesleeftijd: 7+), met de drie beste korte jeugdfilms van dit moment: Alles Mag, Munya in Mij en Johnny Bakru.

Op woensdag 25 februari is er in het kader van de ACSH Junior, van platenlabel es.rec, om 10.30 uur een workshop VHS Anatomie voor kinderen (en volwassenen) vanaf 10 jaar, waarbij het verleden herleeft wordt door gloednieuwe films te maken van oude tapes. De resultaten van de workshop worden om 14.30 uur vertoond in de filmzaal, waar ze live een nieuwe soundtrack krijgen van muzikant en kunstenaar Toktek.

De films en speciale programma’s beginnen dagelijks om 14.00 en 14.30 uur. Vanaf 13.15 uur zijn we geopend en kunnen kinderen kleurplaten kleuren of zelf een mooie tekening maken.