Het is weer bijna meivakantie! Van maandag 24 april t/m zondag 7 mei vertonen we iedere dag leuke kinderfilms. Verder laat de workshop Wandelen in je Eigen Tekening  je fantasie op hol slaan en kan je weer ontbijten in je mooiste pyjama en daarna een film kijken.

Op woensdag 26 april mag je in je mooiste pyjama of onesie naar Raafje Met De Rode Sok. Vanaf 9.00 uur zorgen we samen met De Noorman eerst voor een lekker ontbijt met broodjes, fruit, melk en een sapje. De film begint om 10.00 uur.

De workshop Wandelen in je Eigen Tekening (5+) is op woensdag 26 april tussen 13.00 en 14.00 te bezoeken. Met behulp van de Tele-Tekening-Machine van De Toonwerkplaats kom je virtueel terecht in je eigen tekening.

Dagelijks vertonen we Raafje met de Rode Sok (4-9 jaar), een aanstekelijk verhaal over teamwerk, acceptatie en het vinden van je roeping. Brutale Raafje veroorzaakt een regelrechte ramp wanneer hij met zijn zeepkist tegen de voorraadschuur botst, waarin het eten van de dieren in het bos ligt opgeslagen. En Hotel de Grote L (9-14 jaar), naar het boek van Sjoerd Kuyper. De 12-jarige Kos woont samen met zijn vader en drie zussen in hun familiehotel aan zee. Als zijn vader onverwacht in het ziekenhuis belandt, staan de kinderen er alleen voor. Nu moeten zij het hotel runnen.

Toen Mijn Vader Een Struik Werd (7-12 jaar) is ook nog een paar keer te zien. Een eigenzinnige vertelling van Joke van Leeuwen die ons mee neemt in de wereld van een tienjarig meisje dat moet vluchten voor de oorlog in haar land.

Op alle dagen kan je voor aanvang en in de pauze van de films kleurplaten kleuren en knutselen. Ook is er een kleurplaatactie waarbij we 2 kleurboeken van Raafje met de Rode Sok verloten. Lever de kleurplaat tijdens de vakantie in bij de bar van het filmhuis. Verder zijn er weer wafels om te versieren en op te eten, deze kosten € 1,-. In de pauze is er gratis ranja voor kinderen.