Van zaterdag 2 t/m zondag 10 mei is het tijd voor de meivakantie! In Filmhuis De Keizer zijn van zondag 3 t/m woensdag 13 mei bijna dagelijks jeugdfilms te zien. Sommige scholen hebben namelijk nog iets langer vakantie.

Tijdens de meivakantie zijn de jeugdfilms Het Lied van de Zee en Jack Bestelt een Broertje te zien.Het Lied van de Zee is een prachtige animatiefilm voor kinderen vanaf 6 jaar, over Ben en Saoirse die met hun vader in een vuurtoren op een klein eilandje wonen. Saoirse is een selkie, een sirene die met haar gezang de vloek kan opheffen die de Uilenheks over de elfen heeft uitgesproken. Jack Bestelt een Broertje is een speelfilm, van de makers van Hartenstraat, voor kinderen vanaf 6 jaar. Jack heeft twee moeders, is enig kind en kan slecht alleen zijn. Jacks grootste wens is dan ook een broertje. Maar dit broertje komt er maar niet, hoe vaak hij zijn moeders er ook om smeekt.

De films beginnen om 14.00 en 14.30 uur. Vanaf 13.15 uur zijn we geopend en kunnen kinderen knutselen, kleurplaten kleuren of zelf een mooie tekening maken.