In de kerstvakantie zijn van zondag 21 december t/m zaterdag 3 januari (bijna) dagelijks jeugdfilms bij ons te zien. We draaien de film Antboy van Ask Hasselbach, voor kinderen vanaf 7 jaar. Antboy gaat over de 12-jarige Pelle die, nadat hij door een mier is gebeten, over superkrachten blijkt te beschikken. Met de hulp van zijn vriend en comic book-nerd Wilhelm, ontwikkelt hij een geheime identiteit: Antboy.

Verder vertonen we de film Emil & Ida van de Hazelhoeve van Alicja Jaworski, Per Åhlin en Lasse Persson (Kleine Anna & Lange Oom, Dunderklumpen, Het Kleine Spookje Laban), voor kinderen vanaf 3 jaar. Naar de boeken van Astrid Lindgren! In het plaatsje Lönneberga in Zuid-Zweden staat een prachtige boerderij, ‘De Hazelhoeve’. Daar woont de familie Svensson: papa Anton, mama Alma en de kinderen Emil van 5 en Ida van 3.

Voor aanvang van de films, vanaf 13.15 uur, kan er lekker gekleurd en geknutseld worden in de foyer. Daarnaast is er tijdens de vakantie een prijsvraag over de film Antboy. Bij de bar kan je je antwoord op de prijsvraag inleveren en maak je kans op het boek van Antboy: ‘De beet van de mier’ of een jeugdfilmfanpas waarmee je een jaar lang € 1,- korting krijgt op alle jeugdfilms. Beide prijzen worden na afloop van de vakantie verloot.