Op 18 april, tijdens de Nederlandse Filmnacht, hebben we een speciale voorpremière van de film Dirty God. Na afloop zijn actrice Vicky Knight en producent Marleen Slot aanwezig voor vragen en een nagesprek.  We organiseren deze editie samen met  Vondst. 

Dirty God is de nieuwe film van de Nederlandse regisseur Sacha Polak (Hemel, Zurich) over Jade (Vicky Knight) een jonge alleenstaande moeder, die haar leven weer moet oppakken na een zuuraanval van haar ex-vriend. Jade  woont samen met haar 2-jarige dochter bij haar moeder in een arbeiderswijk in Londen. In de bloei van haar leven heeft een wraakactie – een zuuraanval door haar ex – haar achtergelaten met blijvende littekens. Het bruisende nachtleven was voor Jade en haar vriendinnen een wekelijks hoogtepunt, maar tegenwoordig wordt ze in clubs geconfronteerd met starende blikken. Hierdoor wordt ze gedwongen een herdefinitie van schoonheid te vinden. Ondanks alle pijnlijke ervaringen laat Jade zich niet uit het veld slaan, en neemt ze het besluit om de weg naar zichzelf en haar dochter terug te vinden. Dirty God vertelt een verhaal over moederschap, moed en zelfacceptatie in het Londen anno nu.

De film was de openingsfilm van IFFR 2019 en als eerste Nederlandse film ooit geselecteerd voor de prestigieuze internationale competitie van het Sundance Film Festival.