Vanaf oktober kan je voor films die korter zijn dan 100 minuten mogelijk genieten van een korte film, documentaire of animatie uit het aanbod van de Korte Film Poule van het EYE Filminstituut. Deze voorfilms duren maximaal 20 minuten. Hiermee willen we de korte film meer onder de aandacht brengen.

Door de digitalisering van de Nederlandse flmtheaters dreigen met name korte films op verouderde filmformaten voor altijd in het archief te belanden. Daarom heeft EYE honderden korte films inmiddels overgezet naar een digitaal vertoningsformaat. De 250 titels die nu in de poule zitten komen uit het initiatief Kort! van de NTR. Dit project heeft de afgelopen jaren al honderden korte films opgeleverd.

Indien er een voorfilm bij een film te zien is, dan staat dit op deze website vermeld onder de filmbeschrijving van de betreffende film. In de papieren folder kan je dit zien aan het sterretje achter de filmtitel (*). In oktober is er bij de volgende films een voorfilm te bekijken: Brozer, Fading Gigolo, Club Sandwich en Bon Dieu!.