In de discussie over de Cultuurvisie komen culturele instellingen in Deventer soms ongewild tegenover elkaar te staan. ‘Geheel ten onrechte’, stellen de directeuren Rob van den Hove (MIMIK) en Garrelt Verhoeven (Deventer Verhaal/Speelgoedmuseum). Het Speelgoedmuseum en MIMIK – met een filmhuis en theater – , hebben juist veel raakvlakken en willen graag samenwerken. In een stad met allure en ambitie als Deventer  horen een vernieuwd Speelgoedmuseum en een bruisend filmtheater aan de IJssel thuis. Juist een gezamenlijke programmering kan leven in de brouwerij brengen, want MIMIK en het Speelgoedmuseum hebben meer raakvlakken dan je zou denken.

De directeuren: ‘in het museum vind je de vroege voorlopers van de film zoals de toverlantaarn, de zoötroop en nog veel meer voorbeelden van optisch speelgoed uit het verleden. Wat is er nu mooier dan een film over mechanisch speelgoed én een museumbezoek te combineren?


Met je filmticket naar het Speelgoedmuseum & met je museumticket naar Filmhuis De Keizer!

Met de kassabon van je entree in het Speelgoedmuseum krijgen bezoekers voor de jeugdfilms op maandag 29 april het tweede filmkaartje gratis.

Wie op maandag 29 april naar Hugo 3D of Buurman & Buurman komt kijken in Filmhuis De Keizer mag in de vakantieweek (di. 30 april t/m zo. 5 mei 11.00 – 17.00 uur, Brink 47) gratis naar het Speelgoedmuseum op vertoon van je filmticket.

Vanaf dinsdag 30 april start de pop-up tentoonstelling: Bouw een dino voor het Speelgoedmuseum in het museum. Aan tafels vol LEGO kan je je eigen dino bouwen!