De Nederlandse filmbranche trakteert. Tijdens De Nationale Filmdagen van donderdag 18 t/m woensdag 24 september kan je voor maar € 5,- naar de film!

De Nationale Filmdagen worden op woensdag 17 september afgetrapt met de speciale voorpremière van de film Dorsvloer Vol Confetti, naar de gelijknamige roman van Franca Treur.  Deze boekverfilming  gaat die dag landelijk in voorpremière tegen het actietarief van De Nationale Filmdagen.

Verder zijn bij ons de volgende films te zien tijdens De Nationale Filmdagen: De Brug Die Bleef, Maps to the Stars, Jimmy’s Hall, A Most Wanted Man, As Above – So Below (horrornacht), Nebraska (Wereld Alzheimer Dag), Psycho (Hitchcock Touch Tour), Kleine Nicolaas Gaat Op Vakantie en Pim & Pom: Het Grote Avontuur (jeugdfilms).

Het filmevenement is een initiatief van de Nederlandse Vereniging van Bioscoopexploitanten (NVB) in samenwerking met de Nederlandse Vereniging van Filmdistributeurs (NVF). Tijdens de Nationale Filmdagen willen de bioscopen en filmtheaters het publiek laten zien dat film zich nergens zo laat ervaren als op het witte doek.