Skip to Content

actueel

Gratis openlucht bioscoop: Film op de Brink!

Samen film kijken in de open lucht op het mooiste plein van Nederland: Film op de Brink!

Van donderdag 22 tot en met zaterdag 24 augustus toveren wij De Brink weer om tot een gratis toegankelijke openlucht bioscoop: oftewel Film op de Brink! Op een groot doek voor De Waag worden vanaf 21:15 de volgende films vertoond:

Donderdag 22 augustus zie je The Favourite

Een komisch kostuumdrama over de strijd om de Engelse troon in de 18e eeuw met briljante rollen van Olivia Colman, Emma Stone en Rachel Weisz. Genomineerd voor 10 Oscars.

Vrijdag 23 augustus zie je Le Grand Bain

Één van de grootste Franse filmhits van het afgelopen jaar: Le Grand Bain. In deze feelgoodfilm zien we hoe een groepje mannen van middelbare leeftijd zich op het synchroonzwemmen stort.

Zaterdag 24 augustus zie je Green Book

Deze roadmovie is gebaseerd op een waargebeurd verhaal over de hechte vriendschap tussen een uitsmijter (Viggo Mortensen) en een concertpianist (Mahershala Ali). Zij zetten hun verschillen opzij om de meest onvergetelijke reis van hun leven te maken. Winnaar Oscar Beste Film.

Iedere avond starten om 21:15 de films. Kom op tijd want de terrassen en de 500 stoelen op het plein zijn ieder jaar steeds sneller gevuld. Natuurlijk mag je ook weer je eigen stoeltje of kleedje meenemen.

Film op de Brink wordt al jaren georganiseerd door Filmhuis De Keizer. In 2020 gaat het filmhuis samen met Theater Bouwkunde verder onder de naam MIMIK in het nieuwe pand aan de IJssel.

 

De langverwachte documentaire DIEGO MARADONA van Oscarwinnaar Asif Kapadia (Amy), over de opkomst en ondergang van stervoetballer Diego Maradona is nu te zien. Een uniek portret van deze man, rebel, held, en voor velen: God.

Op 5 juli 1984 arriveerde de 23-jarige Diego Maradona voor een recordbedrag bij SSC Napoli. De club had voorheen nooit een groot toernooi gewonnen, en verlangde naar meer succes. De charismatische Argentijn trok Napels naar hun eerste winst ooit, en werd door velen aanbeden. In een stad waar zelfs de duivel nog bodyguards nodig had, werd Maradona groter dan God.
Diego Maradona vertelt een meeslepend en onvergetelijk verhaal over de opkomst en ondergang van een groot talent. Regisseur Asif Kapadia maakte in 2010 veel indruk met zijn documentaire SENNA, over het leven en de tragische dood van Braziliaans Formule 1 icoon Ayrton Senna. In 2016 won hij een Oscar voor AMY, over de in 2011 overleden zangeres Amy Winehouse. Voor zijn nieuwste film Diego Maradona kreeg hij Diego Maradona zelf aan boord, die zijn volledige steun verleende.
Bekijk hier de filmagenda : Diego Maradona

Quentin Tarantino’s Once Upon a Time in Hollywood speelt zich af in het Los Angeles van 1969, een tijd waarin alles aan het veranderen is. TV-ster Rick Dalton (Leonardo DiCaprio) en zijn vaste stuntdubbel Cliff Booth (Brad Pitt) proberen aan de bak te komen in een filmindustrie die ze bijna niet meer herkennen. De negende film van schrijver en regisseur Quentin Tarantino is een eerbetoon aan het gouden Hollywood-tijdperk, met meerdere verhaallijnen en een imposante ensemblecast.

Koop nu al vast kaarten voor de première op donderdag 15 augustus! Ook kun je al voor vrijdag 16 en zaterdag 17 augustus de kaarten kopen. Kijk hier voor meer info: Once Upon a Time in Hollywood

 

Natuurlijk komen er meer voorstellingen bij in de speelweek van 15 t/m 21 augustus. Deze staan op maandag 12 augustus rond 13:00 online. Once Upon a Time in Hollywood zal meerdere weken bij ons draaien dus dit geldt ook voor de speelweken erna.

 

 

 

Filmclub de Première:  10 voorpremières met of zonder inleiding

Sinds 2011 organiseren we Filmclub De Première. Bij Filmclub De Première zie je 1 keer per maand de mooiste en nieuwste films als eerste. Deze reeks loopt van september tot en met juni. We maken een bewuste keuze uit het aanbod van films die nog moeten uitkomen:  literatuurverfilmingen, drama en het beste van de grote festivals. Films die de leden van de filmclub vorig jaar waren als eerste zagen waren o.a. Das Schweigende Klassenzimmer, Shoplifters en Queen of Hearts. De films worden ingeleid door Johan Bunt. Een voorstelling zonder inleiding is ook mogelijk. Kaarten voor de reeks van 10 voorstellingen incl. koffie/thee en een zoete traktatie van De Noorman kun je aan de kassa of online kopen.

Vrijdagochtend  met inleiding  inloop 9.15 start programma 10.00   UITVERKOCHT

Vrijdagochtend  zonder inleiding   inloop 10.00  start programma 10.30 UITVERKOCHT

Zaterdagmiddag met inleiding  inloop 15.30 start programma 16.00 

Maandagochtend zonder inleiding  inloop 10.30 start programma 11.00

Maandagmiddag zonder inleiding inloop 17.15 start programma 17.45

Dinsdagochtend met inleiding inloop 9.15 start programma 10.00

Dinsdagochtend zonder inleiding inloop 10.00  start programma 10.30 UITVERKOCHT

 

DATA 2019/2020

SEPTEMBER : vrijdag 6 , zaterdag 7,  maandag 9 , dinsdag 10 september

OKTOBER: vrijdag 4, zaterdag 5, maandag 7, dinsdag 8 oktober

NOVEMBER: vrijdag 1, zaterdag 2 ,  maandag 4,  dinsdag 5 november

DECEMBER: vrijdag 6, zaterdag 7, maandag 9,  dinsdag 10 december

JANUARI: vrijdag 10,  zaterdag 11, maandag 13, dinsdag 14 januari

FEBRUARI: vrijdag 7, zaterdag 8, maandag 10, dinsdag 11 februari

MAART: vrijdag 6,  zaterdag 7, maandag 9,  dinsdag 10 maart

APRIL: vrijdag 3, zaterdag 4,  maandag 6, dinsdag 7 april

MEI: vrijdag 8,  zaterdag 9, 11 mei, dinsdag 12 mei

JUNI: vrijdag 5,  zaterdag 6, maandag 8, dinsdag 9 juni

 

DE KLEINE LETTERTJES

 • Aanmelden kan online en aan de kassa.
 • Klikt u het vertoningstijdstip van uw keuze aan, daarna wijst het zich vanzelf voor mensen die al eerder online entreekaarten hebben gekocht: U vult de gevraagde gegevens in en ontvangt van ons per bevestiging e-mail een e-ticket.
 • Vervolgens ontvangt u van ons rond 28 augustus een volgende mail met daarin alle gegevens van de eerste voorstelling.
 • Bij de eerste voorstelling ligt, tegen inlevering van uw geprinte e-ticket of aan de kassa gekocht kaartje, uw deelnamepas klaar bij de kassa.
 • De deelnamekosten voor de reeks van 10 voorstellingen bedragen €95,00.
 • Dit is inclusief een kopje koffie, cappuccino of thee en natuurlijk iets zoets van De Noorman.
 • Om lid te worden van Filmclub De Première heeft u een vriendenpas nodig. Mocht deze verlopen zijn dan kunt u deze online verlengen of aan de kassa.
 • U meldt zich aan voor één reeks, dus of de vrijdagochtend of de zaterdagmiddag, of de maandagochtend of -middag of de dinsdagochtend.
 • Mocht u op een ander moment willen gaan dan op uw vaste moment dan verzoeken wij u vriendelijk dit aan ons door te geven.
 • In de week voorafgaand aan de voorstelling krijgt u een e-mail met informatie over de aankomende voorstelling.
 • Uw stoel wordt u elke keer toegewezen op de dag zelf als u aan de kassa komt.

 

Isabelle Huppert (1953, Parijs) is een van de grootste Franse actrices van de afgelopen decennia. Haar personages houden vaak de touwtjes strak in handen om plotseling iets schokkends en impulsiefs te doen. Achter een gladde façade worstelen ze met neurosen en obsessies, vol ingehouden emoties – een vulkaan die op uitbarsten staat. Mondain, melancholiek, misantropisch: met haar raadselachtige aantrekkingskracht is Huppert er niet op uit om te charmeren.

Ma 15 en 22 juli               Les Valseuses – Bertrand Blier, 1974
Ma 29 juli en 5 aug         La Cérémonie – Claude Chabrol, 1995      
Ma 12 en 19 aug             La Pianiste – Michael Haneke, 2001
Ma 26 aug en 2 sep        La Dentellière  -Claude Goretta, 1977

Op 14 juli zijn Hella en Freek de Jonge na afloop aanwezig voor een Q&A.

“Hoe lang kan ik nog mee?” zingt cabaret- en theaterveteraan Freek de Jonge, die dit jaar 75 wordt. Tijd om de balans op te maken. Wat heeft hij goed gedaan en kan hij de keren dat hij als artiest én als mens tekort heeft geschoten nog rechtzetten?

Filmmaker Dennis Alink (Sluizer Speaks, Unknown Brood) duikt diep in het leven van Freek. De filmmaker dient daarbij als spiegel maar ook als geweten. Hij leidt de onnavolgbare kunstenaar langs oude demonen en pijnpunten zoals zijn tomeloze ambitie en onstilbare honger naar aandacht. Houdt Freek zich aan zijn voornemen af te rekenen met het verleden? Confrontaties met collega’s als André van Duin, Herman Finkers, Jacques Klöters en geliefden als zijn vrouw Hella, vinden hun weerslag in zijn optredens. In hoeverre gebruikt Freek het podium om aan de realiteit te ontsnappen? Geleidelijk ontstaat het beeld van een man voor wie de bühne verlaten geen optie is. Met Freek komen we mee het podium op: het applaus is overweldigend.

Kaarten zijn nu te koop :  Freek

Te zien op 24 juni en 1 juli.  De eerste lange speelfilm van Pim de la Parra is geënt op Hitchcocks Rear Window.

Wanneer een kamerhuurder een gat achter een schilderijtje in de muur ontdekt, raakt hij al gauw in de ban van de dingen die hij aan de andere kant van de muur ziet gebeuren. Dingen die het daglicht niet kunnen velen, zo lijkt het, en het schokkende slot van de film bevestigt de medisch student in zijn waarneming.

Een ‘sex and psycho-suspense mystery’ noemde Pim de la Parra zijn eerste lange speelfilm, een Engelstalige, Nederlands-Duitse coproductie van Scorpio Films. Voor het verhaal liet hij zich inspireren door Hitchcocks Oscargenomineerde Rear Window (1954). Voor het camerawerk contracteerde De la Parra Frans Bromet, die daarvoor slechts op 8- en 16mm had gedraaid. Hoewel de ontvangst in Nederland wat lauw was, verkocht Scorpio de rijkelijk met blote dames gestoffeerde thriller aan zo’n 65 landen. Vooral in Duitsland deed Besessen het goed. Martin Scorsese, toen nog filmdocent aan de universiteit van New York, leverde een bijdrage aan het scenario.

Met voorfilm Joop (NL, 1969, Pim de la Parra), waarin een onhandige man zijn laatste kans op een blijvende liefde verspeelt. De la Parra schoot deze komische korte film veertien dagen voor de première van Obsessions, als voorfilm (10′).

 

Kaartjes koop je hier: Obsessions

 

Met nagesprek op 13 juni i.s.m. centrum voor Natuur en Milieu- educatie en stadsboer Rick Huis in ’t Veld van de Melkbrouwerij.

The Biggest Little Farm

Première. Een inspirerend verhaal voor de hele familie over het verwezenlijken van je dromen. Een absolute eye- opener en een ode aan het idealisme, aan de eindeloze complexiteit van de natuur en aan de cyclus van het leven.  Filmmaker John Chester en zijn vrouw Molly kopen een stuk dor land om een duurzame boerderij te beginnen. Het uitgedroogde land wordt volgens een ingenieus systeem verbouwd en met de komst van eenden, kippen en het hartveroverende varken Emma, wordt hun droom langzaam werkelijkheid. Dat gaat niet zonder slag of stoot; elke dag dient zich wel een nieuwe uitdaging aan en ze worden geconfronteerd met weerbarstige natuurverschijnselen. Maar John en Molly ontdekken gaandeweg dat de natuur voor veel problemen zelf een oplossing biedt

Kaartjes koop je hier : The Biggest Little Farm

FILMCLUB DE PREMIÈRE
extra voorstellingen | voor iedereen toegankelijk
Bij Filmclub De Première zie je iedere maand van september tot en met mei de mooiste en nieuwste films als eerste. Onze programmeur was onder de indruk van deze film en wil iedereen graag uitnodigen om zo kennis te maken met deze club en natuurlijk ook de huidige leden deze film als eerste te laten zien! Je kaartje is inclusief koffie/ thee en iets zoets. Je hebt keuze uit voorstellingen met en zonder inleiding.

vrijdag 7, zaterdag 8, maandag 10 en dinsdag 11 juni zie je in de Filmclub de Première: QUEEN OF HEARTS
Anne lijkt haar leven op orde te hebben, gelukkig getrouwd met Gustav en een goede baan als advocaat. Het leven van de familie wordt verstoord wanneer Gustav, Peters roekeloze tienerzoon uit een eerder huwelijk, bij hen intrekt. Terwijl Peter het moeilijk heeft met zijn komst, bouwt Anne een steeds hechtere band op met Gustav. De gevolgen zijn al snel niet meer te overzien…

kaartjes en meer info: Queen of Hearts

Tijdens de première op 6 juni is regisseur Martin de Vries aanwezig. Hij wordt geïnterviewd door Rob van den Hove. Rob is de directeur van Mimik en schrijver van het boek Vier Miljoen Stappen over zijn eigen pelgrimage naar Santiago de Compostella.

“Alles in me zei me dat ik het moest doen.” Martin de Vries besluit om zonder noemenswaardige voorbereiding de Camino te gaan lopen, de beroemde pelgrimstocht naar Santiago de Compostella: van Le Puy-en-Velay in midden- Frankrijk naar Noordwest- Spanje, een tocht van 1600 kilometer in bijna zeventig dagen.

 

Kaarten zijn hier te koop.

Website: Harco Rutgers & Aarnoud Meijer