Skip to Content

actueel

Cinekid komt weer naar Deventer in de vakantie!

Van 20 t/m 27 oktober is het weer tijd voor het Cinekid film festival! Cinekid is een filmfestival voor kinderen van 3 tot 14 jaar.

Maandag 21 en woensdag 23 oktober mag je weer in je pyjama naar de film tijdens het inmiddels beroemde pyjama ontbijt, dit keer met de nieuwe film van Solan & Ludwig.

Donderdag kan je tussen 13:00 en 14:00 meedoen met de workshop Wandelen in je eigen tekening. Voordat de films beginnen kan er weer geknutseld worden. Maak bijvoorbeeld een masker of een fantasiebeest. In de pauze staat er een gratis glaasje ranja klaar.

De volgende films zijn in de herfstvakantie bij ons te zien:

Animaatjes (3+) : 7 korte originele en grappige animaties voor de allerkleinste

Lotte Op Zoek Naar De Draken (4+) : een vrolijke avontuur over het hondje Lotte en haar een zusje Roosi.

Solan & Ludwig Gaan Naar de Maan (4+): Solan & Ludwig nemen deel aan een internationale race naar de maan, geleid door de briljante uitvinder Reodor. Solan wordt ingeschakeld als dappere astronaut, maar niets loopt zoals gepland.

Kapitein Morten en de Spinnenkoningin (6+): Een kleurrijk avontuur over kleine kapitein Morten op zijn speelgoedboot.

CatVideoFest : Een compilatie van de allerleukste kattenfilmpjes!

Binti (8+) : De 12-jarige Binti droomt ervan om een bekende vlogger te worden.

ZOOks (8+) : Een modern sprookje over een wereld waar de natuur verboden is.

Kapsalon Romy (8+) : Als de bejaarde kapster Stine niet haar dochter maar haar kleindochter Romy in vertrouwen neemt over haar toenemende verwardheid is dit het begin van een groot avontuur.

Wallay (11+) : Een prachtig verhaal over familie, identiteit, je eigen plek vinden, cultuur en een jonge dappere jongen die naar de andere kant van de oceaan moet reizen om een deel van zichzelf te vinden. Winnaar Cinekid Leeuw Beste Kinderfilm 2017

Ihkv. de Dutch Sustainable Fashion Week Deventer van 4 t/m 13 oktober vertonen wij 2 films.

Vrijdag 4 oktober: The Positive Chain of Change met Q&A met Regisseur

Weet jij eigenlijk hoe vervuilend de kledingindustrie is? Maar dat er ook een heleboel pioniers zijn die dit willen veranderen? Documentairemaakster Chanel Trapman, geeft dit heel mooi weer in haar documentaire ‘The Positive Chain of Change”. De documentaire laat de kracht van samenwerking zien tussen de pioniers in de kledingindustrie. Met haar campagnebureau @MUMSTER PRODUCTIONS creëert ze in samenwerking met allerlei verschillende initiatieven in de kledingindustrie bewustwording en inspireert ze vooral tot het ondernemen van actie tot positieve verandering. De documentaire werd goed ontvangen en getipt door grote namen als de Beau Monde, Cosmopolitan en Elle.
Chanel is zelf aanwezig voor een Q&A. Zij is een inspirerend persoon en fantastisch spreekster. Ook staat zij in de top 100 duurzaamste jonge ondernemers van Nederland.

dinsdag 8 oktober: The True Cost

The True Cost gaat over de kleding die we dragen, over de mensen die de kleding maken en over de impact die deze industrie heeft op onze wereld. The True Cost is een baanbrekende documentaire.

Het is de eerste lange film die de achterkant van mode van verschillende kanten belicht en die het rookgordijn rondom modeproductie oplost. De prijs van kleding is de laatste decennia steeds lager geworden, terwijl mens en milieu een steeds hogere prijs moeten betalen. De hoofdvraag in de film: wie en wat betaalt de kosten voor onze kleding? De film is gedraaid in landen over de hele wereld, van de runways in Parijs tot aan de donkerste stegen van Dhaka. Inclusief interviews met belangrijke voorvechters uit de duurzame mode en duurzame luxe industrie, waaronder Stella McCartney, Livia Firth van The Green Carpet Challenge, Guardian-journalist en schrijfster Lucy Siegle en Safia Minney, oprichter en eigenaar van People Tree. The True Cost is een objectieve eye-opener en neemt je mee op een reis in de wereld van de kledingindustrie.


zaterdag 21 september Kapsalon Romy i.h.k.v. Wereld Alzheimer Dag

Romy vindt het niet leuk dat ze elke dag naar de kapsalon moet, maar alles wordt anders als oma Stine haar kleindochter in vertrouwen neemt over haar toenemende verwardheid. Dan realiseert Romy zich dat oma niet alleen op haar past maar zij ook op oma. De band tussen de twee groeit terwijl oma steeds meer lijkt te veranderen: ze is liever dan anders, makkelijker, en ze vertelt over haar jeugd in Denemarken. Romy staat oma zoveel mogelijk bij in het runnen van de kapsalon, maar als dat niet langer gaat trekt Romy haar eigen plan. Ze besluit oma’s grootste wens in vervulling te laten gaan. Van de makers van Minoes en Het Paard van Sinterklaas verschijnt dit najaar Kapsalon Romy in de Nederlandse bioscopen en filmhuizen. .

Voorpremière in het kader van Wereld Alzheimer Dag op zaterdag 21 september. Première vanaf 2 oktober. Met frisse tegenzin past oma Stine (Beppie Melissen) op haar kleindochter Romy (Vita Heijmen), omdat haar pas gescheiden dochter Margot (Noortje Herlaar) moet werken. Oma, nog steeds actief als kapster, worstelt met beginnende Alzheimer.

Nederlandse Filmnacht | INSTINCT

vrijdag 27 september

Laura de Lange van het Filmkrant Lab zal een inleiding geven. Ook zal voorafgaand een kort interview vanaf de rode loper van het Nederland Filmfestival worden getoond met Halina Reijn en Carice van Houten.

Carice van Houten speelt in de psychologische thriller Instinct Nicoline, een ervaren psychologe die invalt in een tbs-kliniek. Daar treft ze de zedendelinquent Idris gespeeld door Marwan Kenzari. Idris is volgens zijn dossier een modelpatiënt en hij staat op het punt om voor het eerst op onbegeleid verlof te gaan. Nicoline is echter sceptisch en probeert zijn verlof te verhinderen…

Kaarten: Instinct

Vanaf 23 september vertonen wij op de maandagavonden een retrospectief van de grote Russische cineast Andrej Tarkovski.

Met beeldrijke en associatieve vertellingen als Andrej Roebljov (1966), Solaris (1971), De spiegel (1974) en, vooral, Stalker (1979), verwierf Andrej Tarkovski (1932-1986) faam als een van de belangrijkste vernieuwers van de cinematografische taal. Eye wijdt dit najaar een solotentoonstelling en een filmprogramma aan de vermaarde filmer-mysticus en zoomt in op Tarkovski’s zoektocht naar existentiële waarheid. In het retrospectief vertonen we alle films digitaal gerestaureerd.

In het oeuvre van Andrej Tarkovski lopen dromen en herinneringen, heden en verleden door elkaar. De schilderachtige schoonheid van zijn beelden, de metafysische beschouwingen over de mensheid en ook Tarkovski’s heldere uiteenzettingen over de cinema inspireren nog altijd nieuwe generaties filmmakers en kunstenaars.

23 en 30 september De Jeugd van Ivan

7 en 14 oktober Solaris

21 en 28 oktober De Spiegel

4 en 11 november Offret

18 en 25 november Andrej Roebljov

2 en 9 december Stalker

Gratis openlucht bioscoop: Film op de Brink!

Samen film kijken in de open lucht op het mooiste plein van Nederland: Film op de Brink!

Van donderdag 22 tot en met zaterdag 24 augustus toveren wij De Brink weer om tot een gratis toegankelijke openlucht bioscoop: oftewel Film op de Brink! Op een groot doek voor De Waag worden vanaf 21:15 de volgende films vertoond:

Donderdag 22 augustus zie je The Favourite

Een komisch kostuumdrama over de strijd om de Engelse troon in de 18e eeuw met briljante rollen van Olivia Colman, Emma Stone en Rachel Weisz. Genomineerd voor 10 Oscars.

Vrijdag 23 augustus zie je Le Grand Bain

Één van de grootste Franse filmhits van het afgelopen jaar: Le Grand Bain. In deze feelgoodfilm zien we hoe een groepje mannen van middelbare leeftijd zich op het synchroonzwemmen stort.

Zaterdag 24 augustus zie je Green Book

Deze roadmovie is gebaseerd op een waargebeurd verhaal over de hechte vriendschap tussen een uitsmijter (Viggo Mortensen) en een concertpianist (Mahershala Ali). Zij zetten hun verschillen opzij om de meest onvergetelijke reis van hun leven te maken. Winnaar Oscar Beste Film.

Iedere avond starten om 21:15 de films. Kom op tijd want de terrassen en de 500 stoelen op het plein zijn ieder jaar steeds sneller gevuld. Natuurlijk mag je ook weer je eigen stoeltje of kleedje meenemen.

Film op de Brink wordt al jaren georganiseerd door Filmhuis De Keizer. In 2020 gaat het filmhuis samen met Theater Bouwkunde verder onder de naam MIMIK in het nieuwe pand aan de IJssel.

 

De langverwachte documentaire DIEGO MARADONA van Oscarwinnaar Asif Kapadia (Amy), over de opkomst en ondergang van stervoetballer Diego Maradona is nu te zien. Een uniek portret van deze man, rebel, held, en voor velen: God.

Op 5 juli 1984 arriveerde de 23-jarige Diego Maradona voor een recordbedrag bij SSC Napoli. De club had voorheen nooit een groot toernooi gewonnen, en verlangde naar meer succes. De charismatische Argentijn trok Napels naar hun eerste winst ooit, en werd door velen aanbeden. In een stad waar zelfs de duivel nog bodyguards nodig had, werd Maradona groter dan God.
Diego Maradona vertelt een meeslepend en onvergetelijk verhaal over de opkomst en ondergang van een groot talent. Regisseur Asif Kapadia maakte in 2010 veel indruk met zijn documentaire SENNA, over het leven en de tragische dood van Braziliaans Formule 1 icoon Ayrton Senna. In 2016 won hij een Oscar voor AMY, over de in 2011 overleden zangeres Amy Winehouse. Voor zijn nieuwste film Diego Maradona kreeg hij Diego Maradona zelf aan boord, die zijn volledige steun verleende.
Bekijk hier de filmagenda : Diego Maradona

Quentin Tarantino’s Once Upon a Time in Hollywood speelt zich af in het Los Angeles van 1969, een tijd waarin alles aan het veranderen is. TV-ster Rick Dalton (Leonardo DiCaprio) en zijn vaste stuntdubbel Cliff Booth (Brad Pitt) proberen aan de bak te komen in een filmindustrie die ze bijna niet meer herkennen. De negende film van schrijver en regisseur Quentin Tarantino is een eerbetoon aan het gouden Hollywood-tijdperk, met meerdere verhaallijnen en een imposante ensemblecast.

 Kijk hier voor meer info: Once Upon a Time in Hollywood

Filmclub de Première:  10 voorpremières met of zonder inleiding

Sinds 2011 organiseren we Filmclub De Première. Bij Filmclub De Première zie je 1 keer per maand de mooiste en nieuwste films als eerste. Deze reeks loopt van september tot en met juni. We maken een bewuste keuze uit het aanbod van films die nog moeten uitkomen:  literatuurverfilmingen, drama en het beste van de grote festivals. Films die de leden van de filmclub vorig jaar waren als eerste zagen waren o.a. Das Schweigende Klassenzimmer, Shoplifters en Queen of Hearts. De films worden ingeleid door Johan Bunt. Een voorstelling zonder inleiding is ook mogelijk. Kaarten voor de reeks van 10 voorstellingen incl. koffie/thee en een zoete traktatie van De Noorman kun je aan de kassa of online kopen.

Vrijdagochtend  met inleiding  inloop 9.15 start programma 10.00   UITVERKOCHT

Vrijdagochtend  zonder inleiding   inloop 10.00  start programma 10.30 UITVERKOCHT

Zaterdagmiddag met inleiding  inloop 15.30 start programma 16.00 

Maandagochtend zonder inleiding  inloop 10.30 start programma 11.00

Maandagmiddag zonder inleiding inloop 17.15 start programma 17.45

Dinsdagochtend met inleiding inloop 9.15 start programma 10.00 UITVERKOCHT

Dinsdagochtend zonder inleiding inloop 10.00  start programma 10.30

 

DATA 2019/2020

SEPTEMBER : vrijdag 6 , zaterdag 7,  maandag 9 , dinsdag 10 september

OKTOBER: vrijdag 4, zaterdag 5, maandag 7, dinsdag 8 oktober

NOVEMBER: vrijdag 1, zaterdag 2 ,  maandag 4,  dinsdag 5 november

DECEMBER: vrijdag 6, zaterdag 7, maandag 9,  dinsdag 10 december

JANUARI: vrijdag 10,  zaterdag 11, maandag 13, dinsdag 14 januari

FEBRUARI: vrijdag 7, zaterdag 8, maandag 10, dinsdag 11 februari

MAART: vrijdag 6,  zaterdag 7, maandag 9,  dinsdag 10 maart

APRIL: vrijdag 3, zaterdag 4,  maandag 6, dinsdag 7 april

MEI: vrijdag 8,  zaterdag 9, 11 mei, dinsdag 12 mei

JUNI: vrijdag 5,  zaterdag 6, maandag 8, dinsdag 9 juni

 

DE KLEINE LETTERTJES

 • Aanmelden kan online en aan de kassa.
 • Klikt u het vertoningstijdstip van uw keuze aan, daarna wijst het zich vanzelf voor mensen die al eerder online entreekaarten hebben gekocht: U vult de gevraagde gegevens in en ontvangt van ons per bevestiging e-mail een e-ticket.
 • Vervolgens ontvangt u van ons rond 28 augustus een volgende mail met daarin alle gegevens van de eerste voorstelling.
 • Bij de eerste voorstelling ligt, tegen inlevering van uw geprinte e-ticket of aan de kassa gekocht kaartje, uw deelnamepas klaar bij de kassa.
 • De deelnamekosten voor de reeks van 10 voorstellingen bedragen €95,00.
 • Dit is inclusief een kopje koffie, cappuccino of thee en natuurlijk iets zoets van De Noorman.
 • Om lid te worden van Filmclub De Première heeft u een vriendenpas nodig. Mocht deze verlopen zijn dan kunt u deze online verlengen of aan de kassa.
 • U meldt zich aan voor één reeks, dus of de vrijdagochtend of de zaterdagmiddag, of de maandagochtend of -middag of de dinsdagochtend.
 • Mocht u op een ander moment willen gaan dan op uw vaste moment dan verzoeken wij u vriendelijk dit aan ons door te geven.
 • In de week voorafgaand aan de voorstelling krijgt u een e-mail met informatie over de aankomende voorstelling.
 • Uw stoel wordt u elke keer toegewezen op de dag zelf als u aan de kassa komt.

 

Isabelle Huppert (1953, Parijs) is een van de grootste Franse actrices van de afgelopen decennia. Haar personages houden vaak de touwtjes strak in handen om plotseling iets schokkends en impulsiefs te doen. Achter een gladde façade worstelen ze met neurosen en obsessies, vol ingehouden emoties – een vulkaan die op uitbarsten staat. Mondain, melancholiek, misantropisch: met haar raadselachtige aantrekkingskracht is Huppert er niet op uit om te charmeren.

Ma 15 en 22 juli               Les Valseuses – Bertrand Blier, 1974
Ma 29 juli en 5 aug         La Cérémonie – Claude Chabrol, 1995      
Ma 12 en 19 aug             La Pianiste – Michael Haneke, 2001
Ma 26 aug en 2 sep        La Dentellière  -Claude Goretta, 1977

Website: Harco Rutgers & Aarnoud Meijer