Skip to Content

actueel

Van donderdag 22 tot en met zaterdag 24 augustus toveren wij het mooiste plein van Nederland weer om tot een gratis toegankelijke openlucht bioscoop: oftewel Film op de Brink! Op een groot doek voor De Waag worden vanaf 21:15 de volgende films vertoond:

Donderdag 22 augustus zie je The Favourite
Vrijdag 23 augustus zie je Le Grand Bain
Zaterdag 24 augustus zie je Green Book

Iedere avond starten om 21:15 de films. Kom op tijd want de terrassen en de 500 stoelen op plein zijn ieder jaar steeds sneller gevuld. Natuurlijk mag je ook weer je eigen stoeltje of kleedje meenemen.

 

Op 14 juli zijn Hella en Freek de Jonge na afloop aanwezig voor een Q&A.

“Hoe lang kan ik nog mee?” zingt cabaret- en theaterveteraan Freek de Jonge, die dit jaar 75 wordt. Tijd om de balans op te maken. Wat heeft hij goed gedaan en kan hij de keren dat hij als artiest én als mens tekort heeft geschoten nog rechtzetten?

Filmmaker Dennis Alink (Sluizer Speaks, Unknown Brood) duikt diep in het leven van Freek. De filmmaker dient daarbij als spiegel maar ook als geweten. Hij leidt de onnavolgbare kunstenaar langs oude demonen en pijnpunten zoals zijn tomeloze ambitie en onstilbare honger naar aandacht. Houdt Freek zich aan zijn voornemen af te rekenen met het verleden? Confrontaties met collega’s als André van Duin, Herman Finkers, Jacques Klöters en geliefden als zijn vrouw Hella, vinden hun weerslag in zijn optredens. In hoeverre gebruikt Freek het podium om aan de realiteit te ontsnappen? Geleidelijk ontstaat het beeld van een man voor wie de bühne verlaten geen optie is. Met Freek komen we mee het podium op: het applaus is overweldigend.

Kaarten zijn nu te koop :  Freek

Te zien op 24 juni en 1 juli.  De eerste lange speelfilm van Pim de la Parra is geënt op Hitchcocks Rear Window.

Wanneer een kamerhuurder een gat achter een schilderijtje in de muur ontdekt, raakt hij al gauw in de ban van de dingen die hij aan de andere kant van de muur ziet gebeuren. Dingen die het daglicht niet kunnen velen, zo lijkt het, en het schokkende slot van de film bevestigt de medisch student in zijn waarneming.

Een ‘sex and psycho-suspense mystery’ noemde Pim de la Parra zijn eerste lange speelfilm, een Engelstalige, Nederlands-Duitse coproductie van Scorpio Films. Voor het verhaal liet hij zich inspireren door Hitchcocks Oscargenomineerde Rear Window (1954). Voor het camerawerk contracteerde De la Parra Frans Bromet, die daarvoor slechts op 8- en 16mm had gedraaid. Hoewel de ontvangst in Nederland wat lauw was, verkocht Scorpio de rijkelijk met blote dames gestoffeerde thriller aan zo’n 65 landen. Vooral in Duitsland deed Besessen het goed. Martin Scorsese, toen nog filmdocent aan de universiteit van New York, leverde een bijdrage aan het scenario.

Met voorfilm Joop (NL, 1969, Pim de la Parra), waarin een onhandige man zijn laatste kans op een blijvende liefde verspeelt. De la Parra schoot deze komische korte film veertien dagen voor de première van Obsessions, als voorfilm (10′).

 

Kaartjes koop je hier: Obsessions

 

Met nagesprek op 13 juni i.s.m. centrum voor Natuur en Milieu- educatie en stadsboer Rick Huis in ’t Veld van de Melkbrouwerij.

The Biggest Little Farm

Première. Een inspirerend verhaal voor de hele familie over het verwezenlijken van je dromen. Een absolute eye- opener en een ode aan het idealisme, aan de eindeloze complexiteit van de natuur en aan de cyclus van het leven.  Filmmaker John Chester en zijn vrouw Molly kopen een stuk dor land om een duurzame boerderij te beginnen. Het uitgedroogde land wordt volgens een ingenieus systeem verbouwd en met de komst van eenden, kippen en het hartveroverende varken Emma, wordt hun droom langzaam werkelijkheid. Dat gaat niet zonder slag of stoot; elke dag dient zich wel een nieuwe uitdaging aan en ze worden geconfronteerd met weerbarstige natuurverschijnselen. Maar John en Molly ontdekken gaandeweg dat de natuur voor veel problemen zelf een oplossing biedt

Kaartjes koop je hier : The Biggest Little Farm

FILMCLUB DE PREMIÈRE
extra voorstellingen | voor iedereen toegankelijk
Bij Filmclub De Première zie je iedere maand van september tot en met mei de mooiste en nieuwste films als eerste. Onze programmeur was onder de indruk van deze film en wil iedereen graag uitnodigen om zo kennis te maken met deze club en natuurlijk ook de huidige leden deze film als eerste te laten zien! Je kaartje is inclusief koffie/ thee en iets zoets. Je hebt keuze uit voorstellingen met en zonder inleiding.

vrijdag 7, zaterdag 8, maandag 10 en dinsdag 11 juni zie je in de Filmclub de Première: QUEEN OF HEARTS
Anne lijkt haar leven op orde te hebben, gelukkig getrouwd met Gustav en een goede baan als advocaat. Het leven van de familie wordt verstoord wanneer Gustav, Peters roekeloze tienerzoon uit een eerder huwelijk, bij hen intrekt. Terwijl Peter het moeilijk heeft met zijn komst, bouwt Anne een steeds hechtere band op met Gustav. De gevolgen zijn al snel niet meer te overzien…

kaartjes en meer info: Queen of Hearts

Tijdens de première op 6 juni is regisseur Martin de Vries aanwezig. Hij wordt geïnterviewd door Rob van den Hove. Rob is de directeur van Mimik en schrijver van het boek Vier Miljoen Stappen over zijn eigen pelgrimage naar Santiago de Compostella.

“Alles in me zei me dat ik het moest doen.” Martin de Vries besluit om zonder noemenswaardige voorbereiding de Camino te gaan lopen, de beroemde pelgrimstocht naar Santiago de Compostella: van Le Puy-en-Velay in midden- Frankrijk naar Noordwest- Spanje, een tocht van 1600 kilometer in bijna zeventig dagen.

 

Kaarten zijn hier te koop.

Deze film wordt vertoont in de serie kunstfilms Arts in Cinema.  In deze serie zie je nog Renoir: Revered and Reviled , Prado Museum: A Collection of WondersVan Gogh & Japan en Gauguin In Tahiti: Searching For A Lost Paradise

Klimt & Schiele: Eros and Psyche

Oktober 1918, de kanonnen van de WOI zijn stil gevallen. Jonge kunstenaar Egon Schiele sterft aan de Spaanse griep. Hij stierf terwijl hij de onzichtbare ziekte in de ogen keek, op de enige manier die hij kende: door hem te schilderen. Slechts enkele maanden eerder waren zijn werken te bewonderen tijdens zijn eerste succesvolle tentoonstelling. Schiele’s mentor, Gustav Klimt, overleed een paar maanden eerder. Deze film neemt de kijker mee langs de statige hallen van het Albertine, het Belvedère en diverse kunsthistorische musea.

Te zien op 31 mei en 2 juni. Kaarten voor Klimt & Schiele: Eros and Psyche zijn nu te koop.

 

 

Op Hemelvaartsdag hebben we weer een ‘dauwfilm’, met aansluitend een lekker luxe ontbijt van De Noorman.

Om 7.00 uur vertonen we de voorpremière van Camino. Een heerlijk zomerse, stiekem ontroerende en wonderbaarlijk meeslepende film over de beroemde wandeltocht naar Santiago de Compostella. Na afloop van de film om 8.30 uur staat er een heerlijk ontbijt klaar met diverse belegde broodjes, verse sap en koffie/thee.  Je kunt de kaarten voor de dauwfilm hier kopen.

 

 

 

In de discussie over de Cultuurvisie komen culturele instellingen in Deventer soms ongewild tegenover elkaar te staan. ‘Geheel ten onrechte’, stellen de directeuren Rob van den Hove (MIMIK) en Garrelt Verhoeven (Deventer Verhaal/Speelgoedmuseum). Het Speelgoedmuseum en MIMIK – met een filmhuis en theater – , hebben juist veel raakvlakken en willen graag samenwerken. In een stad met allure en ambitie als Deventer  horen een vernieuwd Speelgoedmuseum en een bruisend filmtheater aan de IJssel thuis. Juist een gezamenlijke programmering kan leven in de brouwerij brengen, want MIMIK en het Speelgoedmuseum hebben meer raakvlakken dan je zou denken.

De directeuren: ‘in het museum vind je de vroege voorlopers van de film zoals de toverlantaarn, de zoötroop en nog veel meer voorbeelden van optisch speelgoed uit het verleden. Wat is er nu mooier dan een film over mechanisch speelgoed én een museumbezoek te combineren?


Met je filmticket naar het Speelgoedmuseum & met je museumticket naar Filmhuis De Keizer!

Met de kassabon van je entree in het Speelgoedmuseum krijgen bezoekers voor de jeugdfilms op maandag 29 april het tweede filmkaartje gratis.

Wie op maandag 29 april naar Hugo 3D of Buurman & Buurman komt kijken in Filmhuis De Keizer mag in de vakantieweek (di. 30 april t/m zo. 5 mei 11.00 – 17.00 uur, Brink 47) gratis naar het Speelgoedmuseum op vertoon van je filmticket.

Vanaf dinsdag 30 april start de pop-up tentoonstelling: Bouw een dino voor het Speelgoedmuseum in het museum. Aan tafels vol LEGO kan je je eigen dino bouwen!

 

 

In de vakantie hebben we weer leuke kinderfilms, een pyjama-ontbijtje en de workshop wandelen in je eigen tekening! Van zondag 21 april t/m zondag 5 mei zijn er extra films. Je kunt nu al je kaartjes kopen. Klik op de film voor de de tijden of bekijk onze speciale jeugdvakantie folder

MISSING LINK 
De charismatische avonturier Sir Lionel Frost is stomverbaasd wanneer hij diep in de Amerikaanse bossen de ontbrekende schakel tussen aap en mens ontdekt. Deze toepasselijk genaamde Link is verrassend slim en charmant maar ook eenzaam omdat hij alleen leeft en niet weet waar hij vandaan komt. Vanaf 6 jaar.

CIRCUS NOËL
Karo loopt weg van huis omdat haar ruziënde ouders willen scheiden. Ze reist mee met haar circusvrienden Victor en Tonie van Circus Noël, dat onverwachts mee mag doen aan Cultura Nova, een belangrijk circusfestival. Vanaf 6 jaar.

GORDON & PADDY EN DE ZAAK VAN DE GESTOLEN NOOTJES
Wanneer de inspecteur Gordon, een pad, met pensioen gaat, kan hij het politiebureau in het Dierenbos met een gerust hart overlaten aan de pientere muis Paddy. Zij heeft bewezen een uitstekend speurder te zijn, toen ze samen de zaak van de gestolen nootjes oplosten. Maar als er twee jonge dieren vermist worden en de verhalen over een gevaarlijke vos weer de kop opsteken, vraagt ze Gordon om hulp. Vanaf 4 jaar.

BUURMAN & BUURMAN HEBBEN EEN NIEUW HUIS!
Buurman en Buurman is geliefd bij jong en oud. Het is altijd weer genieten van het gestuntel van de beide buurmannen, die zelf juist vinden dat ze zo handig zijn. Ook in Buurman & Buurman Hebben een Nieuw Huis (2017) gaat er weer van alles mis tijdens het klussen. Vanaf 4 jaar.

PYJAMA ONTBIJT BUURMAN & BUURMAN HEBBEN EEN NIEUW HUIS

In je mooiste pyjama naar de film! Dat is nog eens chill in je vakantie! Voordat we naar Buurman & Buurman Hebben een Nieuw Huis (2017) gaan kijken gaan we eerst samen ontbijten in pyjama. De Noorman zorgt voor een lekkere broodjes, fruit, melk en een sapje. Natuurlijk mogen ook de volwassenen in pyjama! Vanaf 4 jaar.

WORKSHOP WANDELEN IN JE EIGEN TEKENING
2 mei tussen 13:00 en 14:00 voorafgaand aan de films.  Met behulp van de Tele-Tekening-Machine  van De Toonwerkplaats kom je virtueel terecht in je eigen tekening! Je maakt eerst een tekening, daarna word je voor een ‘greenscreen’ gefilmd terwijl je speelt dat je in jouw tekening bent. Deze twee beelden worden gecombineerd zodat het net lijkt alsof je door jouw eigen tekening wandelt, rent, zwemt of zweeft. Als je eenmaal gezien hebt wat de mogelijkheden zijn, dan slaat je fantasie op hol! Na de films vertonen we dit op groot scherm.

Iedere dag mag je voordat de films beginnen komen knutselen en kleuren. Maak  bijvoorbeeld je eigen masker, een fantasiebeest,  een doorzichtige tekening of ga aan de slag met een flipboekje.

Website: Harco Rutgers & Aarnoud Meijer