Skip to Content

actueel

Onze Jongens in de Jungle is eenmalig te zien op zondag 1 maart 16:15.
Filmmakers Jelmer Hoekstra en Bas Bakker zijn aanwezig voor een Q&A.
De verhalen van Nederlandse soldaten die hun dienstplicht in Suriname vervulden kent bijna niemand meer, terwijl veel mensen een buurman, oom of vader blijken hebben die in Suriname heeft gediend. Persoonlijke verhalen van deze inmiddels bejaarde dienstplichtigen en beroepsmilitairen zijn echter nog springlevend en kleuren onze geschiedenis.

Meer info en trailer vind je hier

Er wordt hard gebouwd aan de IJssel. De opening van MIMIK komt steeds dichterbij. De eerste theatervoorstelling, op 4 september is al geboekt! Het liefst nodigen we je uit om rond te kijken op de bouwplaats maar dat is helaas niet haalbaar. Maar we snappen dat je reuze benieuwd bent, en daarom nodigen we graag iedereen uit om bij te praten over MIMIK.

Directeur Rob van den Hove zal tijdens deze bijeenkomst een presentatie geven. Rob legt je graag uit wat onze ambities zijn en waarom deze zo belangrijk zijn voor alle inwoners van Deventer.

Kom je ook? Wil je dan een gratis kaartje “kopen” of reserveren, zodat we zeker weten dat we een plekje voor je hebben.

Maandag 24 februari 11:00 bij Filmhuis De Keizer (inloop vanaf 10.30)
Dinsdag 3 maart 20.30 bij Theater Bouwkunde (inloop vanaf 20.00)

Het is voorjaarsvakantie en dat betekent dat er weer veel leuke kinderfilms te zien zijn.

Jacob, Mimmi en de pratende honden: Deze speelse animatiefilm in de geest van Pluk van de Petteflet is leuk vanaf 4 jaar.

Minuscule 2, Het Tropische Avontuur Een hernieuwde kennismaking met een heleboel kleine maar onverschrokken wezens, die je rondleiden in het hilarische rijk der insecten. Ze hebben allemaal hun eigen talenten, maar het belangrijkste is samenwerken. Zelfs de allerkleinste kriebelbeesten laten niet op hun kop zitten. Leuk voor iedereen vanaf 6 jaar.

Mees Kees In De Wolken De laatste film van de populaire meester. Leuk voor de hele familie.

Shaun Het Schaap: Het Ruimteschaap : Shaun het schaap is terug met een nieuw avontuur, waarin hij de buitenaardse Lu-La helpt de weg terug naar huis te vinden. Vanaf 4 jaar.

En op woensdag is er een pyjamaontbijt met Shaun het Ruimteschaap.

Iedere dag kan er worden geknutseld voordat de film begint. Maak bijvoorbeeld je eigen masker of maak een doorzichtige tekening. In de pauze staat er een glaasje ranja klaar.

Woensdag 19 februari. In je mooiste pyjama ontbijten en naar de film! Dat is nog eens chill in de vakantie! Voordat de film begint zorgen we samen met De Noorman voor een lekker ontbijt met broodjes, fruit, melk en een sapje.

Start ontbijt 9.00 uur
Start film 9.45 uur

In de nieuwe editie van Shaun het Schaap krijgen de bewoners van de boerderij een bijzondere gast, die niet helemaal van deze wereld is… Maak kennis met de buitenaardse Lu-La. Ze is een kleine dondersteen, erg nieuwsgierig, en heeft ongelooflijke buitenaardse krachten. Maar Lu-La is verdwaald. Wanneer ze neerstort bij de Mossy Bottoms boerderij, besluit Shaun het Schaap om Lu-La te helpen en haar naar huis te begeleiden. Alsof dat nog niet lastig genoeg is zit er ook nog een organisatie achter haar aan. Samen gaan Lu-La en Shaun op een intergalactische missie om Lu-la weer thuis te krijgen voor de organisatie haar gevangen kan nemen. Maar dat is nog niet zo makkelijk als het lijkt… Om Lu-La te helpen moet het eerste schaap over de dam en het tweede de ruimte in.

Kaarten: Pyjama ontbijt

Zondag zijn voor de 92ste keer de Oscars uitgereikt. De zwarte komedie Parasite van de Zuid-Koreaanse regisseur Bong Joon Ho won als eerste niet-Engelstalige film ooit de Oscar voor Beste Film. Parasite won daarnaast ook de Oscar voor Beste Regie, Beste Internationale film en Beste Scenario. Parasite is deze week bij ons te zien.

Kaarten en tijden Parasite

Op de website van filmtotaal vind je een overzicht van alle winnaars en genomineerden van de Oscars 2020

Met een sterrencast bestaande uit: Saoirse Ronan, Emma Watson, Florence Pugh, Timothée Chalamet, Laura Dern, Meryl Streep, Chris Cooper, Louis Garrel, James Norton en Tracy Letts.

Geregisseerd door Greta Gerwig (Lady Bird) en gebaseerd op het beroemde gelijknamige boek van Louisa May Alcott. De vier zusjes March groeien op tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog. De een wil niets liever dan trouwen met een rijke man, de ander zal koste wat het kost onafhankelijk blijven.

Nu bij ons te zien. Voor tijden en de trailer kijk hier.

Heerlijke film en diner i.s.m. Restaurant Bouwkunde!
De documentaire Truffel Liefde gaat deze week in première. De ‘zwarte diamant’ is het magische middelpunt van een unieke wereld bevolkt door zeer uiteenlopende personen. Van stroper en jager tot kweker en chefkok. Allen hebben dezelfde diepgaande passie voor de zwarte truffel. Maar als we niet uitkijken verdwijnt deze bijzondere zwam door opwarming voorgoed uit onze aarde. Zijn we in staat deze amour fou los te laten en alleen te nemen wat de aarde ons geeft?

Dinsdag 4 februari zijn de regisseurs Jascha de Wilde en Ben Hendriks aanwezig voor een gesprek na afloop van de film.

Bezoekers van de film kunnen op 4, 5, 11 en 12 februari aansluitend genieten van een heerlijk truffelmenu bij onze vrienden van Restaurant Bouwkunde.

Een tafel reserveren kan via 0570-614075 of via de website van Restaurant Bouwkunde

Kaarten voor de film koop je hier

We willen onze nieuwe theaterzaal namelijk geschikt maken voor filmvoorstellingen en daar hebben we nog zo’n €80.000 voor nodig. Niet weinig, maar als al onze Vrienden eenmalig €20,- bijdragen, zijn we een serieuze stap dichter bij ons doel: van MIMIK iets bijzonders maken.
Met de filmfaciliteiten in de theaterzaal kunnen we het nieuwe pand optimaal gebruiken en bijzondere films vertonen op de dagen dat we geen theatervoorstelling in huis hebben. We willen graag het pand maximaal kunnen inzetten, wat natuurlijk bijdraagt aan onze exploitatie.

Kunnen we je verleiden? Doe je mee? Onze dank is groot!
Om die dank te onderstrepen, komt je naam de hele openingsmaand, bij iedere filmvoorstelling langs in de aftiteling. En dat is al snel zo’n 500 keer. En als we de theaterzaal ook als filmzaal kunnen inzetten wel 600 keer. Je wordt nog beroemd!

Doe mee je met ons mee?

We ontvangen je gift graag op NL40 RABO 0324 6384 50 t.n.v. St. MIMIK o.v.v. ‘Film in de theaterzaal.

Betaling kan ook via deze link: Film in de theaterzaal. Deze opent een website van paymentprovider Mollie. Kies hier je eigen bank uit en de rest wijst zich vanzelf.

Je gift kun je ook pinnen aan de kassa in Filmhuis De Keizer.

Als je liever meer schenkt, mag dat uiteraard. MIMIK heeft ANBI-status waardoor een deel van je gift mogelijk aftrekbaar is. Neem hiervoor contact op met Rob ( directeur ) via rob@mimik.nl

Nieuwsgierig? Bellen en mailen mag altijd: 0570 – 618822 info@mimik.nl

Dank je wel, namens,
Anton, Hoofd programmering MIMIK | Filmhuis De Keizer
Sanne, Theaterprogrammeur MIMIK | Theater Bouwkunde
Rob, Directeur MIMIK

Films, workshop, oliebollenfeest en pyjamaontbijt in het Filmhuis

De kerstvakantie staat voor de deur en dus hebben we weer een uitgebreid familieprogramma. Voor de allerkleinsten is er de nieuwste film van Buurman & Buurman 4+

en de vrolijke en grappige animatiefilm De Grote Boze Vos en Andere Verhalen. 4+

Een echte feelgood kerstfilm is Spookuil. 6+

Voor de natuurliefhebber is er Ailo, het Dappere Rendier, verteld door Floortje Dessing. 8+

De fantasierijke en stoere animatiefilm De Beroemde Bereninvasie van Sicilië is gebaseerd op het boek van Dino Buzzat en is leuk voor iedereen vanaf 8 jaar. 

Natuurlijk is er ook weer een pyjamaontbijt waar kinderen (en volwassenen) in hun mooiste pyjama eerst samen ontbijten voordat we gaan kijken naar de avonturen van Buurman & Buurman.

Dinsdag de 31e wordt het jaar feestelijk afgesloten met het Oliebollenfeest en mag je voor aanvang van de films Buurman & Buurman Experimenteren er op los, of de Beroemde Bereninvasie van Sicilië oliebol versieren en opeten natuurlijk.

Vrijdag 3 januari kun je tussen 10:00 en 11:00 meedoen met de workshop Wandelen in je Eigen Tekening. Na de films De Grote Boze Vos en Andere Verhalen, en Buurman & Buurman Experimenteren er op los zie je jezelf terug op het grote doek!

Wat men van ver haalt, zal wel lekker zijn. Is dat de reden dat wij als Nederlanders een blinde vlek hebben als het gaat om dingen die zich in onze nabijheid bevinden? Ook op het gebied van film. Zo kijkt de Nederlander over het algemeen gemakkelijker en sneller naar een film die uit Frankrijk of Groot-Brittannië komt en laat hij de filmproducties uit België en Duitsland eerder links liggen. Dat is niet alleen spijtig maar ook nog eens onterecht. Met name Duitsland heeft een fascinerende cinema die veelzijdig, origineel, verrassend en soms verontrustend blijkt. En dat al meer dan een eeuw lang. Reden temeer om er eens aandacht aan te besteden.
In deze bijeenkomsten hoopt Jan Salden aan te tonen dat de Duitse film meer dan de moeite waard is. Dat het concept van dat wat men ver haalt lekker is niet hoeft betekenen dat wat in de nabijheid is geen waarde heeft. Het hoeft niet altijd paella te zijn, soms is een curry-wurst ook heel smakelijk. Deze cursus heeft de wens om de koud-water vrees voor de Duitse cinema te minderen. Dat we Duitse cinema als een vertrouwde buur gaan zien die je kunt begroeten met een hartelijk : ‘Hallo Nachbar, Kommen Sie doch rein.’

De cursus bestaat uit 4 maandagavonden (19:30). Van 3 t/m 24 februari.

Meer informatie over de : filmcursus 2020

Website: Harco Rutgers & Aarnoud Meijer