Skip to Content

actueel

We willen onze nieuwe theaterzaal namelijk geschikt maken voor filmvoorstellingen en daar hebben we nog zo’n €80.000 voor nodig. Niet weinig, maar als al onze Vrienden eenmalig €20,- bijdragen, zijn we een serieuze stap dichter bij ons doel: van MIMIK iets bijzonders maken.
Met de filmfaciliteiten in de theaterzaal kunnen we het nieuwe pand optimaal gebruiken en bijzondere films vertonen op de dagen dat we geen theatervoorstelling in huis hebben. We willen graag het pand maximaal kunnen inzetten, wat natuurlijk bijdraagt aan onze exploitatie.

Kunnen we je verleiden? Doe je mee? Onze dank is groot!
Om die dank te onderstrepen, komt je naam de hele openingsmaand, bij iedere filmvoorstelling langs in de aftiteling. En dat is al snel zo’n 500 keer. En als we de theaterzaal ook als filmzaal kunnen inzetten wel 600 keer. Je wordt nog beroemd!

Doe mee je met ons mee?

We ontvangen je gift graag op NL40 RABO 0324 6384 50 t.n.v. St. MIMIK o.v.v. ‘Film in de theaterzaal.

Betaling kan ook via deze link: Film in de theaterzaal. Deze opent een website van paymentprovider Mollie. Kies hier je eigen bank uit en de rest wijst zich vanzelf.

Je gift kun je ook pinnen aan de kassa in Filmhuis De Keizer.

Als je liever meer schenkt, mag dat uiteraard. MIMIK heeft ANBI-status waardoor een deel van je gift mogelijk aftrekbaar is. Neem hiervoor contact op met Rob ( directeur ) via rob@mimik.nl

Nieuwsgierig? Bellen en mailen mag altijd: 0570 – 618822 info@mimik.nl

Dank je wel, namens,
Anton, Hoofd programmering MIMIK | Filmhuis De Keizer
Sanne, Theaterprogrammeur MIMIK | Theater Bouwkunde
Rob, Directeur MIMIK

Films, workshop, oliebollenfeest en pyjamaontbijt in het Filmhuis

De kerstvakantie staat voor de deur en dus hebben we weer een uitgebreid familieprogramma. Voor de allerkleinsten is er de nieuwste film van Buurman & Buurman 4+

en de vrolijke en grappige animatiefilm De Grote Boze Vos en Andere Verhalen. 4+

Een echte feelgood kerstfilm is Spookuil. 6+

Voor de natuurliefhebber is er Ailo, het Dappere Rendier, verteld door Floortje Dessing. 8+

De fantasierijke en stoere animatiefilm De Beroemde Bereninvasie van Sicilië is gebaseerd op het boek van Dino Buzzat en is leuk voor iedereen vanaf 8 jaar. 

Natuurlijk is er ook weer een pyjamaontbijt waar kinderen (en volwassenen) in hun mooiste pyjama eerst samen ontbijten voordat we gaan kijken naar de avonturen van Buurman & Buurman.

Dinsdag de 31e wordt het jaar feestelijk afgesloten met het Oliebollenfeest en mag je voor aanvang van de films Buurman & Buurman Experimenteren er op los, of de Beroemde Bereninvasie van Sicilië oliebol versieren en opeten natuurlijk.

Vrijdag 3 januari kun je tussen 10:00 en 11:00 meedoen met de workshop Wandelen in je Eigen Tekening. Na de films De Grote Boze Vos en Andere Verhalen, en Buurman & Buurman Experimenteren er op los zie je jezelf terug op het grote doek!

Wat men van ver haalt, zal wel lekker zijn. Is dat de reden dat wij als Nederlanders een blinde vlek hebben als het gaat om dingen die zich in onze nabijheid bevinden? Ook op het gebied van film. Zo kijkt de Nederlander over het algemeen gemakkelijker en sneller naar een film die uit Frankrijk of Groot-Brittannië komt en laat hij de filmproducties uit België en Duitsland eerder links liggen. Dat is niet alleen spijtig maar ook nog eens onterecht. Met name Duitsland heeft een fascinerende cinema die veelzijdig, origineel, verrassend en soms verontrustend blijkt. En dat al meer dan een eeuw lang. Reden temeer om er eens aandacht aan te besteden.
In deze bijeenkomsten hoopt Jan Salden aan te tonen dat de Duitse film meer dan de moeite waard is. Dat het concept van dat wat men ver haalt lekker is niet hoeft betekenen dat wat in de nabijheid is geen waarde heeft. Het hoeft niet altijd paella te zijn, soms is een curry-wurst ook heel smakelijk. Deze cursus heeft de wens om de koud-water vrees voor de Duitse cinema te minderen. Dat we Duitse cinema als een vertrouwde buur gaan zien die je kunt begroeten met een hartelijk : ‘Hallo Nachbar, Kommen Sie doch rein.’

De cursus bestaat uit 4 maandagavonden (19:30). Van 3 t/m 24 februari.

Meer informatie over de : filmcursus 2020

Te zien op maandag 16 december met inleiding door Volkskrant journalist én Tarkovski-fan Kevin Toma.

Inzichtelijke documentaire over het leven en werk van Andrej Tarkovski, geregisseerd door zijn zoon, Andrej Andrejevitsj Tarkovski. Bijzonder is dat Tarkovski zijn verhaal zelf vertelt, waarbij hij zijn herinneringen, zijn kijk op kunst en zijn ideeën over niets minder dan de betekenis van het menselijk bestaan met ons deelt. Dankzij zeldzame audio-opnamen kun je je onderdompelen in de mysterieuze wereld van Tarkovski’s filmisch universum, dat eindelijk voor ons ontsloten wordt.

Kaarten: Andrey Tarkovsky. A Cinema Prayer

Zondag 29 december komt de leukste filmquiz van Nederland weer naar Deventer!

Al 7 jaar een groot succes in de beste filmtheaters van ons land. Dial Q neemt je mee op reis door de geschiedenis van de film aan de hand van een stel verdomd leuke quizvragen. Via live elementen, muzikale montages en puzzels vlieg je van minuscule Arthouse titel naar regelrechte Hollywood-kraker. Niets is hen te gek. Nooit echt moeilijk, wel altijd echt leuk.

Doe in je eentje mee of – slimmer nog – met een team van maximaal vier personen.
Inschrijvingen van de teams: 14:30
Start quiz: 15:00

Kaarten koop je hier: Dial Q Filmquiz

Regisseur Sandra Beerends vertelt het levensverhaal van de Javaanse Alima aan de hand van archiefbeelden. Ze werkt als baboe (kindermeisje) voor een Nederlandse familie. Als haar Nederlandse familie tijdens de Japanse bezetting in een kamp terecht komt verliest Alima haar familie, werk en huis. Het verhaal van Alima toont de ingewikkelde koloniale relatie waarin zij zich als ‘bijna familie’ bevonden. Ze waren de spil van het Nederlandse familieleven in voormalig Nederlands-Indië, maar behoorden nooit echt tot die familie. In de roerige tijd rond de Tweede Wereldoorlog zorgde dat voor heftige dilemma’s en loyaliteitsconflicten.

Meer informatie: Ze noemen me Baboe

King of the Cruise geeft een kijkje in de decadente en bizarre wereld van cruise schepen, met een aandachtszoekende Schotse Baron in de hoofdrol, op een missie om gezien te worden.

Een rijke en extravagante Schotse Baron brengt zijn tijd door op luxe cruise schepen, omgeven door romantische koppels, welgestelde families, hard werkend personeel en gepensioneerde ouderen. Een drijvende micro-gemeenschap die aantrekkelijk is voor sommigen, en afstotelijk voor anderen. King of the Cruise volgt Baron Ronald Busch Reisinger van Inneryne op een van zijn vele decadente vakantie cruises. De Baron is op het eerste gezicht een bombastische man. Hij schept op over zijn status en extravagante levensverhalen, terwijl hij met zijn schotse quilt en koninklijke cape over het dek paradeert. Gaandeweg onderzoekt de documentaire iets groters; een menselijk verlangen naar erkenning en validatie.

kaarten voor deze voorpremière koop je hier: King of the Cruise

In het kader van het Focus op Roemenië-festival vertonen wij in samenwerking met onze partners van het Astra Film Festival en de Astra Film Studio in Sibiu en het Spotlight Festival in Den Haag een programma van Roemeense films in het weekend van 13, 14 en 15 december.

vertoond worden:

Vr 13/12, 19.30 Monstri

Za 14/12 19.30 Caisa

Zo 15/12 16.15 Untamed Romania

Zo 15/12 20.00 Waiting For August

Meer informatie over Focus op Roemenië vind je hier:

http://www.netsib.nl/

vanaf vrijdag 15 november vertonen we Martin Scorsese’s magnum opus The Irishman gedurende twee weken. Gezien onze beperkte programmeringsruimte, de lengte van de film (208 minuten) en het feit dat deze film ons pas in een laat stadium werd aangeboden hebben we ruimte voor in totaal 8 voorstellingen. De voorstellingen in de eerste week zijn nu te koop. Zie hier voor de aanvangstijden.

Vanaf 21 november zijn de klunzige buurmannen zijn terug in hun film Buurman & Buurman: Experimenteren er op los!

Niets is te gek voor deze heren en gaan daarom allerlei uitdagingen aan. Zo proberen Buurman & Buurman op een hilarische manier pannenkoeken te bakken, proberen ze de appeldief te vangen door de appelbomen te beveiligen en experimenteren ze zelfs met een zelfgemaakte vliegmachine! En tsja.., waarom zou je naar een autowasstraat gaan wanneer je er ook zelf eentje kunt bouwen? De auto wordt er alleen wel een stukje viezer door… Al met al valt het experimenteren niet mee voor de buurmannen, waardoor ook dit keer het één en ander in de soep loopt… Het wordt een avontuur vol gekke experimenten met de stemmen van Kees Prins en Siem van Leeuwen. A je to!

Hier kun je alvast een leuke kleurplaat downloaden.

Website: Harco Rutgers & Aarnoud Meijer