Skip to Content

actueel

Onze vrienden van Cineville zijn bezig met een onderzoek naar de manier waarop filmfans (jullie!) aan hun filminformatie komen, en wat voor content ze graag ontvangen. Doen jullie mee? Je kan er 6 maanden gratis Cineville mee winnen!

Vul hier de enquête in! Dankjewel! 

Viking Film & Theater is een jonge fusie van Filmhuis De Keizer en Theater Bouwkunde in Deventer. Een belangrijke voorwaarde voor onze nieuwe culturele organisatie is een gezonde en financiële exploitatie. Wij zoeken een bestuurslid met stevige financiële kennis, die daarmee ook een goede gesprekspartner en sparringpartner is voor onze directeur-bestuurder, de externe accountant en onze partners: gemeente en NV Maatschappelijke Vastgoed Deventer. Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met de voorzitter van de Raad van Toezicht, de heer Johan Bunt, johan@bunt.dk.

Het programma voor de kerstvakantie is bekend!

In de kerstvakantie, van zondag 23 december t/m zondag 6 januari, vertonen we dagelijks (met uitzondering van Kerstmis en Nieuwjaar) mooie jeugdfilms: Buurman & Buurman Winterpret,   De Fabeltjeskrant: de Grote Dierenbos-spelen , Rita en Krokodil 3, Superjuffie en de natuurfilm Wad, Overleven op de Grens van Water en Land

Natuurlijk mag je weer komen ontbijten in je pyjama. Vrijdag 28 december en op donderdag 3 januari genieten we eerst samen van een lekker vers ontbijtje en gaan we daarna kijken naar de nieuwste avondturen van de favoriete klushelden:  Pyjama ontbijt met Buurman & Buurman Winterpret.

Donderdag 3 januari mag je ook mee doen met de Workshop Wandelen in je Eigen Tekening. Je maakt eerst een tekening, daarna wordt je voor een
groen scherm gefilmd terwijl je speelt dat je in jouw tekening staat. Het lijkt net alsof je door jouw eigen tekening wandelt, rent, zwemt of zweeft.

Maandag 31 december sluiten we het jaar feestelijk af met het Oliebollenfeest. Voor aanvang van de films, vanaf 9.45 uur, kan je lekker oliebollen versieren en opeten en we serveren heerlijke kinderchampagne!

Iedere dag kan er weer geknutseld en gekleurd worden voordat de film begint. Maak je eigen masker, een fantasiebeest, of ga aan de slag met een flipboekje.

Drie films van ‘master of weird’ David Lynch zijn na een digitale restauratie in het hele land weer te zien in fonkelnieuwe staat. Filmmuseum Eye brengt drie digitaal gerestaureerde David Lynch-klassiekers opnieuw uit en deze zijn bij ons te zien.  De vertoningen sluiten aan bij de David Lynch-tentoonstelling Someone is in my House in het Bonnefantenmuseum in Maastricht vanaf 30 november. 

Kaartjes voor de voorstellingen zijn nu al te koop:

Mensen van aarde, duizenden bezoekers zijn het erover eens: Dit is de leukste filmquiz van Nederland! Zelfs voor u! Vijf dappere pioniers nemen u mee op een reis door de tijd; de geschiedenis van de film.

Aan de hand van een stel verdomd leuke quizvragen, live elementen en puzzels vliegt u van minuscule Arthouse titel naar de regelrechte Hollywood-kraker en weder terug. Niets is hen te gek. Nooit echt moeilijk, wel altijd echt leuk. Speel alleen of in een team van maximaal 4 personen. Bedenk uw teamnaam en koop die kaarten hier! Voor het te laat is Aardlingen!

Met in de hoofdrol: Robert Jong, Bert Laan, Onno Lubbers, Paul Luiken en Guido van Olffen.

Dus duik in de IMDB, verzuip in de encyclopedieën en loop iedere filmmarathon af, nu het nog kan. Op 30 december, 15:00, mag je laten zien wat je weet. De filmquiz is een initiatief van Dial Q, een stel ervaren filmquizmakers uit Hoorn, op toernee.

Een filmbon, of een bon voor het theater,
met cadeau sla je zeker geen flater.
Want met een bon is iedereen blij,
daarom krijg je er nu een gratis chocoladeletter bij.
Dus hop hop hop
ga snel naar het filmhuis wat op = op.

Kaartjes voor de voorpremière op 2 en 5 december zijn nu te koop!

De winter kan super leuk zijn, maar voor de buurmannen zorgt het juist voor problemen. De geliefde buurmannen gaan weer op hun eigen manier aan de slag om van alles een succes te maken. Het is weer genieten van het gestuntel van de beide buurmannen, die zelf juist vinden dat ze zo handig zijn. Het versieren van de kerstboom gaat niet zoals gepland, ook is het huis versieren moeilijker dan de buurmannen dachten. Als ze kerstkoekjes proberen te bakken, zetten ze per ongeluk het huis in vuur en vlam. Maar gelukkig is er ook tijd voor cadeautjes en daar zijn de buurmannen gek op. Kortom, er is deze winter weer genoeg werk aan de winkel voor Buurman en Buurman.

Ken jij Cineville al? Met een Cinevillepas mag je zo vaak als je wil naar de film voor €19,95 per maand in meer dan 40 theaters door heel Nederland. We geven in november 3 keer een Cinevillepas weg waarmee je 2 maanden gratis naar alle films mag. Wil je kans maken?

Meld je dan aan voor de nieuwsbrief op onze website.  En stuur een berichtje naar info@filmhuisdekeizer.nl met daarin welke films je in november graag bij ons ziet. Onder deze inzendingen verloten wij één pas op donderdag 15, 22 en 29 november .

1 x e-mailen is voldoende om steeds kans te maken.

Alleen te zien op 18 november. De regisseur, Diego Gutiérrez, is aanwezig  voor een Q&A. Kaartjes kun je nu al kopen/ reserveren.

Elke herfst haalt de vrijgevochten gastronoom Ronald Timmermans een groep mannen (en een vrouw) uit hun dagelijkse routine om te gaan jagen op het Nederlandse platteland. Op de Wieringermeerpolder, op het terrein van boeren jagen ze op klein wild. Zij noemen zichzelf ‘Het Hut Syndicaat’, vernoemd naar de hut waarin zij bivakkeren.

Het geeft hen een kick om deel van de natuur te zijn en om hun eigen eten te jagen, maar regelgeving staat hen steeds meer in de weg. Gouden Kalf winnaar Diego Gutiérrez (Parts of a Family) gaat een jachtseizoen mee met ‘Het Hut Syndicaat’ en wordt getuige van hun verlangen om een verdwijnende wereld in leven te houden.

Trouw ****: “Gutierrez laat verschillende gezichtspunten zien die naast elkaar mogen bestaan en die je aan het denken zetten.”
Het Parool: “Dood-het-zelver ontroert in nostalgische documentaire […] een pleidooi voor meer zelfredzaamheid, maar ook een portret van vergankelijkheid.”
de Volkskrant *** : “Een licht melancholisch portret van een verglijdende wereld.”

10 november vindt de 13e editie van de Deventer Dans Dagen plaats. Tijdens dit festival zie jij bij ons maar liefst drie dansfilms.

Dirty Dancing veroverde in 1987 wereldwijd alle harten. Het verhaal is tijdloos, en kan zich nu nog steeds scharen onder de beste dansfilms aller tijden.

In Impulso verkent de Spaanse flamencodanseres Rocío Molina op spectaculaire wijze de grenzen van dans en beeldende kunst met avant-gardistische choreografieën.

Girl schetst het leven van de 15-jarige Lara, wier grootste droom is om carrière te maken als ballerina. Maar haar lichaam stribbelt tegen, want Lara is geboren als jongen.

Kaartjes zijn nu te koop. Voor het volledige programma van de Deventer Dans Dagen kijk op de website.

Website: Harco Rutgers & Aarnoud Meijer