Popronde is een landelijk reizend festival dat elk najaar in de periode van september tot en met november plaatsvindt in een 30-tal steden. In elke stad treden op één avond circa 35 opkomende Nederlandse bands en artiesten op bij een twintigtal podia. Popronde is in elke stad gratis toegankelijk. In Deventer is Popronde te bezoeken op vrijdag 26 september.

In onze foyer treedt vanaf 20.30 uur singer/songwriter Iris Penning op. Iris Penning was het afgelopen jaar het voorprogramma van Spinvis en Janne Schra, bracht haar debuutalbum én gedichtenbundel Droomverf uit in een bijna uitverkochte Effenaar en staat 27 november in het voorprogramma van de Dijk. In 2012 stond ze in de halve finale van de Grote Prijs van Nederland en begon ze aan haar opleiding aan het Rock City Institute. Iris heeft altijd al veel affiniteit gehad met de Nederlandse taal. In haar muziek is dit te horen in de woordenspelingen, aparte titels en persoonlijke gezegdes.

Naast dit optreden kan je tijdens Popronde ook gratis naar de rockdocumentaire Mistaken for Strangers om 21.45 uur. Deze film, die ook wel met Spinal Tap wordt vergeleken, gaat over Matt Berninger van de band The National en zijn jongere broer Tom die mee mag als roadie op tournee en het hele avontuur filmt.