Onze programmeur is momenteel druk bezig om het enorme aanbod van films in november en december op een zo goed mogelijke wijze te programmeren. We beginnen eind november met Gouden Palm Winnaar I, Daniel Blake van Ken Loach. Deze film is Loach’ grootste hit ooit in Groot Brittannië en hij won publieksprijzen op verschillende filmfestivals. Ook bij ons wordt de film erg goed ontvangen: hij scoorde gemiddeld een 4,7 uit 5 in onze filmclub.

In de week van 1 december hebben we maar liefst 3 premières staan: Frantz van François Ozon (Sous le Sable, Swimming Pool), Waterboys van Robert Jan Westdijk (Zusje, De Eetclub) en Nocturnal Animals van Tom Ford (A Single Man).

Om te beginnen  met Waterboys: in deze film  leren een vader en zijn zoon elkaar beter kennen op een trip in Schotland. En de titel is niet geheel toevallig, de band The Waterboys speelt een belangrijke rol in deze film. Van Ozon vertonen we het aangrijpende drama Frantz (in beeldschoon zwart-wit), dat zich afspeelt net na de Eerste Wereldoorlog, waar een jonge vrouw elke dag bloemen op het graf van haar overleden verloofde legt. Verder gaat Nocturnal Animals in première: in deze winnaar van de grote juryprijs in Venetië zien we Amy Adams die het manuscript van de eerste roman van haar ex-man leest. Ze wordt meegezogen is een draaikolk van emoties. Ook met Jake Gyllenhaal en Michael Shannon én met maar liefst 5 sterren in The Guardian!

Op 8 december gaan Neruda van Pablo Larrain (No) en Mal des Pierres van Nicole Garcia in première. In het politiek drama Neruda volgen we de gelijknamige dichter in zijn laatste dagen op Chileens grondgebied. Voor de fans: Neruda wordt geschaduwd door een als altijd fantastische Gael Garcia Bernal als geheim agent. In Mal des Pierres zien we Marion Cotillard die net na de Tweede Wereldoorlog als vrijgevochten vrouw op het Zuid-Franse platteland probeert te ontsnappen aan een liefdeloos huwelijk.

En in de kerstperiode mag je je verheugen op de musical La La Land (van de maker van Whiplash, met Ryan Gosling en Emma Stone): dé Oscarfavoriet en ultieme feelgoodfilm van het jaar. Ook in de speelweek van 22 december: A Street Cat Named Bob, naar de gelijknamige bestseller van James Bowen en met in de hoofdrol Bob.