Samen film kijken in de open lucht op het mooiste plein van Nederland: de Brink!

Van donderdag 22 tot en met zaterdag 24 augustus toveren wij De Brink weer om tot een gratis toegankelijke openlucht bioscoop: oftewel Film op de Brink! Op een groot doek voor De Waag worden vanaf 21:15 de volgende films vertoond:

Donderdag 22 augustus zie je The Favourite

Een komisch kostuumdrama over de strijd om de Engelse troon in de 18e eeuw met briljante rollen van Olivia Colman, Emma Stone en Rachel Weisz. Genomineerd voor 10 Oscars.

Vrijdag 23 augustus zie je Le Grand Bain

Één van de grootste Franse filmhits van het afgelopen jaar: Le Grand Bain. In deze feelgoodfilm zien we hoe een groepje mannen van middelbare leeftijd zich op het synchroonzwemmen stort.

Zaterdag 24 augustus zie je Green Book

Deze roadmovie is gebaseerd op een waargebeurd verhaal over de hechte vriendschap tussen een uitsmijter (Viggo Mortensen) en een concertpianist (Mahershala Ali). Zij zetten hun verschillen opzij om de meest onvergetelijke reis van hun leven te maken. Winnaar Oscar Beste Film.

Iedere avond starten om 21:15 de films. Kom op tijd want de terrassen en de 500 stoelen op het plein zijn ieder jaar steeds sneller gevuld. Natuurlijk mag je ook weer je eigen stoeltje of kleedje meenemen.

Film op de Brink wordt al jaren georganiseerd door Filmhuis De Keizer. In 2020 gaat het filmhuis samen met Theater Bouwkunde verder onder de naam MIMIK in het nieuwe pand aan de IJssel.