Mees heeft per ongeluk het zakmes van zijn vriendje Tim meegenomen. Als hij het terug wil brengen is Mees te laat. Tim is net verhuisd. Het enige dat Mees weet is dat Tim nu in Flevoland woont.

De ouders van Mees hebben geen tijd voor zijn probleem. Zijn moeder is een wereldberoemde zangeres en zijn onhandige vader heeft het druk met uitvindingen, z’n vrouw en het huishouden. Er zit dus niets anders op voor Mees: hij gaat helemaal alleen op zoek naar Tim. Een prachtige Nederlandse filmklassieker, gefilmd vanuit het perspectief van Mees en een ode aan de (vaak onderschatte) zelfstandigheid van kinderen.

Op zaterdag 12 en zondag 13 maart kunnen kinderen van 2 t/m 9 jaar weer bij ons terecht voor Het Fantastisch Kinderfilm Festival. Dit jaar is het thema ‘Kronkel en Slinger’; pak je koffer en reis mee! De kinderfilms nemen je mee op pad naar bijzondere plekken, ver weg en dichtbij. Over water en land, door de lucht en in dromen. Het leukste van het festival is dat alle kinderen die naar de film gaan mogen spelen in de Speeltuin van de Verbeelding: met een verrekijker en kaart vind je je weg. Speel mee met de koffer memorie, vertoon een schaduw voorstelling in de trein, ga met je familie op de vakantiefoto, maak je eigen picknick met groenten & fruit uit wagonnetjes en teken een ansichtkaart en doe hem direct op de bus. Dus kies een bestemming, boek een kaartje en stap op!

Kaarten kosten € 9,- per persoon, voor zowel kinderen als volwassenen. Een ticket is geldig voor één filmvertoning en geeft (op dezelfde dag) gratis toegang tot de workshops.

Adviesleeftijd: 5+
HET ZAKMES
Tickets
K = tickets kopen (geplaceerd)
R = tickets reserveren
  • Regie: Ben Sombogaart
  • Met: Olivier Tuinier, Verno Romney, Genio de Groot e.a.
  • Land: Nederland
  • Jaar: 1991
  • Duur: 86 min.
  • Taal: Nederlands gesproken
  • Meer over deze film via IMDB