Skip to Content

actueel

In de voorjaarsvakantie, van zondag 2 februari t/m zondag 4 maart, vertonen we dagelijks mooie jeugdfilms: De Hazenschool, Paddington 2, Stip & Vlek Doen Weer Gek en Earth: Een Onvergetelijke Dag.

Daarnaast zijn er ook weer leuke activiteiten! Op dinsdag 27 februari kan je meedoen met de workshop Wandelen in je Eigen Tekening. En op woensdag 28 februari organiseren we samen met De Noorman een heerlijk Pyjama-onbijt voor Paddington 2. Donderdag 1 maart kan je een verhaallantaarn knutselen. Verder kan er voor aanvang van alle films geknutseld en gekleurd worden.

New Arts Deventer organiseert tijdens de vakantie weer Battle of the Shorts (BOTS): een korte film wedstrijd voor iedereen van 12 tot en met 18 jaar die het leuk lijkt een korte film te maken. Inschrijven kan nog tot 23 februari. De aftrap op 26 februari en de finale op 2 maart zijn in het filmhuis.

Folder voorjaarsvakantie

We kunnen verder! De gemeenteraad heeft groen licht gegeven om door te gaan met de bouw van Viking Film & Theater aan de IJssel. Er is brede steun voor het samengaan van filmhuis De Keizer en Theater Bouwkunde in één gebouw. De bodem ligt en de bouw kan door. De medewerkers en vrijwilligers bouwen ondertussen verder aan één nieuwe organisatie. Wij hebben er zin in!

Hier zie je een korte film (gemaakt door Bureau Beeldtaal Filmmakers) over de bijzondere fundering. Ook krijg je in het filmpje informatie over de bodemschatten die op de bouwplaats gevonden zijn. En of er ook echt een Vikingschip ligt…?

Naar aanleiding van een plan van de VVD Deventer voor een andere invulling van Viking Film & Theater hebben wij op zaterdag 10 februari onderstaande brief verstuurd aan de gemeenteraadsfracties:

Open brief aan raadsleden

Meer informatie over Viking Film & Theater vind je op deze speciale bouwsite.

Viking Film & Theater opent in 2019 zijn deuren! Tot aan de opening brengen we je zo nu en dan op de hoogte van de laatste ontwikkelingen door middel van een korte film gemaakt door Bureau Beeldtaal.

De eerste film zie je hier:

Naar aanleiding van een stroom van berichtgeving over Viking Film & Theater in de krant hebben we een open brief aan De Stentor en gemeenteraad van Deventer gestuurd. Deze vind je hieronder:

Open brief aan de Stentor en gemeenteraad Deventer

Wij betreuren de eenzijdige insteek van de redactie en het ontbreken van wederhoor en reacties van toekomstige gebruikers als het gaat om het gebruik en de exploitatie van het gebouw. Wij merken dat dit tot misverstanden en vragen leidt, vandaar deze brief.

De Stentor heeft op de open brief gereageerd door een interview met ons af te nemen. Het interview was in de krant van zaterdag 13 januari te lezen (klik op de afbeelding met rechtermuisknop en kies dan voor ‘afbeelding bekijken’ om de tekst te lezen):

Volgens de planning wordt ons nieuwe theater eind 2018 bouwkundig opgeleverd. Daarna gaan we inrichten en verwachten we rond april 2019 open te gaan voor ons publiek. We hebben er enorm veel zin in!

Meer informatie over Viking Film & Theater vind je op deze speciale bouwsite.

Op maandagen in januari, maart en april vertonen we een aantal films uit het oeuvre van de Finse regisseur Aki Kaurismäki. Te zien zijn: The Match Factory Girl, Leningrad Cowboys Go America, Drifting Clouds, The Man Without a Past, Le Havre en The Other Side of Hope.

The Match Factory Girl is digitaal gerestaureerd door Kaurismäki zelf en is te zien op maandag 15 en 22 januari. Hiervoor kunnen kaarten gekocht en gereserveerd worden. Binnenkort staan alle films van dit retrospectief op deze website bij specials.

In de kerstvakantie, van zondag 24 december t/m zondag 7 januari, vertonen we dagelijks (met uitzondering van Kerstmis en Nieuwjaar) mooie jeugdfilms: Dikkertje Dap, De Dieren uit het Hakkebakkebos en Rita & Krokodil.

Daarnaast zijn er ook weer leuke activiteiten. Op donderdag 28 december kan je meedoen met de workshop Wandelen in je Eigen Tekening. En op vrijdag 29 december en woensdag 3 januari organiseren we samen met De Noorman een heerlijk Pyjama-onbijt voor Dikkertje Dap. Verder kan er voor aanvang van alle films geknutseld en gekleurd worden.

Zondag 31 december sluiten we het jaar feestelijk af met het Oliebollenfeest. Voor aanvang van de films, vanaf 9.45 uur, kan je lekker oliebollen versieren en opeten en we serveren heerlijke kinderchampagne!

Folder kerstvakantie

Op dinsdag 12 december vertonen we extra jeugdfilms vanwege de lerarenstaking op die dag.

Te zien zijn:

10.30 en 14.00 uur
De Dieren uit het Hakkebakkebos
Klaas Klautermuis, Maarten Bosmuis en Hazeman wonen met al  hun vrienden in het Hakkebakkebos. Ze hebben daar een goed leven, maar de kleinere dieren moeten wel altijd goed oppassen voor sommige grotere bosbewoners.

12.15 uur
Draken & Deuntjes
Vijf fabelachtige en muzikale kinderfilmpjes voor jonkvrouwen en ridders. Duik mee in de avonturenwereld van de Kleine Koning die graag een eenhoorn als huisdier wilt of ga mee op drakenjacht met twee kleine prinsessen.

Het jaar wordt in Deventer afgesloten met het Eindeloos Festival. Theater, muziek, films, exposities en literatuur: van woensdag 27 t/m zaterdag 30 december staan er ruim 25 culturele activiteiten op het programma!

Het festival van 2017 staat in het teken van oud & nieuw: het einde van het jaar en het begin van een nieuw jaar, maar ook nieuw talent en daarmee het begin van een carrière. Er wordt gewerkt met nieuwe makers en podium geboden aan talent, jong en oud. Daarnaast komt oud en nieuw terug als thema in enkele voorstellingen.

Te doen en zien in filmhuis De Keizer:

  • 27 december 20.00: Sound of Noise met inleiding door Ole Nieling, in samenwerking met Kunstenlab en Instruments Make Play Festival.
  • 28 december 13.00-14.00 jeugd: Workshop Wandelen in je Eigen Tekening van de Toonwerkplaats, vanaf 4 jaar.
  • 28 december 20.30: Running the Show – Deventenaar Olaf Westra, first AD en opnameleider bij diverse speelfilms en series, vertelt over zijn werk en ervaringen in de filmwereld.
  • 29 december 9.00 jeugd: Pyjama-ontbijt voorafgaand aan de film Dikkertje Dap, het ontbijt wordt gemaakt door De Noorman.
  • 29 december 19.00 en 19.30: Billy, debuutfilm van Theo Maassen. Theo is na beide voorstellingen aanwezig voor een Q&A.
  • 30 december 19.30: Dial Q Filmquiz, de beste filmquiz van Nederland! Bonte mix van beeld, geluid en uitdagende vragenronden.

Het festival vindt o.a. plaats in Theater Bouwkunde, filmhuis De Keizer, het Burgerweeshuis, het Kunstenlab, de Deventer Schouwburg, cafés in de binnenstad en andere locaties. De focus op talent is mede mogelijk dankzij de Stichting Wesselings- van Breemen.

Op vrijdag 29 december vertonen we een bijzondere voorpremière van Billy, de debuutfilm van Theo Maassen, tijdens het Eindeloos Festival. Theo Maassen komt speciaal hiervoor naar Deventer en beantwoord na afloop van de film vragen uit het publiek.

Kaarten hiervoor zijn nu te koop via deze website of aan de kassa! Let op: er zijn twee voorstellingen deze avond, om 19.00 (kleine zaal) en 19.30 uur (grote zaal). Voor deze voorstellingen kan je alleen kaarten kopen en niet reserveren.

Over de film:
Buikspreker Gerard vormt samen met zijn hondsbrutale pop Billy al tien jaar een immens populair theaterduo. Ze trekken volle zalen, op het podium zijn ze een geoliede machine, alleen achter de schermen botert het wat minder tussen Gerard en Billy.

Website: Harco Rutgers & Aarnoud Meijer