Skip to Content

actueel

vanaf vrijdag 15 november vertonen we Martin Scorsese’s magnum opus The Irishman gedurende twee weken. Gezien onze beperkte programmeringsruimte, de lengte van de film (208 minuten) en het feit dat deze film ons pas in een laat stadium werd aangeboden hebben we ruimte voor in totaal 8 voorstellingen. De voorstellingen in de eerste week zijn nu te koop. Zie hier voor de aanvangstijden.

Vanaf 21 november zijn de klunzige buurmannen zijn terug in hun film Buurman & Buurman: Experimenteren er op los!

Niets is te gek voor deze heren en gaan daarom allerlei uitdagingen aan. Zo proberen Buurman & Buurman op een hilarische manier pannenkoeken te bakken, proberen ze de appeldief te vangen door de appelbomen te beveiligen en experimenteren ze zelfs met een zelfgemaakte vliegmachine! En tsja.., waarom zou je naar een autowasstraat gaan wanneer je er ook zelf eentje kunt bouwen? De auto wordt er alleen wel een stukje viezer door… Al met al valt het experimenteren niet mee voor de buurmannen, waardoor ook dit keer het één en ander in de soep loopt… Het wordt een avontuur vol gekke experimenten met de stemmen van Kees Prins en Siem van Leeuwen. A je to!

Hier kun je alvast een leuke kleurplaat downloaden.

In je mooiste pyjama ontbijten en naar de film! Dat is nog eens chill in de vakantie!Voordat de film begint zorgen we samen met De Noorman voor een lekker ontbijt met broodjes, fruit, melk en een sapje. Wil je zeker zijn van een plek?

Start ontbijt 9.00 uur
Start film 9.45 uur

Solan & Ludwig wagen zich in de ruimte! Ze nemen deel aan een internationale race naar de maan, geleid door de briljante uitvinder Reodor. Solan wordt ingeschakeld als dappere astronaut, maar niets loopt zoals gepland.

Tijdens de gewaagde missie worden geheime passagiers ontdekt, verborgen agenda’s onthuld en niets verloopt zoals het moet lopen… Kortom, het wordt een reis naar de maan vól verrassingen voor Solan & Ludwig

Kaartjes koop je hier: pyjama ontbijt

Cinekid komt weer naar Deventer in de vakantie!

Van 20 t/m 27 oktober is het weer tijd voor het Cinekid film festival! Cinekid is een filmfestival voor kinderen van 3 tot 14 jaar.

Maandag 21 en woensdag 23 oktober mag je weer in je pyjama naar de film tijdens het inmiddels beroemde pyjama ontbijt, dit keer met de nieuwe film van Solan & Ludwig.

Donderdag kan je tussen 13:00 en 14:00 meedoen met de workshop Wandelen in je eigen tekening. Voordat de films beginnen kan er weer geknutseld worden. Maak bijvoorbeeld een masker of een fantasiebeest. In de pauze staat er een gratis glaasje ranja klaar.

De volgende films zijn in de herfstvakantie bij ons te zien:

Animaatjes (3+) : 7 korte originele en grappige animaties voor de allerkleinste

Lotte Op Zoek Naar De Draken (4+) : een vrolijke avontuur over het hondje Lotte en haar een zusje Roosi.

Solan & Ludwig Gaan Naar de Maan (4+): Solan & Ludwig nemen deel aan een internationale race naar de maan, geleid door de briljante uitvinder Reodor. Solan wordt ingeschakeld als dappere astronaut, maar niets loopt zoals gepland.

Kapitein Morten en de Spinnenkoningin (6+): Een kleurrijk avontuur over kleine kapitein Morten op zijn speelgoedboot.

CatVideoFest : Een compilatie van de allerleukste kattenfilmpjes!

Binti (8+) : De 12-jarige Binti droomt ervan om een bekende vlogger te worden.

ZOOks (8+) : Een modern sprookje over een wereld waar de natuur verboden is.

Kapsalon Romy (8+) : Als de bejaarde kapster Stine niet haar dochter maar haar kleindochter Romy in vertrouwen neemt over haar toenemende verwardheid is dit het begin van een groot avontuur.

Wallay (11+) : Een prachtig verhaal over familie, identiteit, je eigen plek vinden, cultuur en een jonge dappere jongen die naar de andere kant van de oceaan moet reizen om een deel van zichzelf te vinden. Winnaar Cinekid Leeuw Beste Kinderfilm 2017

Ihkv. de Dutch Sustainable Fashion Week Deventer van 4 t/m 13 oktober vertonen wij 2 films.

Vrijdag 4 oktober: The Positive Chain of Change met Q&A met Regisseur

Weet jij eigenlijk hoe vervuilend de kledingindustrie is? Maar dat er ook een heleboel pioniers zijn die dit willen veranderen? Documentairemaakster Chanel Trapman, geeft dit heel mooi weer in haar documentaire ‘The Positive Chain of Change”. De documentaire laat de kracht van samenwerking zien tussen de pioniers in de kledingindustrie. Met haar campagnebureau @MUMSTER PRODUCTIONS creëert ze in samenwerking met allerlei verschillende initiatieven in de kledingindustrie bewustwording en inspireert ze vooral tot het ondernemen van actie tot positieve verandering. De documentaire werd goed ontvangen en getipt door grote namen als de Beau Monde, Cosmopolitan en Elle.
Chanel is zelf aanwezig voor een Q&A. Zij is een inspirerend persoon en fantastisch spreekster. Ook staat zij in de top 100 duurzaamste jonge ondernemers van Nederland.

dinsdag 8 oktober: The True Cost

The True Cost gaat over de kleding die we dragen, over de mensen die de kleding maken en over de impact die deze industrie heeft op onze wereld. The True Cost is een baanbrekende documentaire.

Het is de eerste lange film die de achterkant van mode van verschillende kanten belicht en die het rookgordijn rondom modeproductie oplost. De prijs van kleding is de laatste decennia steeds lager geworden, terwijl mens en milieu een steeds hogere prijs moeten betalen. De hoofdvraag in de film: wie en wat betaalt de kosten voor onze kleding? De film is gedraaid in landen over de hele wereld, van de runways in Parijs tot aan de donkerste stegen van Dhaka. Inclusief interviews met belangrijke voorvechters uit de duurzame mode en duurzame luxe industrie, waaronder Stella McCartney, Livia Firth van The Green Carpet Challenge, Guardian-journalist en schrijfster Lucy Siegle en Safia Minney, oprichter en eigenaar van People Tree. The True Cost is een objectieve eye-opener en neemt je mee op een reis in de wereld van de kledingindustrie.


zaterdag 21 september Kapsalon Romy i.h.k.v. Wereld Alzheimer Dag

Romy vindt het niet leuk dat ze elke dag naar de kapsalon moet, maar alles wordt anders als oma Stine haar kleindochter in vertrouwen neemt over haar toenemende verwardheid. Dan realiseert Romy zich dat oma niet alleen op haar past maar zij ook op oma. De band tussen de twee groeit terwijl oma steeds meer lijkt te veranderen: ze is liever dan anders, makkelijker, en ze vertelt over haar jeugd in Denemarken. Romy staat oma zoveel mogelijk bij in het runnen van de kapsalon, maar als dat niet langer gaat trekt Romy haar eigen plan. Ze besluit oma’s grootste wens in vervulling te laten gaan. Van de makers van Minoes en Het Paard van Sinterklaas verschijnt dit najaar Kapsalon Romy in de Nederlandse bioscopen en filmhuizen. .

Voorpremière in het kader van Wereld Alzheimer Dag op zaterdag 21 september. Première vanaf 2 oktober. Met frisse tegenzin past oma Stine (Beppie Melissen) op haar kleindochter Romy (Vita Heijmen), omdat haar pas gescheiden dochter Margot (Noortje Herlaar) moet werken. Oma, nog steeds actief als kapster, worstelt met beginnende Alzheimer.

Nederlandse Filmnacht | INSTINCT

vrijdag 27 september

Laura de Lange van het Filmkrant Lab zal een inleiding geven. Ook zal voorafgaand een kort interview vanaf de rode loper van het Nederland Filmfestival worden getoond met Halina Reijn en Carice van Houten.

Carice van Houten speelt in de psychologische thriller Instinct Nicoline, een ervaren psychologe die invalt in een tbs-kliniek. Daar treft ze de zedendelinquent Idris gespeeld door Marwan Kenzari. Idris is volgens zijn dossier een modelpatiënt en hij staat op het punt om voor het eerst op onbegeleid verlof te gaan. Nicoline is echter sceptisch en probeert zijn verlof te verhinderen…

Kaarten: Instinct

Vanaf 23 september vertonen wij op de maandagavonden een retrospectief van de grote Russische cineast Andrej Tarkovski.

Met beeldrijke en associatieve vertellingen als Andrej Roebljov (1966), Solaris (1971), De spiegel (1974) en, vooral, Stalker (1979), verwierf Andrej Tarkovski (1932-1986) faam als een van de belangrijkste vernieuwers van de cinematografische taal. Eye wijdt dit najaar een solotentoonstelling en een filmprogramma aan de vermaarde filmer-mysticus en zoomt in op Tarkovski’s zoektocht naar existentiële waarheid. In het retrospectief vertonen we alle films digitaal gerestaureerd.

In het oeuvre van Andrej Tarkovski lopen dromen en herinneringen, heden en verleden door elkaar. De schilderachtige schoonheid van zijn beelden, de metafysische beschouwingen over de mensheid en ook Tarkovski’s heldere uiteenzettingen over de cinema inspireren nog altijd nieuwe generaties filmmakers en kunstenaars.

23 en 30 september De Jeugd van Ivan

7 en 14 oktober Solaris

21 en 28 oktober De Spiegel

4 en 11 november Offret

18 en 25 november Andrej Roebljov

2 en 9 december Stalker

Gratis openlucht bioscoop: Film op de Brink!

Samen film kijken in de open lucht op het mooiste plein van Nederland: Film op de Brink!

Van donderdag 22 tot en met zaterdag 24 augustus toveren wij De Brink weer om tot een gratis toegankelijke openlucht bioscoop: oftewel Film op de Brink! Op een groot doek voor De Waag worden vanaf 21:15 de volgende films vertoond:

Donderdag 22 augustus zie je The Favourite

Een komisch kostuumdrama over de strijd om de Engelse troon in de 18e eeuw met briljante rollen van Olivia Colman, Emma Stone en Rachel Weisz. Genomineerd voor 10 Oscars.

Vrijdag 23 augustus zie je Le Grand Bain

Één van de grootste Franse filmhits van het afgelopen jaar: Le Grand Bain. In deze feelgoodfilm zien we hoe een groepje mannen van middelbare leeftijd zich op het synchroonzwemmen stort.

Zaterdag 24 augustus zie je Green Book

Deze roadmovie is gebaseerd op een waargebeurd verhaal over de hechte vriendschap tussen een uitsmijter (Viggo Mortensen) en een concertpianist (Mahershala Ali). Zij zetten hun verschillen opzij om de meest onvergetelijke reis van hun leven te maken. Winnaar Oscar Beste Film.

Iedere avond starten om 21:15 de films. Kom op tijd want de terrassen en de 500 stoelen op het plein zijn ieder jaar steeds sneller gevuld. Natuurlijk mag je ook weer je eigen stoeltje of kleedje meenemen.

Film op de Brink wordt al jaren georganiseerd door Filmhuis De Keizer. In 2020 gaat het filmhuis samen met Theater Bouwkunde verder onder de naam MIMIK in het nieuwe pand aan de IJssel.

 

De langverwachte documentaire DIEGO MARADONA van Oscarwinnaar Asif Kapadia (Amy), over de opkomst en ondergang van stervoetballer Diego Maradona is nu te zien. Een uniek portret van deze man, rebel, held, en voor velen: God.

Op 5 juli 1984 arriveerde de 23-jarige Diego Maradona voor een recordbedrag bij SSC Napoli. De club had voorheen nooit een groot toernooi gewonnen, en verlangde naar meer succes. De charismatische Argentijn trok Napels naar hun eerste winst ooit, en werd door velen aanbeden. In een stad waar zelfs de duivel nog bodyguards nodig had, werd Maradona groter dan God.
Diego Maradona vertelt een meeslepend en onvergetelijk verhaal over de opkomst en ondergang van een groot talent. Regisseur Asif Kapadia maakte in 2010 veel indruk met zijn documentaire SENNA, over het leven en de tragische dood van Braziliaans Formule 1 icoon Ayrton Senna. In 2016 won hij een Oscar voor AMY, over de in 2011 overleden zangeres Amy Winehouse. Voor zijn nieuwste film Diego Maradona kreeg hij Diego Maradona zelf aan boord, die zijn volledige steun verleende.
Bekijk hier de filmagenda : Diego Maradona
Website: Harco Rutgers & Aarnoud Meijer