Skip to Content

actueel

Om het thuis blijven leuker te maken willen we je graag tips geven voor de komende tijd.

Tip 1. Picl

Met Picl zie je veel van onze films thuis via je tv, telefoon of laptop. Iedere week komen er nieuwe films bij. Met je bijdrage steun je ons, de filmmakers en de distributeurs. Anton, onze filmprogrammeur geeft iedere week een tip. Films die je volgens hem moet zien zijn o.a. Parasite en For Sama. In de nieuwsbrief en op onze social media lees je waarom.

Tip 2. Luister een Podcast van Eye.

“In het najaar van 2020 verzorgde Ruslanddeskundige Otto Boele (Universiteit Leiden) een zesdelige lezingenserie bij het filmprogramma en de tentoonstelling rond Andrej Tarkovsi. In zijn lezingen gaat hij onder andere in op de politieke en sociale achtergronden van Tarkovski’s films. Boele belicht onder meer Tarkovski’s problemen met de Sovjetcensuur en analyseert hoe de regisseur in films als Stalker het sciencefictiongenre naar zijn hand zette. ” Ga hier naar de website van Eye . Goed om te weten, de films Stalker en Solaris zijn allebei te zien via Picl

Tip 3. Bekijk een gratis documentaire via IDFA

Op de website van het International Documentary Film Festival Amsterdam (IDFA) zijn meer dan 300 documentaires gratis te zien. Naast de gratis beschikbare titels verwijst de IDFA-database naar nog eens enkele honderden festivaltitels die tegen betaling beschikbaar zijn. Ga hier naar de website van IDFA. Kan je moeilijk een keuze maken? Kijk hier dan voor de tips.

Tip 4. Cinekid

Op de website van het filmfestival Cinekid vind je allerlei leuke knutsel, film en gametips. Maak bijvoorbeeld je eigen Beestenboel, een verhaallantaarn, of maak een traumatoop. Ga hier naar de website .

Ook hebben ze 3 films beschikbaar gemaakt die je ziet via picl:
Mijn bijzonder rare week met Tess (6+) – een avontuurlijke familiefilm naar de gelijknamige jeugdroman van Anna Woltz. Winnaar Beste Nederlandse Familiefilm Cinekid 2019.
De beroemde bereninvasie van Sicilië (8+) – een stoer en avontuurlijk animatiesprookje over een berenvolk dat naar de mensenwereld trekt om de ontvoerde zoon van hun koning op te sporen. Genomineerd Beste Kinderfilm Cinekid 2019.
De Grote Boze Vos (6+) – een geweldig grappige, gekke en liefdevolle animatiefilm in drie delen, over dieren op het platteland. Genomineerd Beste Kinderfilm Cinekid  2017.

Tip 5. Gratis jeugddocumentaires te zien via IDFA

Het IDFA heeft een aantal jeugddocumentaires online gezet die gratis te bekijken zijn (voor kinderen in de leeftijd van 8 tot 12 jaar). Ook is er lesmateriaal beschikbaar, handig als je thuis les geeft. Ga hier naar de site van IDFA.

Beste filmliefhebber,

Ook Filmhuis De Keizer is natuurlijk gesloten. En deze week werd bekend dat we gesloten blijven tot in ieder geval maandag 1 juni. Dat vinden we verschrikkelijk jammer. Het raakt ons hard, maar we begrijpen het heel goed. Gezondheid gaat immers voor alles. En als we allemaal de aanwijzingen van het RIVM volgen, zien we elkaar over een paar maanden alweer terug. Liefst in goede gezondheid natuurlijk.

Veel ligt inmiddels stil, maar gelukkig gaat de bouw van MIMIK wel gewoon door. We hebben er dan ook alle vertrouwen in dat het nieuwe pand aan de IJssel op tijd klaar is voor de start van het nieuwe culturele seizoen. Op vrijdag 4 september staat de eerste theatervoorstelling gepland in het nieuwe pand, en wie weet welke films we tegen die tijd allemaal kunnen draaien.

Hopelijk mogen we je ruim voordat we definitief verhuizen, en definitief MIMIK worden, nog een paar ontvangen keer ontvangen aan de Keizerstraat. Zodra we groen licht krijgen, gaan we daar weer gewoon open.

In de tussentijd zitten we natuurlijk niet stil. Je kunt nu al een deel van ons films bekijken, en hiermee ons steunen, via Picl. En we komen met meer inspirerende acties. Kijk daarvoor regelmatig even op onze Facebook-pagina en onze website en ontdek hoe en waar je de boeiendste films en documentaires kunt zien.

Tot het moment waarop we elkaar weer kunnen ontmoeten: blijf gezond!

Team MIMIK.

Mocht je vragen hebben? Stel ze via info@mimik.nl

Foto: Viorica Cernica

25.03.2020

Wij zijn helaas gesloten maar met PICL kun je een deel van ons huidige aanbod thuis zien. Ook zijn er films te zien die al eerder hebben gedraaid.

Met Picl kijk je films die op dit moment in het filmhuis zouden draaien en het afgelopen jaar bij ons hebben gedraaid, bij je thuis. Gewoon op je tv, tablet of telefoon op het moment dat het jou uitkomt.  Zo hoef je nu geen films te missen en wordt thuis blijven een stuk leuker!

Premièrefilms zie je voor €8,50 en gemiste films zie je voor €4,99. Met dit bedrag steun je ons, de filmmakers en de distributeurs. Goed om te weten, na aankoop zijn ze 48 uur beschikbaar.

Van Nederlandse films, tot prijswinnende documentaires: stuk voor stuk met liefde en zorg geselecteerd door onze filmprogrammeur. Er kunnen nog nieuwe films bijkomen.

Hier kan je zien welke films we aanbieden en hoe het werkt.

Hoe werkt het?

stap 1: ga naar de website van picl www.picl.nl/filmhuis-de-keizer

Selecteer een nieuwe film die je wilt zien.

stap 2: Bekijk de trailer of klik op ‘Bekijk de film’.

stap 3: Selecteer een filmhuis (de films op Picl.nl worden aangeboden door de aangesloten filmhuizen. Door een film te kijken op Picl.nl steun je jouw lokale filmhuis, yay!).

stap 4: Log in via de knop ‘Bekijk de film’. Let op: Als je voor het eerste een film bekijkt op Picl.nl, maak je via deze knop eerst een account aan.

stap 4: Betaal en geniet van je nieuwe film. Goed om te weten: je hebt vanaf nu 48 uur toegang tot de film.

Beste Filmhuis-bezoeker,

Naar aanleiding van de aanvullende maatregelen vanuit het RIVM zijn wij genoodzaakt alle filmvoorstellingen tot en met 1 juni 2020 af te gelasten. Op deze manier hopen wij onze bijdrage te kunnen leveren aan het tegengaan van de verdere verspreiding van het corona virus. Bezoekers die kaarten hebben gereserveerd en gekocht worden zo snel mogelijk op de hoogte gesteld.

Heb je een kaartje gereserveerd voor een filmvoorstelling? Dan hoef je niets doen. De reservering vervalt automatisch.

Update: Heb je één of meerdere kaartjes gekocht voor een voorstelling in filmhuis De Keizer en wil je restitutie van de door jou aangekochte tickets? Stuur dan de volgende gegevens naar ons speciale e-mail adres annulering@mimik.nl:

  • Bestelnummer (online gekochte kaarten) of ticketnummers (aan de kassa gekocht)
  • IBAN waarop je het bedrag wilt hebben overgemaakt
  • Tenaamstelling van dit bankrekeningnummer

We hebben inmiddels van meerdere bezoekers het bericht mogen ontvangen dat ze geen geld terug verwachten, maar dat ze het kaartje graag willen doneren. Daarvoor grote dank. Als je dit ook wilt met (een deel van) jouw kaartje(s), horen we het natuurlijk graag. Ook dan mag je een mailtje sturen naar annulering@mimik.nl.

Update: we werken nu ook samen met Picl zodat je thuis kunt genieten van de films. Met Picl kijk je een deel van de films die op dit moment in het filmhuis zouden draaien en het afgelopen jaar bij ons hebben gedraaid, bij je thuis.   Zo hoef je nu geen films te missen en wordt thuis blijven een stuk leuker! Kijk op Picl hoe het werkt. Er kunnen nog nieuwe films bijkomen.

Blijf gezond, en hopelijk zien we elkaar snel weer terug bij De Keizer.

Houd voor actuele informatie deze website in de gaten.

Laatste update: maandag 24 maart 12.54 uur.

We willen onze nieuwe theaterzaal namelijk geschikt maken voor filmvoorstellingen en daar hebben we nog zo’n €80.000 voor nodig. Niet weinig, maar als al onze Vrienden eenmalig €20,- bijdragen, zijn we een serieuze stap dichter bij ons doel: van MIMIK iets bijzonders maken.
Met de filmfaciliteiten in de theaterzaal kunnen we het nieuwe pand optimaal gebruiken en bijzondere films vertonen op de dagen dat we geen theatervoorstelling in huis hebben. We willen graag het pand maximaal kunnen inzetten, wat natuurlijk bijdraagt aan onze exploitatie.

Kunnen we je verleiden? Doe je mee? Onze dank is groot!
Om die dank te onderstrepen, komt je naam de hele openingsmaand, bij iedere filmvoorstelling langs in de aftiteling. En dat is al snel zo’n 500 keer. En als we de theaterzaal ook als filmzaal kunnen inzetten wel 600 keer. Je wordt nog beroemd!

Doe mee je met ons mee?

We ontvangen je gift graag op NL40 RABO 0324 6384 50 t.n.v. St. MIMIK o.v.v. ‘Film in de theaterzaal.

Betaling kan ook via deze link: Film in de theaterzaal. Deze opent een website van paymentprovider Mollie. Kies hier je eigen bank uit en de rest wijst zich vanzelf.

Je gift kun je ook pinnen aan de kassa in Filmhuis De Keizer.

Als je liever meer schenkt, mag dat uiteraard. MIMIK heeft ANBI-status waardoor een deel van je gift mogelijk aftrekbaar is. Neem hiervoor contact op met Rob ( directeur ) via rob@mimik.nl

Nieuwsgierig? Bellen en mailen mag altijd: 0570 – 618822 info@mimik.nl

Dank je wel, namens,
Anton, Hoofd programmering MIMIK | Filmhuis De Keizer
Sanne, Theaterprogrammeur MIMIK | Theater Bouwkunde
Rob, Directeur MIMIK

In het kader van de Deventer Boekenweek is in de komende speelweken een selectie van de beste boekverfilmingen van het afgelopen jaar te zien:

zaterdag 8 maart: The Invisible Life of Euridice Gusmao

dinsdag 10 maart: Mademoiselle de Joncquieres

vrijdag 13 maart: Out Stealing Horses

zaterdag 14 maart: Muidhond

In de Passieweek vertonen we op veler verzoek de complete uitvoering van de Matthäus Passion van de onlangs overleden Reinbert de Leeuw. De pers was laaiend enthousiast over deze bijzondere uitvoering in de Nieuwe Kerk in Amsterdam:

De Volkskrant: “Bij Reinbert de Leeuws Matthäus tellen beleving en muzikale waarheid, die altijd plooibaar is.”
Place de l’Opera: “De Leeuw haalt het beste in zijn musici en solisten naar boven.”

Voorstellingstijden en entreekaarten vind je hier: https://www.filmhuisdekeizer.nl/programma/5067/de-matthaus-passion-de-complete-uitvoering-van-reinbert-de-leeuw/

Onze Jongens in de Jungle is eenmalig te zien op zondag 1 maart 16:15.
Filmmakers Jelmer Hoekstra en Bas Bakker zijn aanwezig voor een Q&A.
De verhalen van Nederlandse soldaten die hun dienstplicht in Suriname vervulden kent bijna niemand meer, terwijl veel mensen een buurman, oom of vader blijken hebben die in Suriname heeft gediend. Persoonlijke verhalen van deze inmiddels bejaarde dienstplichtigen en beroepsmilitairen zijn echter nog springlevend en kleuren onze geschiedenis.

Meer info en trailer vind je hier

Er wordt hard gebouwd aan de IJssel. De opening van MIMIK komt steeds dichterbij. De eerste theatervoorstelling, op 4 september is al geboekt! Het liefst nodigen we je uit om rond te kijken op de bouwplaats maar dat is helaas niet haalbaar. Maar we snappen dat je reuze benieuwd bent, en daarom nodigen we graag iedereen uit om bij te praten over MIMIK.

Directeur Rob van den Hove zal tijdens deze bijeenkomst een presentatie geven. Rob legt je graag uit wat onze ambities zijn en waarom deze zo belangrijk zijn voor alle inwoners van Deventer.

Kom je ook? Wil je dan een gratis kaartje “kopen” of reserveren, zodat we zeker weten dat we een plekje voor je hebben.

Maandag 24 februari 11:00 bij Filmhuis De Keizer (inloop vanaf 10.30)
Dinsdag 3 maart 20.30 bij Theater Bouwkunde (inloop vanaf 20.00)

Het is voorjaarsvakantie en dat betekent dat er weer veel leuke kinderfilms te zien zijn.

Jacob, Mimmi en de pratende honden: Deze speelse animatiefilm in de geest van Pluk van de Petteflet is leuk vanaf 4 jaar.

Minuscule 2, Het Tropische Avontuur Een hernieuwde kennismaking met een heleboel kleine maar onverschrokken wezens, die je rondleiden in het hilarische rijk der insecten. Ze hebben allemaal hun eigen talenten, maar het belangrijkste is samenwerken. Zelfs de allerkleinste kriebelbeesten laten niet op hun kop zitten. Leuk voor iedereen vanaf 6 jaar.

Mees Kees In De Wolken De laatste film van de populaire meester. Leuk voor de hele familie.

Shaun Het Schaap: Het Ruimteschaap : Shaun het schaap is terug met een nieuw avontuur, waarin hij de buitenaardse Lu-La helpt de weg terug naar huis te vinden. Vanaf 4 jaar.

En op woensdag is er een pyjamaontbijt met Shaun het Ruimteschaap.

Iedere dag kan er worden geknutseld voordat de film begint. Maak bijvoorbeeld je eigen masker of maak een doorzichtige tekening. In de pauze staat er een glaasje ranja klaar.

Website: Harco Rutgers & Aarnoud Meijer