Cineville is 10 jaar en viert film! Op zondag 24 maart zie je daarom nog één keer de spraakmakendste, verdrietigste, grappigste en lekkerste films van de afgelopen 10 jaar terug op 't witte doek, gekozen door jullie.

Een horror deluxe van Darren Aronofsky (The Wrestler, Requiem for a Dream). Met een indrukwekkende rol van Natalie Portman als breekbare ballerina op ramkoers richting waanzin.

Nina (Natalie Portman) is een even talentvolle als onzekere ballerina van een prestigieus balletgezelschap in New York. Alles in haar leven draait om dans. Ze woont nog bij haar moeder (zelf ooit ook een ballerina), laat feestjes links liggen en heeft al helemaal geen tijd voor een spannend liefdesleven. Wanneer de artistiek directeur Thomas Leroy (Vincent Cassel) van haar gezelschap besluit de prima ballerina Beth Macintyre (Winona Ryder) te vervangen voor de eerste productie van het nieuwe seizoen, Het Zwanenmeer, is Nina zijn eerste keuze. Het Zwanenmeer heeft een danseres nodig die zowel onschuldig en elegant (de witte zwaan), als sensueel en gevaarlijk (de zwarte zwaan) kan dansen. Terwijl de rol van witte zwaan Nina op het lijf is geschreven, kost het losbandige karakter van de zwarte zwaan haar te veel moeite. Langzaam wordt de rol een obsessie.

Black Swan is geregisseerd door Darren Aronofsky (The Wrestler, Requiem for a Dream). Het publiek wordt meegenomen op een spannende en soms angstaanjagende reis door de psyche van een jonge ballerina, wanneer haar hoofdrol als de zwanenkoningin een ware obsessie wordt. "En zo schiet Black Swan op meerdere fronten tegelijk in de roos. Het is een gitzwarte psychothriller die de krochten van de menselijke geest tastbaar en zelfs aantrekkelijk maakt." (Cinema.nl*****)

Black Swan
Tickets
K = tickets kopen (geplaceerd)
R = tickets reserveren
  • Regie: Darren Aronofsky
  • Met: Nathalie Portman, Mila Kunis, Vincent Cassel e.a.
  • Land: Verenigde Staten
  • Jaar: 2010
  • Duur: 108 min.
  • Taal: Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
  • Meer over deze film via IMDB