Te zien tijdens het Eindeloos Festival. Kunstenaar Ole Nieling geeft een inleiding op de film Sound of Noise en vertelt onder andere over zijn grote voorbeeld Harry Partch. Deze avond wordt georganiseerd in samenwerking met het Instruments Make Play Festival en het Kunstenlab. Sound of Noise is een originele komedie vol ritmische grappen en grollen, een muzikale en swingende politiefilm en een lovestory.

In Sound of Noise besluiten zes excentrieke drummers, onder leiding van de rebelse Sanne, een muzikale guerrilla in hun stad uit te voeren. Hun masterplan 'Music for One City and Six Drummers' omvat vier plekken in de stad waar ze hun ritmische aanvallen zullen gaan uitvoeren. Een ziekenhuis, bankgebouw, concertgebouw en een elektriciteitscentrale zijn achtereenvolgens het doelwit.

Politie-inspecteur Amadeus Warnebring is geboren in een muzikale familie van beroemde musici. Zijn jongere broer Oscar, een beroemd dirigent die net is teruggekeerd uit het buitenland voor een reeks concerten, krijgt natuurlijk alle aandacht van pers, publiek en familie. Misschien wel hierdoor is Amadeus zelf allergisch voor muziek geworden. Als de drummers hun eerste swingende target in een ziekenhuis uitvoeren onder het motto: 'Dr. Dr. Gimme Gas In My Ass', krijgt Amadeus lucht van de zaak en opent de jacht op deze muziekterroristen. De zaak wordt nog bizarder en surrealistischer als hij ontdekt dat de groep geleid wordt door de vrouw op wie hij verliefd is. Een opzwepend ritmische aanval op een bankgebouw, 'Nobody move! This is a Gig!', laat alle bellen rinkelen en gaandeweg beseft Amadeus dat hij geen keuze heeft: hij moet binnendringen in de wereld waarvoor hij al zijn hele leven op de vlucht is, de beangstigende wereld van ritme en muziek. Verfrissende cinema uit het hoge Noorden met een uniek uitgangspunt dat zich ontspint in een verhaal dat met elke drumslag absurdere vormen aanneemt.
Eindeloos Festival: Sound of Noise + inleiding Ole Nieling
Tickets
K = tickets kopen (geplaceerd)
R = tickets reserveren
  • Regie: Ola Simonsson en Johannes Stjärne Nilsson
  • Met: Bengt Nilsson, Sanna Persson, Magnus Börjeson e.a.
  • Land: Frankrijk/Zweden
  • Jaar: 2010
  • Duur: 98 min.
  • Taal: Zweeds gesproken, Nederlands ondertiteld
  • Meer over deze film via IMDB