Tijdens een weekendje op het platteland met haar drukke afwezige ouders, neemt een jong meisje de proef op de som en sluipt stilletjes weg in het woud. Zouden haar vader en moeder haar missen?

Haar afwezigheid blijft schijnbaar onopgemerkt. Alleen in het bos voelt ze zich zoals Robinson Crusoë: ze moet eten zoeken en bescherming tegen noodweer en wilde dieren. Ze bouwt een hut, speelt met een hond, vangt een vis en proeft een handvol wormen. Een reis naar de natuur, zoektocht naar haar eigen kracht en tenslotte vindt ze gelukkig haar ouders weer terug (en haar ouders vinden haar).

Op zaterdag 12 en zondag 13 maart kunnen kinderen van 2 t/m 9 jaar weer bij ons terecht voor Het Fantastisch Kinderfilm Festival. Dit jaar is het thema ‘Kronkel en Slinger’; pak je koffer en reis mee! De kinderfilms nemen je mee op pad naar bijzondere plekken, ver weg en dichtbij. Over water en land, door de lucht en in dromen. Het leukste van het festival is dat alle kinderen die naar de film gaan mogen spelen in de Speeltuin van de Verbeelding: met een verrekijker en kaart vind je je weg. Speel mee met de koffer memorie, vertoon een schaduw voorstelling in de trein, ga met je familie op de vakantiefoto, maak je eigen picknick met groenten & fruit uit wagonnetjes en teken een ansichtkaart en doe hem direct op de bus. Dus kies een bestemming, boek een kaartje en stap op!

Kaarten kosten € 9,- per persoon, voor zowel kinderen als volwassenen. Een ticket is geldig voor één filmvertoning en geeft (op dezelfde dag) gratis toegang tot de workshops.

Adviesleeftijd: 6+
EEN WEEKJE WEG
Tickets
K = tickets kopen (geplaceerd)
R = tickets reserveren
  • Regie: Olivier Ringer
  • Met: Wynona Ringer, Olivier Ringer, Macha Ringer e.a.
  • Land: België
  • Jaar: 2012
  • Duur: 77 min.
  • Taal: Nederlands gesproken
  • Meer over deze film via IMDB